Porkkanamuffinssit

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(6)

14 kpl

alle tunti 

(+ jäähtyminen)


Mehevät porkkanamuffinssit kätkevät reilusti porkkanaa! 
Ne on helppo tehdä myös ilman kuorrutusta. Jos kuitenkin haluat pursottaa kuorrutusta reilusti (kuten kuvassa), kannattaa sen määrä kaksinkertaistaa.

Ainekset     n. 14 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

2dl

sokeria

2,5tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa

1,5 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

maitoa

2

kananmunaa

3

porkkanaa (yht. 250 g)

100 g

voita (sulatettu)

Kuorrutus


50 g voita (huoneenlämpöistä)


200 g tuorejuustoa (maustamaton)


1 dl tomusokeria

Porkkanamuffinssit voi kuorruttaa pursottamalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinssivuoat leivinpaperin tai muffinssipellin päälle (tai voitele silikonisen muffinssipellin kolot kevyesti voilla). 
  2. Sulata voi valmiiksi. (Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua.) Ota kuorrutukseen tarvittava voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
  3. Kuori porkkanat ja raasta ne pieneksiraasteeksi.
  4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola keskenään. 
  5. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan maito, kananmunat, porkkanaraaste sekä sulatettu voi. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. 
  6. Jaa taikina muffinssivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puutikulla porkkanamuffinssia kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Anna porkkanamuffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.



Kuorrutus


  1. Notkista 50 g voita sekoittamalla sitä esimerkiksi sähkövatkaimella. 
  2. Lisää tuorejuustoa vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. 
  3. Kun seos on tasaista, lisää tomusokeri ja sekoita vielä huolellisesti.
  4. Levitä tai pursota kuorrutus porkkanamuffinssien päälle. Säilytä kuorrutetut muffinssit jääkaapissa, jos niitä ei syödä saman tien. 




Vinkit


  • Näihin muffinsseihin voi tehdä koristeet porkkanasta: Vuole porkkana ohuiksi lastuiksi (käytä esim. kuorimaveistä). Kuivaa uunissa 80 asteessa pari tuntia (+ yön yli uunin luukku raollaan).
  • Kuvan porkkanamuffinssit on lisäksi koristeltu rouhitulla suklaalla.


Porkkanamuffinssit

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(6)

14 kpl

alle tunti 

(+ jäähtyminen)


Mehevät porkkanamuffinssit kätkevät reilusti porkkanaa! 
Ne on helppo tehdä myös ilman kuorrutusta. Jos kuitenkin haluat pursottaa kuorrutusta reilusti (kuten kuvassa), kannattaa sen määrä kaksinkertaistaa.

Ainekset     n. 14 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

2dl

sokeria

2,5tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa

1,5 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

maitoa

2

kananmunaa

3

porkkanaa (yht. 250 g)

100 g

voita (sulatettu)

Kuorrutus


50 g voita (huoneenlämpöistä)


200 g tuorejuustoa (maustamaton)


1 dl tomusokeria

Porkkanamuffinssit voi kuorruttaa pursottamalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinssivuoat leivinpaperin tai muffinssipellin päälle (tai voitele silikonisen muffinssipellin kolot kevyesti voilla). 
  2. Sulata voi valmiiksi. (Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua.) Ota kuorrutukseen tarvittava voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
  3. Kuori porkkanat ja raasta ne pieneksiraasteeksi.
  4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola keskenään. 
  5. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan maito, kananmunat, porkkanaraaste sekä sulatettu voi. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. 
  6. Jaa taikina muffinssivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puutikulla porkkanamuffinssia kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Anna porkkanamuffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.



Kuorrutus


  1. Notkista 50 g voita sekoittamalla sitä esimerkiksi sähkövatkaimella. 
  2. Lisää tuorejuustoa vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. 
  3. Kun seos on tasaista, lisää tomusokeri ja sekoita vielä huolellisesti.
  4. Levitä tai pursota kuorrutus porkkanamuffinssien päälle. Säilytä kuorrutetut muffinssit jääkaapissa, jos niitä ei syödä saman tien. 




Vinkit


  • Näihin muffinsseihin voi tehdä koristeet porkkanasta: Vuole porkkana ohuiksi lastuiksi (käytä esim. kuorimaveistä). Kuivaa uunissa 80 asteessa pari tuntia (+ yön yli uunin luukku raollaan).
  • Kuvan porkkanamuffinssit on lisäksi koristeltu rouhitulla suklaalla.


Porkkanamuffinssit

Rated 3.6666666666666665 stars out of 5
3.7
(6)

14 kpl

alle tunti 

(+ jäähtyminen)


Mehevät porkkanamuffinssit kätkevät reilusti porkkanaa! 
Ne on helppo tehdä myös ilman kuorrutusta. Jos kuitenkin haluat pursottaa kuorrutusta reilusti (kuten kuvassa), kannattaa sen määrä kaksinkertaistaa.

Ainekset     n. 14 kpl

3 dl

vehnäjauhoja

2dl

sokeria

2,5tl

leivinjauhetta

1 tl

kardemummaa

1,5 tl

kanelia

0,25 tl

suolaa

0,5 dl

maitoa

2

kananmunaa

3

porkkanaa (yht. 250 g)

100 g

voita (sulatettu)

Kuorrutus


50 g voita (huoneenlämpöistä)


200 g tuorejuustoa (maustamaton)


1 dl tomusokeria

Porkkanamuffinssit voi kuorruttaa pursottamalla.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita muffinssivuoat leivinpaperin tai muffinssipellin päälle (tai voitele silikonisen muffinssipellin kolot kevyesti voilla). 
  2. Sulata voi valmiiksi. (Jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua.) Ota kuorrutukseen tarvittava voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
  3. Kuori porkkanat ja raasta ne pieneksiraasteeksi.
  4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, kaneli ja suola keskenään. 
  5. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Lisää kuoppaan maito, kananmunat, porkkanaraaste sekä sulatettu voi. Sekoita sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. 
  6. Jaa taikina muffinssivuokiin kahta lusikkaa apuna käyttäen. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  7. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes puutikulla porkkanamuffinssia kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.
  8. Anna porkkanamuffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.



Kuorrutus


  1. Notkista 50 g voita sekoittamalla sitä esimerkiksi sähkövatkaimella. 
  2. Lisää tuorejuustoa vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. 
  3. Kun seos on tasaista, lisää tomusokeri ja sekoita vielä huolellisesti.
  4. Levitä tai pursota kuorrutus porkkanamuffinssien päälle. Säilytä kuorrutetut muffinssit jääkaapissa, jos niitä ei syödä saman tien. 




Vinkit


  • Näihin muffinsseihin voi tehdä koristeet porkkanasta: Vuole porkkana ohuiksi lastuiksi (käytä esim. kuorimaveistä). Kuivaa uunissa 80 asteessa pari tuntia (+ yön yli uunin luukku raollaan).
  • Kuvan porkkanamuffinssit on lisäksi koristeltu rouhitulla suklaalla.