Poropiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (30 x 38 cm piirakka, 20 palaa)

noin tunti

Poropiirakka on juhlava tarjottava. Siitä riittää isollekin porukalle, kun leivot koko pellillisen. Halutessasi voit leikata piirakan kahvipöytään pienemmiksi paloiksi, jos tarjolla on muutakin.

Pohja

250 g

voita

4 dl

vehnäjauhoja

2 dl

ruisjauhoja

0,5 tl

suolaa

0,5 tl 

leivinjauhetta

1

kananmuna

Täyte

200 g (noin 1,5 pss)

pororouhetta (kylmäsavustettu)

2

punasipulia (keskikokoinen)

0,5 dl

hienonnettua persiljaa (tuore)

- - - 

4

kananmunaa

350 g

smetanaa

4 dl

ruokakermaa

45 g (3 rkl)

piparjuuritahnaa

1 tl 

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl 

suolaa

4 dl (160 g)

juustoa raasteena (esim. Grana Padano tai Präst)

Poropiirakka on juhlava tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho, ruisjauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. (Jos taikina vaikuttaa kuivalta ja murumaiselta, lisää varovasti vettä, jotta saat taikinasta kiinteän "pallon".)
  4. Kauli (tai taputtele) taikina leivinpaperin päälle. Siirrä leivinpaperi pellille ja nosta piirakalle myös reunat (vajaa 2 cm korkeat).
  5. Esipaista pohjaa 8 minuuttia (200 asteessa uunin keskitasolla).

 


Täyttäminen ja paistaminen


  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Sekoita kulhossa kananmunat, smetana, ruokakerma, piparjuuritahna, mustapippuri ja suola. 
  3. Ripottele pororouhe, punasipuli ja persilja esipaistetun pohjan päälle.
  4. Kaada päälle smetanaseos. Ripottele juusto pinnalle ja painele sitä hieman smetanaseoksen joukkoon.
  5. Paista 200 asteessa (uunin keskitasoa alempana) vielä noin 30-40 minuuttia, kunnes poropiirakka on saanut sopivasti väriä.



Vinkit


  • Voit tehdä puoli annosta piirakkaa pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm.
  • Käyttämäsi juusto vaikuttaa poropiirakan makuun ja rakenteeseen. Parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa valita juusto, jossa on vähintään 29 % rasvaa.


Poropiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (30 x 38 cm piirakka, 20 palaa)

noin tunti

Poropiirakka on juhlava tarjottava. Siitä riittää isollekin porukalle, kun leivot koko pellillisen. Halutessasi voit leikata piirakan kahvipöytään pienemmiksi paloiksi, jos tarjolla on muutakin.

Pohja

250 g

voita

4 dl

vehnäjauhoja

2 dl

ruisjauhoja

0,5 tl

suolaa

0,5 tl 

leivinjauhetta

1

kananmuna

Täyte

200 g (noin 1,5 pss)

pororouhetta (kylmäsavustettu)

2

punasipulia (keskikokoinen)

0,5 dl

hienonnettua persiljaa (tuore)

- - - 

4

kananmunaa

350 g

smetanaa

4 dl

ruokakermaa

45 g (3 rkl)

piparjuuritahnaa

1 tl 

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl 

suolaa

4 dl (160 g)

juustoa raasteena (esim. Grana Padano tai Präst)

Poropiirakka on juhlava tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho, ruisjauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. (Jos taikina vaikuttaa kuivalta ja murumaiselta, lisää varovasti vettä, jotta saat taikinasta kiinteän "pallon".)
  4. Kauli (tai taputtele) taikina leivinpaperin päälle. Siirrä leivinpaperi pellille ja nosta piirakalle myös reunat (vajaa 2 cm korkeat).
  5. Esipaista pohjaa 8 minuuttia (200 asteessa uunin keskitasolla).

 


Täyttäminen ja paistaminen


  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Sekoita kulhossa kananmunat, smetana, ruokakerma, piparjuuritahna, mustapippuri ja suola. 
  3. Ripottele pororouhe, punasipuli ja persilja esipaistetun pohjan päälle.
  4. Kaada päälle smetanaseos. Ripottele juusto pinnalle ja painele sitä hieman smetanaseoksen joukkoon.
  5. Paista 200 asteessa (uunin keskitasoa alempana) vielä noin 30-40 minuuttia, kunnes poropiirakka on saanut sopivasti väriä.



Vinkit


  • Voit tehdä puoli annosta piirakkaa pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm.
  • Käyttämäsi juusto vaikuttaa poropiirakan makuun ja rakenteeseen. Parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa valita juusto, jossa on vähintään 29 % rasvaa.


Poropiirakka

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

pellillinen (30 x 38 cm piirakka, 20 palaa)

noin tunti

Poropiirakka on juhlava tarjottava. Siitä riittää isollekin porukalle, kun leivot koko pellillisen. Halutessasi voit leikata piirakan kahvipöytään pienemmiksi paloiksi, jos tarjolla on muutakin.

Pohja

250 g

voita

4 dl

vehnäjauhoja

2 dl

ruisjauhoja

0,5 tl

suolaa

0,5 tl 

leivinjauhetta

1

kananmuna

Täyte

200 g (noin 1,5 pss)

pororouhetta (kylmäsavustettu)

2

punasipulia (keskikokoinen)

0,5 dl

hienonnettua persiljaa (tuore)

- - - 

4

kananmunaa

350 g

smetanaa

4 dl

ruokakermaa

45 g (3 rkl)

piparjuuritahnaa

1 tl 

mustapippuria (rouhittu)

0,5 tl 

suolaa

4 dl (160 g)

juustoa raasteena (esim. Grana Padano tai Präst)

Poropiirakka on juhlava tarjottava.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi.
  2. Mittaa voi kulhoon. Lisää vehnäjauho, ruisjauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita: hiero voita yhden käden sormien välissä, kunnes voi ja jauhot ovat sekoittuneet.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. (Jos taikina vaikuttaa kuivalta ja murumaiselta, lisää varovasti vettä, jotta saat taikinasta kiinteän "pallon".)
  4. Kauli (tai taputtele) taikina leivinpaperin päälle. Siirrä leivinpaperi pellille ja nosta piirakalle myös reunat (vajaa 2 cm korkeat).
  5. Esipaista pohjaa 8 minuuttia (200 asteessa uunin keskitasolla).

 


Täyttäminen ja paistaminen


  1. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Raasta juusto tarvittaessa.
  2. Sekoita kulhossa kananmunat, smetana, ruokakerma, piparjuuritahna, mustapippuri ja suola. 
  3. Ripottele pororouhe, punasipuli ja persilja esipaistetun pohjan päälle.
  4. Kaada päälle smetanaseos. Ripottele juusto pinnalle ja painele sitä hieman smetanaseoksen joukkoon.
  5. Paista 200 asteessa (uunin keskitasoa alempana) vielä noin 30-40 minuuttia, kunnes poropiirakka on saanut sopivasti väriä.



Vinkit


  • Voit tehdä puoli annosta piirakkaa pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 28 cm.
  • Käyttämäsi juusto vaikuttaa poropiirakan makuun ja rakenteeseen. Parhaan lopputuloksen saamiseksi kannattaa valita juusto, jossa on vähintään 29 % rasvaa.