Seuraa meitä

Porkkanakeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

20 min (valmistelut) +

20 min (kypsyminen)


Porkkanakeitto on tutun makuinen soseutettu keitto, joka sopii mainiosti kevyeksi arkiateriaksi.

Ainekset      5 annosta

1 kg

porkkanaa (n. 10 kpl)

2

perunaa (jauhoinen lajike)

sipuli (pienehkö)

2 rkl

rypsiöljyä

7 dl

vettä

1

kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio)

- - -

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

2 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

Porkkanakeitto maistuu arkiruokana.

Ohje

  1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat sekä perunat (mitä pienempiä paloja teet, sen nopeammin ne kypsyvät). Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna kattilassa öljy, porkkanat, perunat ja sipuli. Kuullota kasviksia sekoitellen muutaman minuutin ajan (siten, että ne eivät ruskistu - pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  3. Lisää vesi sekä liemikuutio. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla noin 20-30 minuuttia (tai kunnes porkkanat ovat kunnolla pehmeitä).
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Soseuta porkkanakeitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.


Vinkit


  • Kuullottaminen ei ole välttämätöntä, mutta tuo keittoon lisää makua. 
  • Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua. 
  • Maista porkkanakeittoa lopuksi ja lisää tarvittaessa enemmän mausteita (tämä on miedon makuinen perusohje). 

 

Katso myös

Seuraa meitä

Porkkanakeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

20 min (valmistelut) +

20 min (kypsyminen)


Porkkanakeitto on tutun makuinen soseutettu keitto, joka sopii mainiosti kevyeksi arkiateriaksi.

Ainekset      5 annosta

1 kg

porkkanaa (n. 10 kpl)

2

perunaa (jauhoinen lajike)

sipuli (pienehkö)

2 rkl

rypsiöljyä

7 dl

vettä

1

kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio)

- - -

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

2 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

Porkkanakeitto maistuu arkiruokana.

Ohje

  1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat sekä perunat (mitä pienempiä paloja teet, sen nopeammin ne kypsyvät). Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna kattilassa öljy, porkkanat, perunat ja sipuli. Kuullota kasviksia sekoitellen muutaman minuutin ajan (siten, että ne eivät ruskistu - pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  3. Lisää vesi sekä liemikuutio. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla noin 20-30 minuuttia (tai kunnes porkkanat ovat kunnolla pehmeitä).
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Soseuta porkkanakeitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.


Vinkit


  • Kuullottaminen ei ole välttämätöntä, mutta tuo keittoon lisää makua. 
  • Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua. 
  • Maista porkkanakeittoa lopuksi ja lisää tarvittaessa enemmän mausteita (tämä on miedon makuinen perusohje). 

 

Katso myös

Seuraa meitä

Porkkanakeitto

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

5 annosta

20 min (valmistelut) +

20 min (kypsyminen)


Porkkanakeitto on tutun makuinen soseutettu keitto, joka sopii mainiosti kevyeksi arkiateriaksi.

Ainekset      5 annosta

1 kg

porkkanaa (n. 10 kpl)

2

perunaa (jauhoinen lajike)

sipuli (pienehkö)

2 rkl

rypsiöljyä

7 dl

vettä

1

kanaliemikuutio (tai kasvisliemikuutio)

- - -

0,5 tl

suolaa

0,25 tl

valkopippuria (jauhettu)

2 dl

kuohukermaa (tai ruokakermaa)

Porkkanakeitto maistuu arkiruokana.

Ohje

  1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat sekä perunat (mitä pienempiä paloja teet, sen nopeammin ne kypsyvät). Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Kuumenna kattilassa öljy, porkkanat, perunat ja sipuli. Kuullota kasviksia sekoitellen muutaman minuutin ajan (siten, että ne eivät ruskistu - pienennä tarvittaessa lieden tehoa).
  3. Lisää vesi sekä liemikuutio. 
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua kannen alla noin 20-30 minuuttia (tai kunnes porkkanat ovat kunnolla pehmeitä).
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Soseuta porkkanakeitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.


Vinkit


  • Kuullottaminen ei ole välttämätöntä, mutta tuo keittoon lisää makua. 
  • Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto on liian paksua. 
  • Maista porkkanakeittoa lopuksi ja lisää tarvittaessa enemmän mausteita (tämä on miedon makuinen perusohje). 

 

Katso myös