Pullapitkon letitys neljällä

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

Pullapitkon letitys neljällä säikeellä antaa pitkolle enemmän näyttävyyttä kuin kolmella säikeellä letittäminen. Pyri tekemään kimmoisa taikina, jotta pöydälle ei tarvitse ripotella jauhoja. Tarkemman ohjeen leipomiseen löydät osoitteesta ruokajakoti.fi/PullapitkoKatso alta kuvalliset ohjeet letittämiseen!

Pitkon letitys aloitetaan tekemällä kaksi pitkää tankoa.

2,5 desilitran pullataikinasta (noin 1 kg taikinaa) syntyy yksi pitko.

Tee näin

  • Pyöritä taikinasta kaksi tankoa, jotka ovat noin metrin pituisia (kilosta taikinaa syntyy yksi iso pitko).

  • Anna tankojen levätä parin minuutin ajan.

  • Aseta tangot kaarevasti allekkain, ensimmäisen kuvan osoittamalla tavalla (kuva 1). Voit pyörittää tankoja hieman ohuemmiksi kohdassa, jossa ne menevät ristiin (kuva 2).

  • Toista kolmea vaihetta:

  • Nosta toinen tanko oikealta katsoen ylös (kuvat 2). 

  • Siirrä vasemmanpuoleisin tanko kahden tangon yli oikealle (kuvat 3).

  • Laske ylhäällä oleva tanko alas keskelle, vasemmanpuoleisen tangon viereen (kuvat 4).
  • Kun tangot on letitetty loppuun, nipistä päitä kevyesti yhteen ja taita ne pitkon alle, jotta saat päädystä kauniin. 

  • Pullapitkon letittämisessä toistetaan kolmea vaihetta.

    Älä venytä tankoja letittämisen aikana.

    Vinkit


  • Siirrä kuvan 2 jälkeen (tangon ylös nostamisen jälkeen) oikealle osoittavaa tankoa hieman alaspäin. Näin kuvassa 3 näkyvä siirto onnistuu. 

  • Pyörittele tangot riittävän pitkiksi ennen letittämisen aloittamista. Näin et joudu venyttämään niitä. Kireä pitko repeilee herkästi.

  • Siirrä letitetty pitko heti pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Voitele se vasta juuri ennen paistamista.

  • Pullapitkon letitys neljällä

    Rated 5 stars out of 5
    5.0
    (1)

    Pullapitkon letitys neljällä säikeellä antaa pitkolle enemmän näyttävyyttä kuin kolmella säikeellä letittäminen. Pyri tekemään kimmoisa taikina, jotta pöydälle ei tarvitse ripotella jauhoja. Tarkemman ohjeen leipomiseen löydät osoitteesta ruokajakoti.fi/PullapitkoKatso alta kuvalliset ohjeet letittämiseen!

    Pitkon letitys aloitetaan tekemällä kaksi pitkää tankoa.

    2,5 desilitran pullataikinasta (noin 1 kg taikinaa) syntyy yksi pitko.

    Tee näin

  • Pyöritä taikinasta kaksi tankoa, jotka ovat noin metrin pituisia (kilosta taikinaa syntyy yksi iso pitko).

  • Anna tankojen levätä parin minuutin ajan.

  • Aseta tangot kaarevasti allekkain, ensimmäisen kuvan osoittamalla tavalla (kuva 1). Voit pyörittää tankoja hieman ohuemmiksi kohdassa, jossa ne menevät ristiin (kuva 2).

  • Toista kolmea vaihetta:

  • Nosta toinen tanko oikealta katsoen ylös (kuvat 2). 

  • Siirrä vasemmanpuoleisin tanko kahden tangon yli oikealle (kuvat 3).

  • Laske ylhäällä oleva tanko alas keskelle, vasemmanpuoleisen tangon viereen (kuvat 4).
  • Kun tangot on letitetty loppuun, nipistä päitä kevyesti yhteen ja taita ne pitkon alle, jotta saat päädystä kauniin. 

  • Pullapitkon letittämisessä toistetaan kolmea vaihetta.

    Älä venytä tankoja letittämisen aikana.

    Vinkit


  • Siirrä kuvan 2 jälkeen (tangon ylös nostamisen jälkeen) oikealle osoittavaa tankoa hieman alaspäin. Näin kuvassa 3 näkyvä siirto onnistuu. 

  • Pyörittele tangot riittävän pitkiksi ennen letittämisen aloittamista. Näin et joudu venyttämään niitä. Kireä pitko repeilee herkästi.

  • Siirrä letitetty pitko heti pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Voitele se vasta juuri ennen paistamista.

  • Pullapitkon letitys neljällä

    Rated 5 stars out of 5
    5.0
    (1)

    Pullapitkon letitys neljällä säikeellä antaa pitkolle enemmän näyttävyyttä kuin kolmella säikeellä letittäminen. Pyri tekemään kimmoisa taikina, jotta pöydälle ei tarvitse ripotella jauhoja. Tarkemman ohjeen leipomiseen löydät osoitteesta ruokajakoti.fi/PullapitkoKatso alta kuvalliset ohjeet letittämiseen!

    Pitkon letitys aloitetaan tekemällä kaksi pitkää tankoa.

    2,5 desilitran pullataikinasta (noin 1 kg taikinaa) syntyy yksi pitko.

    Tee näin

  • Pyöritä taikinasta kaksi tankoa, jotka ovat noin metrin pituisia (kilosta taikinaa syntyy yksi iso pitko).

  • Anna tankojen levätä parin minuutin ajan.

  • Aseta tangot kaarevasti allekkain, ensimmäisen kuvan osoittamalla tavalla (kuva 1). Voit pyörittää tankoja hieman ohuemmiksi kohdassa, jossa ne menevät ristiin (kuva 2).

  • Toista kolmea vaihetta:

  • Nosta toinen tanko oikealta katsoen ylös (kuvat 2). 

  • Siirrä vasemmanpuoleisin tanko kahden tangon yli oikealle (kuvat 3).

  • Laske ylhäällä oleva tanko alas keskelle, vasemmanpuoleisen tangon viereen (kuvat 4).
  • Kun tangot on letitetty loppuun, nipistä päitä kevyesti yhteen ja taita ne pitkon alle, jotta saat päädystä kauniin. 

  • Pullapitkon letittämisessä toistetaan kolmea vaihetta.

    Älä venytä tankoja letittämisen aikana.

    Vinkit


  • Siirrä kuvan 2 jälkeen (tangon ylös nostamisen jälkeen) oikealle osoittavaa tankoa hieman alaspäin. Näin kuvassa 3 näkyvä siirto onnistuu. 

  • Pyörittele tangot riittävän pitkiksi ennen letittämisen aloittamista. Näin et joudu venyttämään niitä. Kireä pitko repeilee herkästi.

  • Siirrä letitetty pitko heti pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Voitele se vasta juuri ennen paistamista.