Porokiusaus

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

5 annosta

15 min (valmistelut) +

1 tunti 45 min (uunissa)

Helppo porokiusaus on juhlava ruoka, mutta resepti onnistuu aloittelijaltakin. Kiusaus muhii pitkään uunissa, mutta valmisteluihin kuluu vain vartti.

Ainekset      5 annosta

1 kg

perunoita (yleisperuna, n. 12 kpl)

150 g (1 pss)

kylmäsavustettua pororouhetta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g (1 prk)

savuporo-tuorejuustoa 

3 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

2 rkl

voita

Porokiusaus on juhlava, mutta helppo ruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Ota esiin halkaisijaltaan noin 22 cm (tai 18 x 20 cm) uunivuoka.
  2. Pese, kuori ja suikaloi perunat.  
  3. Laita perunat, poro, suola, mustapippuri sekä tuorejuusto kerroksittain uunivuokaan.
  4. Kaada päälle kerma. 
  5. Lisää pinnalle voita lastuina.
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 45 minuuttia. Pienennä uunin lämpöä paistamisen loppupuolella, jos pinta tummuu liikaa.



Vinkki


  • Tarjoile porokiusaus esimerkiksi keitettyjen kasvisten kanssa.

Porokiusaus

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

5 annosta

15 min (valmistelut) +

1 tunti 45 min (uunissa)

Helppo porokiusaus on juhlava ruoka, mutta resepti onnistuu aloittelijaltakin. Kiusaus muhii pitkään uunissa, mutta valmisteluihin kuluu vain vartti.

Ainekset      5 annosta

1 kg

perunoita (yleisperuna, n. 12 kpl)

150 g (1 pss)

kylmäsavustettua pororouhetta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g (1 prk)

savuporo-tuorejuustoa 

3 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

2 rkl

voita

Porokiusaus on juhlava, mutta helppo ruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Ota esiin halkaisijaltaan noin 22 cm (tai 18 x 20 cm) uunivuoka.
  2. Pese, kuori ja suikaloi perunat.  
  3. Laita perunat, poro, suola, mustapippuri sekä tuorejuusto kerroksittain uunivuokaan.
  4. Kaada päälle kerma. 
  5. Lisää pinnalle voita lastuina.
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 45 minuuttia. Pienennä uunin lämpöä paistamisen loppupuolella, jos pinta tummuu liikaa.



Vinkki


  • Tarjoile porokiusaus esimerkiksi keitettyjen kasvisten kanssa.

Porokiusaus

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

5 annosta

15 min (valmistelut) +

1 tunti 45 min (uunissa)

Helppo porokiusaus on juhlava ruoka, mutta resepti onnistuu aloittelijaltakin. Kiusaus muhii pitkään uunissa, mutta valmisteluihin kuluu vain vartti.

Ainekset      5 annosta

1 kg

perunoita (yleisperuna, n. 12 kpl)

150 g (1 pss)

kylmäsavustettua pororouhetta

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

200 g (1 prk)

savuporo-tuorejuustoa 

3 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

2 rkl

voita

Porokiusaus on juhlava, mutta helppo ruoka.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Ota esiin halkaisijaltaan noin 22 cm (tai 18 x 20 cm) uunivuoka.
  2. Pese, kuori ja suikaloi perunat.  
  3. Laita perunat, poro, suola, mustapippuri sekä tuorejuusto kerroksittain uunivuokaan.
  4. Kaada päälle kerma. 
  5. Lisää pinnalle voita lastuina.
  6. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti 45 minuuttia. Pienennä uunin lämpöä paistamisen loppupuolella, jos pinta tummuu liikaa.



Vinkki


  • Tarjoile porokiusaus esimerkiksi keitettyjen kasvisten kanssa.