Seuraa meitä

Possupihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta (n. 10 pihviä)

20 min

Possupihvit tehdään porsaan sisäfileestä, joka kypsyy mureaksi nopeasti. Samalla pannulla pyöräytät helposti myös kastikkeen, mutta voit mainiosti tehdä pihvit myös ilman sitä.

Ainekset

n. 600 g

porsaan sisäfileetä (1 kpl)

1 rkl

voita

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kastike

2 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

1 dl

ruokakermaa

1 rkl

soijakastiketta

1 rkl

sinappia (esim. Dijon)

0,5 tl

paprikajauhetta

ripaus

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

suuruste-jauhetta, vaalea maizena (tai tumma)

Possupihvit leikataan sisäfileestä ja paistetaan pannulla.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. 
  2. Poista fileestä suurimmat kalvot. Leikkaa se poikkisyin noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Painele näin muodostuneita pihvejä kevyesti ohuemmiksi.
  3. Paista pihvit kahdessa erässä: Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 0,5 rkl voita ja 0,5 rkl öljyä sekä puolet pihveistä. Paista possupihvit molemmin puolin läpikypsiksi (noin 2 min / puoli). Pienennä lieden tehoa tarvittaessa paistamisen aikana, jotta pihvit eivät mustu. 
  4. Siirrä pihvit odottamaan. Lisää paistinpannulle rasvaa ja paista loput pihvit vastaavasti.
  5. Mausta kaikki possupihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. 
  6. Tee halutessasi kastike (siirrä pihvit pois pannulta kastikkeen valmistamisen ajaksi).


Kastike


Tee kastike samalla pannulla pihvien paistamisen jälkeen. Kun et huuhtele pannua välissä, saat kastikkeeseen lisämakua.


  1. Lisää pannulle vesi, liemikuution puolikas sekä ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, jotta liemikuutio liukenee. 
  2. Mausta samalla soijakastikkeella, sinapilla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  3. Ripottele mukaan suuruste. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin minuutin ajan. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää vettä.
  4. Lisää pihvit pannulle kastikkeen joukkoon (tai tarjoa possupihvit ja kastike erikseen). Kuumenna vielä tarvittaessa.



Vinkki


  • Jos käytät suurustamiseen tarkoitetun jauheen sijasta maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja, sekoita jauhot kylmään veteen. Keitä vehnäjauhoja vähintään 10 minuutin ajan ja maissitärkkelystä 3 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan.




Katso myös

Seuraa meitä

Possupihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta (n. 10 pihviä)

20 min

Possupihvit tehdään porsaan sisäfileestä, joka kypsyy mureaksi nopeasti. Samalla pannulla pyöräytät helposti myös kastikkeen, mutta voit mainiosti tehdä pihvit myös ilman sitä.

Ainekset

n. 600 g

porsaan sisäfileetä (1 kpl)

1 rkl

voita

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kastike

2 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

1 dl

ruokakermaa

1 rkl

soijakastiketta

1 rkl

sinappia (esim. Dijon)

0,5 tl

paprikajauhetta

ripaus

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

suuruste-jauhetta, vaalea maizena (tai tumma)

Possupihvit leikataan sisäfileestä ja paistetaan pannulla.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. 
  2. Poista fileestä suurimmat kalvot. Leikkaa se poikkisyin noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Painele näin muodostuneita pihvejä kevyesti ohuemmiksi.
  3. Paista pihvit kahdessa erässä: Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 0,5 rkl voita ja 0,5 rkl öljyä sekä puolet pihveistä. Paista possupihvit molemmin puolin läpikypsiksi (noin 2 min / puoli). Pienennä lieden tehoa tarvittaessa paistamisen aikana, jotta pihvit eivät mustu. 
  4. Siirrä pihvit odottamaan. Lisää paistinpannulle rasvaa ja paista loput pihvit vastaavasti.
  5. Mausta kaikki possupihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. 
  6. Tee halutessasi kastike (siirrä pihvit pois pannulta kastikkeen valmistamisen ajaksi).


Kastike


Tee kastike samalla pannulla pihvien paistamisen jälkeen. Kun et huuhtele pannua välissä, saat kastikkeeseen lisämakua.


  1. Lisää pannulle vesi, liemikuution puolikas sekä ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, jotta liemikuutio liukenee. 
  2. Mausta samalla soijakastikkeella, sinapilla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  3. Ripottele mukaan suuruste. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin minuutin ajan. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää vettä.
  4. Lisää pihvit pannulle kastikkeen joukkoon (tai tarjoa possupihvit ja kastike erikseen). Kuumenna vielä tarvittaessa.



Vinkki


  • Jos käytät suurustamiseen tarkoitetun jauheen sijasta maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja, sekoita jauhot kylmään veteen. Keitä vehnäjauhoja vähintään 10 minuutin ajan ja maissitärkkelystä 3 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan.




Katso myös

Seuraa meitä

Possupihvit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta (n. 10 pihviä)

20 min

Possupihvit tehdään porsaan sisäfileestä, joka kypsyy mureaksi nopeasti. Samalla pannulla pyöräytät helposti myös kastikkeen, mutta voit mainiosti tehdä pihvit myös ilman sitä.

Ainekset

n. 600 g

porsaan sisäfileetä (1 kpl)

1 rkl

voita

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

Kastike

2 dl

vettä

0,5

lihaliemikuutio

1 dl

ruokakermaa

1 rkl

soijakastiketta

1 rkl

sinappia (esim. Dijon)

0,5 tl

paprikajauhetta

ripaus

mustapippuria (rouhittu)

2 rkl

suuruste-jauhetta, vaalea maizena (tai tumma)

Possupihvit leikataan sisäfileestä ja paistetaan pannulla.

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. 
  2. Poista fileestä suurimmat kalvot. Leikkaa se poikkisyin noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Painele näin muodostuneita pihvejä kevyesti ohuemmiksi.
  3. Paista pihvit kahdessa erässä: Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 0,5 rkl voita ja 0,5 rkl öljyä sekä puolet pihveistä. Paista possupihvit molemmin puolin läpikypsiksi (noin 2 min / puoli). Pienennä lieden tehoa tarvittaessa paistamisen aikana, jotta pihvit eivät mustu. 
  4. Siirrä pihvit odottamaan. Lisää paistinpannulle rasvaa ja paista loput pihvit vastaavasti.
  5. Mausta kaikki possupihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. 
  6. Tee halutessasi kastike (siirrä pihvit pois pannulta kastikkeen valmistamisen ajaksi).


Kastike


Tee kastike samalla pannulla pihvien paistamisen jälkeen. Kun et huuhtele pannua välissä, saat kastikkeeseen lisämakua.


  1. Lisää pannulle vesi, liemikuution puolikas sekä ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, jotta liemikuutio liukenee. 
  2. Mausta samalla soijakastikkeella, sinapilla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
  3. Ripottele mukaan suuruste. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen noin minuutin ajan. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää vettä.
  4. Lisää pihvit pannulle kastikkeen joukkoon (tai tarjoa possupihvit ja kastike erikseen). Kuumenna vielä tarvittaessa.



Vinkki


  • Jos käytät suurustamiseen tarkoitetun jauheen sijasta maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja, sekoita jauhot kylmään veteen. Keitä vehnäjauhoja vähintään 10 minuutin ajan ja maissitärkkelystä 3 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan.




Katso myös