Seuraa meitä

Porkkanalaatikko

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(10)

10 annosta

50 min (valmistus) +

45 min (uunissa)

Porkkanalaatikko tehdään perinteiseen tapaan porkkanoista ja puuroriisistä.

Ainekset

10 annosta

1 kg

porkkanoita

5 dl

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

1,5 dl

puuroriisiä

- - -

2 dl

kuohukermaa

1 dl

maitoa 

0,5 dl (70 g)

siirappia (tumma)

1

kananmuna

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Pinnalle: 


2 rkl voita


1 rkl korppujauhoja

Porkkanalaatikko on maistuva jouluruoka.

Ohje

  1. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele ne noin neljään osaan.
  2. Kuumenna 5 dl vettä kiehuvaksi kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää 1 tl suolaa ja porkkananpalat. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä. Ota keitinvesi talteen.
  3. Laita porkkanoiden keitinvesi kattilaan ja lisää riisi. Keitä riisiä 15 minuuttia, kunnes se juuri ja juuri kypsyy. Sekoita välillä. Pienennä lieden tehoa, kun riisi kiehuu, jotta se ei kiehu yli. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Soseuta riisin kiehuessa porkkanat karkeaksi soseeksi (esimerkiksi sauvasekoittimella).
  5. Lisää porkkanasoseen joukkoon kuohukerma, maito ja siirappi. Sekoita. Lisää kananmuna, ½ tl suolaa sekä valkopippuri. 
  6. Valuta kypsästä riisistä ylimääräinen keitinvesi pois, mutta älä huuhtele riisiä. Lisää riisi porkkanaseokseen.
  7. Kaada porkkanalaatikko noin 1 ½ litran uunivuokaan (tai kahteen pienempään vuokaan). Laita pinnalle voinokareita ja ripottele korppujauhoja. 
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. 



Vinkit



  • Porkkalaatikon kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. 
  • Jos pakastat raa'an laatikon, ota se jääkaappiin sulamaan paistamista edeltävänä päivänä. 
  • Jääkaappikylmän laatikon paistoaika on pidempi. Aloita esimerkiksi paistamalla laatikkoa 150 asteessa noin 30 minuuttia, nosta sen jälkeen uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä vähintään 45 minuuttia.
  • Kilosta porkkanoita riittää porkkanalaatikkoa noin 10:lle, jos tarjolla on muitakin laatikoita.
  • Porkkana värjää helposti sauvasekoittimen, joten se kannattaa pestä heti käytön jälkeen.
  • Laatikko on gluteeniton, jos jätät pinnalle ripoteltavan korppujauhon pois tai käytät gluteenitonta korppujauhoa.




Katso myös


Seuraa meitä

Porkkanalaatikko

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(10)

10 annosta

50 min (valmistus) +

45 min (uunissa)

Porkkanalaatikko tehdään perinteiseen tapaan porkkanoista ja puuroriisistä.

Ainekset

10 annosta

1 kg

porkkanoita

5 dl

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

1,5 dl

puuroriisiä

- - -

2 dl

kuohukermaa

1 dl

maitoa 

0,5 dl (70 g)

siirappia (tumma)

1

kananmuna

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Pinnalle: 


2 rkl voita


1 rkl korppujauhoja

Porkkanalaatikko on maistuva jouluruoka.

Ohje

  1. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele ne noin neljään osaan.
  2. Kuumenna 5 dl vettä kiehuvaksi kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää 1 tl suolaa ja porkkananpalat. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä. Ota keitinvesi talteen.
  3. Laita porkkanoiden keitinvesi kattilaan ja lisää riisi. Keitä riisiä 15 minuuttia, kunnes se juuri ja juuri kypsyy. Sekoita välillä. Pienennä lieden tehoa, kun riisi kiehuu, jotta se ei kiehu yli. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Soseuta riisin kiehuessa porkkanat karkeaksi soseeksi (esimerkiksi sauvasekoittimella).
  5. Lisää porkkanasoseen joukkoon kuohukerma, maito ja siirappi. Sekoita. Lisää kananmuna, ½ tl suolaa sekä valkopippuri. 
  6. Valuta kypsästä riisistä ylimääräinen keitinvesi pois, mutta älä huuhtele riisiä. Lisää riisi porkkanaseokseen.
  7. Kaada porkkanalaatikko noin 1 ½ litran uunivuokaan (tai kahteen pienempään vuokaan). Laita pinnalle voinokareita ja ripottele korppujauhoja. 
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. 



Vinkit



  • Porkkalaatikon kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. 
  • Jos pakastat raa'an laatikon, ota se jääkaappiin sulamaan paistamista edeltävänä päivänä. 
  • Jääkaappikylmän laatikon paistoaika on pidempi. Aloita esimerkiksi paistamalla laatikkoa 150 asteessa noin 30 minuuttia, nosta sen jälkeen uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä vähintään 45 minuuttia.
  • Kilosta porkkanoita riittää porkkanalaatikkoa noin 10:lle, jos tarjolla on muitakin laatikoita.
  • Porkkana värjää helposti sauvasekoittimen, joten se kannattaa pestä heti käytön jälkeen.
  • Laatikko on gluteeniton, jos jätät pinnalle ripoteltavan korppujauhon pois tai käytät gluteenitonta korppujauhoa.




Katso myös


Seuraa meitä

Porkkanalaatikko

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(10)

10 annosta

50 min (valmistus) +

45 min (uunissa)

Porkkanalaatikko tehdään perinteiseen tapaan porkkanoista ja puuroriisistä.

Ainekset

10 annosta

1 kg

porkkanoita

5 dl

vettä

1 tl

suolaa

- - - 

1,5 dl

puuroriisiä

- - -

2 dl

kuohukermaa

1 dl

maitoa 

0,5 dl (70 g)

siirappia (tumma)

1

kananmuna

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

Pinnalle: 


2 rkl voita


1 rkl korppujauhoja

Porkkanalaatikko on maistuva jouluruoka.

Ohje

  1. Pese ja kuori porkkanat. Paloittele ne noin neljään osaan.
  2. Kuumenna 5 dl vettä kiehuvaksi kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää 1 tl suolaa ja porkkananpalat. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä. Ota keitinvesi talteen.
  3. Laita porkkanoiden keitinvesi kattilaan ja lisää riisi. Keitä riisiä 15 minuuttia, kunnes se juuri ja juuri kypsyy. Sekoita välillä. Pienennä lieden tehoa, kun riisi kiehuu, jotta se ei kiehu yli. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Soseuta riisin kiehuessa porkkanat karkeaksi soseeksi (esimerkiksi sauvasekoittimella).
  5. Lisää porkkanasoseen joukkoon kuohukerma, maito ja siirappi. Sekoita. Lisää kananmuna, ½ tl suolaa sekä valkopippuri. 
  6. Valuta kypsästä riisistä ylimääräinen keitinvesi pois, mutta älä huuhtele riisiä. Lisää riisi porkkanaseokseen.
  7. Kaada porkkanalaatikko noin 1 ½ litran uunivuokaan (tai kahteen pienempään vuokaan). Laita pinnalle voinokareita ja ripottele korppujauhoja. 
  8. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. 



Vinkit



  • Porkkalaatikon kypsymisaika on laskettu saman tien paistettavalle, lämpimälle laatikolle. 
  • Jos pakastat raa'an laatikon, ota se jääkaappiin sulamaan paistamista edeltävänä päivänä. 
  • Jääkaappikylmän laatikon paistoaika on pidempi. Aloita esimerkiksi paistamalla laatikkoa 150 asteessa noin 30 minuuttia, nosta sen jälkeen uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä vähintään 45 minuuttia.
  • Kilosta porkkanoita riittää porkkanalaatikkoa noin 10:lle, jos tarjolla on muitakin laatikoita.
  • Porkkana värjää helposti sauvasekoittimen, joten se kannattaa pestä heti käytön jälkeen.
  • Laatikko on gluteeniton, jos jätät pinnalle ripoteltavan korppujauhon pois tai käytät gluteenitonta korppujauhoa.




Katso myös