Seuraa meitä

Porsaan sisäfile pekoni-kermakastikkeessa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(24)

5 annosta

25 min (valmistus) +

30 min (uunissa)

Possun sisäfileestä leikatut pihvit höystetään kermaisella kastikkeella.

Ainekset

5 annosta

600 g

porsaan sisäfileetä

1 rkl

voita

1 rkl

rypsiöljyä

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

140 g

pekonia

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

1 rkl

vehnäjauhoja

1

kanaliemikuutio

1 dl

vettä

2 tl

paprikajauhetta

2 dl

kuohukermaa

Porsaan sisäfile pekonisen kastikkeen kera.

Ohjeet

  1. Ota sisäfile huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Poista sisäfileestä suurimmat kalvot. Leikkaa liha poikkisyin noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Käännä viipaleet leikkuupinta ylöspäin ja painele niitä ohuemmiksi sormin (pieniksi pihveiksi). 
  3. Valmistele pekoni ja kasvikset: Viipaloi pekoni (tai käytä pekonikuutioita). Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele paprika. 
  4. Paista possu kahdessa erässä: Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 0,5 rkl voita ja 0,5 rkl öljyä sekä puolet pihveistä. Paista molemmin puolin lähes kypsäksi.
  5. Siirrä pihvit laakeaan uunivuokaan (ø n. 23 cm). Lisää paistinpannulle rasvaa ja paista loput pihvit vastaavasti, siirrä ne vuokaan. 
  6. Mausta pihvit molemmin puolin ripottelemalla lihan pinnalle yhteensä 0,5 tl suolaa ja 0,5 tl mustapippuria. 
  7. Lisää pannulle pekoni, sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista muutaman minuutin ajan niin, että pekoni kypsyy ja kasvikset pehmenevät. 
  8. Ripottele pannulle 1 rkl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin. 
  9. Lisää murusteltu kanaliemikuutio, vesi, paprikajauhe sekä kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele hyvin.
  10. Kaada näin muodostunut pekoni-kermakastike lihojen päälle. 
  11. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. 



Vinkki


  • Tarjoa ruoka esimerkiksi perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. 




Katso myös



Seuraa meitä

Porsaan sisäfile pekoni-kermakastikkeessa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(24)

5 annosta

25 min (valmistus) +

30 min (uunissa)

Possun sisäfileestä leikatut pihvit höystetään kermaisella kastikkeella.

Ainekset

5 annosta

600 g

porsaan sisäfileetä

1 rkl

voita

1 rkl

rypsiöljyä

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

140 g

pekonia

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

1 rkl

vehnäjauhoja

1

kanaliemikuutio

1 dl

vettä

2 tl

paprikajauhetta

2 dl

kuohukermaa

Porsaan sisäfile pekonisen kastikkeen kera.

Ohjeet

  1. Ota sisäfile huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Poista sisäfileestä suurimmat kalvot. Leikkaa liha poikkisyin noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Käännä viipaleet leikkuupinta ylöspäin ja painele niitä ohuemmiksi sormin (pieniksi pihveiksi). 
  3. Valmistele pekoni ja kasvikset: Viipaloi pekoni (tai käytä pekonikuutioita). Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele paprika. 
  4. Paista possu kahdessa erässä: Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 0,5 rkl voita ja 0,5 rkl öljyä sekä puolet pihveistä. Paista molemmin puolin lähes kypsäksi.
  5. Siirrä pihvit laakeaan uunivuokaan (ø n. 23 cm). Lisää paistinpannulle rasvaa ja paista loput pihvit vastaavasti, siirrä ne vuokaan. 
  6. Mausta pihvit molemmin puolin ripottelemalla lihan pinnalle yhteensä 0,5 tl suolaa ja 0,5 tl mustapippuria. 
  7. Lisää pannulle pekoni, sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista muutaman minuutin ajan niin, että pekoni kypsyy ja kasvikset pehmenevät. 
  8. Ripottele pannulle 1 rkl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin. 
  9. Lisää murusteltu kanaliemikuutio, vesi, paprikajauhe sekä kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele hyvin.
  10. Kaada näin muodostunut pekoni-kermakastike lihojen päälle. 
  11. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. 



Vinkki


  • Tarjoa ruoka esimerkiksi perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. 




Katso myös



Seuraa meitä

Porsaan sisäfile pekoni-kermakastikkeessa

Rated 4 stars out of 5
4.0
(24)

5 annosta

25 min (valmistus) +

30 min (uunissa)

Possun sisäfileestä leikatut pihvit höystetään kermaisella kastikkeella.

Ainekset

5 annosta

600 g

porsaan sisäfileetä

1 rkl

voita

1 rkl

rypsiöljyä

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

- - - 

140 g

pekonia

1

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

paprika

1 rkl

vehnäjauhoja

1

kanaliemikuutio

1 dl

vettä

2 tl

paprikajauhetta

2 dl

kuohukermaa

Porsaan sisäfile pekonisen kastikkeen kera.

Ohjeet

  1. Ota sisäfile huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Poista sisäfileestä suurimmat kalvot. Leikkaa liha poikkisyin noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Käännä viipaleet leikkuupinta ylöspäin ja painele niitä ohuemmiksi sormin (pieniksi pihveiksi). 
  3. Valmistele pekoni ja kasvikset: Viipaloi pekoni (tai käytä pekonikuutioita). Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele paprika. 
  4. Paista possu kahdessa erässä: Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 0,5 rkl voita ja 0,5 rkl öljyä sekä puolet pihveistä. Paista molemmin puolin lähes kypsäksi.
  5. Siirrä pihvit laakeaan uunivuokaan (ø n. 23 cm). Lisää paistinpannulle rasvaa ja paista loput pihvit vastaavasti, siirrä ne vuokaan. 
  6. Mausta pihvit molemmin puolin ripottelemalla lihan pinnalle yhteensä 0,5 tl suolaa ja 0,5 tl mustapippuria. 
  7. Lisää pannulle pekoni, sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista muutaman minuutin ajan niin, että pekoni kypsyy ja kasvikset pehmenevät. 
  8. Ripottele pannulle 1 rkl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin. 
  9. Lisää murusteltu kanaliemikuutio, vesi, paprikajauhe sekä kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele hyvin.
  10. Kaada näin muodostunut pekoni-kermakastike lihojen päälle. 
  11. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia. 



Vinkki


  • Tarjoa ruoka esimerkiksi perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. 




Katso myös