Porkkanasämpylät

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(12)

24 kpl

30 min (valmistus) +

1 h 20 min (kohotus ja paistaminen)

Porkkanasämpylät kätkevät reilun määrän porkkanaraastetta. Ohje riittää kahteen pellilliseen sämpylöitä.

Ainekset

24 kpl

3 (n. 350 g)

porkkanaa (5 dl raastetta)

5 dl

vettä

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

2 rkl

siirappia

1,5 tl

suolaa

n. 13 dl

vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

0,5 dl 

rypsiöljyä

Porkkanasämpylät saavat kauniin värin porkkanaraasteesta.

Taikina

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (n. 37 astetta).
  3. Murenna hiiva veden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää siirappi, suola sekä porkkanaraaste. 
  4. Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja jatka jauhojen lisäämistä vähitellen. Vaivaa taikinaa samalla esim. kädellä.
  5. Vaivaa hyvin. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää öljy. Jatka vaivaamista, kunnes öljy on sekoittunut taikinaan. 
  6. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Anna taikinan kohota liinan alla noin puolen tunnin ajan (kaksinkertaiseksi). Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. 

 

Muotoilu ja paistaminen


  1. Kaada taikina pöydälle ja jaa se noin 24 osaan - käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja. 
  2. Pyöritä palat sämpylöiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kohota sämpylöitä liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  4. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanasämpylät saavat pintaan kauniin ruskeaa väriä. Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.


Porkkanasämpylät

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(12)

24 kpl

30 min (valmistus) +

1 h 20 min (kohotus ja paistaminen)

Porkkanasämpylät kätkevät reilun määrän porkkanaraastetta. Ohje riittää kahteen pellilliseen sämpylöitä.

Ainekset

24 kpl

3 (n. 350 g)

porkkanaa (5 dl raastetta)

5 dl

vettä

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

2 rkl

siirappia

1,5 tl

suolaa

n. 13 dl

vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

0,5 dl 

rypsiöljyä

Porkkanasämpylät saavat kauniin värin porkkanaraasteesta.

Taikina

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (n. 37 astetta).
  3. Murenna hiiva veden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää siirappi, suola sekä porkkanaraaste. 
  4. Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja jatka jauhojen lisäämistä vähitellen. Vaivaa taikinaa samalla esim. kädellä.
  5. Vaivaa hyvin. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää öljy. Jatka vaivaamista, kunnes öljy on sekoittunut taikinaan. 
  6. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Anna taikinan kohota liinan alla noin puolen tunnin ajan (kaksinkertaiseksi). Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. 

 

Muotoilu ja paistaminen


  1. Kaada taikina pöydälle ja jaa se noin 24 osaan - käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja. 
  2. Pyöritä palat sämpylöiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kohota sämpylöitä liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  4. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanasämpylät saavat pintaan kauniin ruskeaa väriä. Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.


Porkkanasämpylät

Rated 4.166666666666667 stars out of 5
4.2
(12)

24 kpl

30 min (valmistus) +

1 h 20 min (kohotus ja paistaminen)

Porkkanasämpylät kätkevät reilun määrän porkkanaraastetta. Ohje riittää kahteen pellilliseen sämpylöitä.

Ainekset

24 kpl

3 (n. 350 g)

porkkanaa (5 dl raastetta)

5 dl

vettä

50 g

hiivaa (tuorehiiva)

2 rkl

siirappia

1,5 tl

suolaa

n. 13 dl

vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

0,5 dl 

rypsiöljyä

Porkkanasämpylät saavat kauniin värin porkkanaraasteesta.

Taikina

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (n. 37 astetta).
  3. Murenna hiiva veden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää siirappi, suola sekä porkkanaraaste. 
  4. Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja jatka jauhojen lisäämistä vähitellen. Vaivaa taikinaa samalla esim. kädellä.
  5. Vaivaa hyvin. Kun taikina alkaa irtoilla kulhon reunoista, lisää öljy. Jatka vaivaamista, kunnes öljy on sekoittunut taikinaan. 
  6. Lisää vielä tarvittaessa hieman jauhoja niin, että taikina irtoilee kulhon reunoista. Valmis taikina ei tartu käteen, kun painat taikinan pintaa puhtaalla kädellä.
  7. Anna taikinan kohota liinan alla noin puolen tunnin ajan (kaksinkertaiseksi). Laita valmiiksi kaksi peltiä ja leivinpaperia. 

 

Muotoilu ja paistaminen


  1. Kaada taikina pöydälle ja jaa se noin 24 osaan - käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja. 
  2. Pyöritä palat sämpylöiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kohota sämpylöitä liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  4. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanasämpylät saavat pintaan kauniin ruskeaa väriä. Paista yksi pellillinen kerrallaan, ellei sinulla ole hyvin toimivaa kiertoilmauunia.