Pullapitkon letitys neljällä

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)
Pullapitkon letitys neljällä säikeellä antaa pitkolle enemmän näyttävyyttä kuin kolmella säikeellä letittäminen. Pyri tekemään kimmoisa taikina, jotta pöydälle ei tarvitse ripotella jauhoja. Tarkemman ohjeen leipomiseen löydät osoitteesta ruokajakoti.fi/PullapitkoKatso alta kuvalliset ohjeet letittämiseen!
Pitkon letitys aloitetaan tekemällä kaksi pitkää tankoa.

2,5 desilitran pullataikinasta (noin 1 kg taikinaa) syntyy yksi pitko.

Tee näin

  • Pyöritä taikinasta kaksi tankoa, jotka ovat noin metrin pituisia (kilosta taikinaa syntyy yksi iso pitko).


  • Anna tankojen levätä parin minuutin ajan.


  • Aseta tangot kaarevasti allekkain, ensimmäisen kuvan osoittamalla tavalla (kuva 1). Voit pyörittää tankoja hieman ohuemmiksi kohdassa, jossa ne menevät ristiin (kuva 2).


  • Toista kolmea vaihetta:


    • Nosta toinen tanko oikealta katsoen ylös (kuvat 2). 

    • Siirrä vasemmanpuoleisin tanko kahden tangon yli oikealle (kuvat 3).

    • Laske ylhäällä oleva tanko alas keskelle, vasemmanpuoleisen tangon viereen (kuvat 4).


  • Kun tangot on letitetty loppuun, nipistä päitä kevyesti yhteen ja taita ne pitkon alle, jotta saat päädystä kauniin. 


Pullapitkon letittämisessä toistetaan kolmea vaihetta.

Älä venytä tankoja letittämisen aikana.

Vinkit


  • Siirrä kuvan 2 jälkeen (tangon ylös nostamisen jälkeen) oikealle osoittavaa tankoa hieman alaspäin. Näin kuvassa 3 näkyvä siirto onnistuu. 


  • Pyörittele tangot riittävän pitkiksi ennen letittämisen aloittamista. Näin et joudu venyttämään niitä. Kireä pitko repeilee herkästi.


  • Siirrä letitetty pitko heti pellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Voitele se vasta juuri ennen paistamista.