2 kpl (yhteensä noin 30 viipaletta)
alle 3 tuntia
Taikina
2 kpl
5 dl
maitoa
75 g (1,5 pkt)
hiivaa (tuorehiiva)
1,5 tl
suolaa
2 rkl
kardemummaa (rouhittu)
3 dl
sokeria
n. 15 dl
vehnäjauhoja (puolikarkea)
200 g
voita tai leivontamargariinia
Pinnalle
Kananmuna
Raesokeria
Ohje
Letitys ja paistaminen
Toista tangoille kolmea vaihetta:
Taikinan pitäisi olla sen verran kimmoisaa, että et tarvitse pöydälle jauhoja.
Älä venytä tankoja kovasti, sillä muuten pitko repeilee helposti uunissa.
3. Käännä tankojen loppupäät piiloon pitkon alle. Siirrä pullapitko pellille leivinpaperin päälle. Letitä toinen pitko samalla tavoin.
4. Kohota noin 45 minuuttia liinan alla (tai lähes kaksinkertaiseksi). Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
5. Voitele kananmunalla juuri ennen paistamista. Ripottele vielä pinnalle reilusti raesokeria.
6. Paista 190 asteessa uunin keskitasoa alempana noin 25-30 minuuttia. Pullapitkot kannattaa paistaa kunnolla ruskeiksi, jotta ne ehtivät kypsyä myös sisältä.
Vinkit
2 kpl (yhteensä noin 30 viipaletta)
alle 3 tuntia
Taikina
2 kpl
5 dl
maitoa
75 g (1,5 pkt)
hiivaa (tuorehiiva)
1,5 tl
suolaa
2 rkl
kardemummaa (rouhittu)
3 dl
sokeria
n. 15 dl
vehnäjauhoja (puolikarkea)
200 g
voita tai leivontamargariinia
Pinnalle
Kananmuna
Raesokeria
Ohje
Letitys ja paistaminen
Toista tangoille kolmea vaihetta:
Taikinan pitäisi olla sen verran kimmoisaa, että et tarvitse pöydälle jauhoja.
Älä venytä tankoja kovasti, sillä muuten pitko repeilee helposti uunissa.
3. Käännä tankojen loppupäät piiloon pitkon alle. Siirrä pullapitko pellille leivinpaperin päälle. Letitä toinen pitko samalla tavoin.
4. Kohota noin 45 minuuttia liinan alla (tai lähes kaksinkertaiseksi). Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
5. Voitele kananmunalla juuri ennen paistamista. Ripottele vielä pinnalle reilusti raesokeria.
6. Paista 190 asteessa uunin keskitasoa alempana noin 25-30 minuuttia. Pullapitkot kannattaa paistaa kunnolla ruskeiksi, jotta ne ehtivät kypsyä myös sisältä.
Vinkit
2 kpl (yhteensä noin 30 viipaletta)
alle 3 tuntia
Taikina
2 kpl
5 dl
maitoa
75 g (1,5 pkt)
hiivaa (tuorehiiva)
1,5 tl
suolaa
2 rkl
kardemummaa (rouhittu)
3 dl
sokeria
n. 15 dl
vehnäjauhoja (puolikarkea)
200 g
voita tai leivontamargariinia
Pinnalle
Kananmuna
Raesokeria
Ohje
Letitys ja paistaminen
Toista tangoille kolmea vaihetta:
Taikinan pitäisi olla sen verran kimmoisaa, että et tarvitse pöydälle jauhoja.
Älä venytä tankoja kovasti, sillä muuten pitko repeilee helposti uunissa.
3. Käännä tankojen loppupäät piiloon pitkon alle. Siirrä pullapitko pellille leivinpaperin päälle. Letitä toinen pitko samalla tavoin.
4. Kohota noin 45 minuuttia liinan alla (tai lähes kaksinkertaiseksi). Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
5. Voitele kananmunalla juuri ennen paistamista. Ripottele vielä pinnalle reilusti raesokeria.
6. Paista 190 asteessa uunin keskitasoa alempana noin 25-30 minuuttia. Pullapitkot kannattaa paistaa kunnolla ruskeiksi, jotta ne ehtivät kypsyä myös sisältä.
Vinkit