Porkkanakakku-kääretorttu

Rated 4.190476190476191 stars out of 5
4.2
(21)

n. 14 palaa

20 min valmistus 

10 min paistaminen 

+ jäähtyminen


Porkkanakakku-kääretorttu yhdistää herkullisen tuorejuustotäytteen ja porkkanalla höystetyn kääretorttupohjan.

Pohja

3

kananmunaa

1,25 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu)

1 (100 g)

porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)

Täyte

2 dl

vispikermaa

50 g

voita (huoneenlämpöinen)

2 dl

tomusokeria

200 g

tuorejuustoa (Philadelphia)

Porkkanakakku-kääretorttu on herkullinen ja mehevä tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla pelti (n. 30 x 38 cm). Ota täytettä varten 50 g voita huoneenlämpöön.
  2. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella.
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. 
  5. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla - älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana. 
  6. Lisää myös porkkanaraaste ja sekoita kevyesti.
  7. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi. 
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Täyte



  1. Ripottele noin 0,5 rkl sokeria uuden leivinpaperin päälle. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi pohjan pinnalta. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  2. Vaahdota kerma. Jätä odottamaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri hyvin sekaisin (ei haittaa jos terissä on hieman kermavaahtoa).
  4. Lisää puolet tuorejuustosta voi-sokeriseokseen. Vaahdota, eli sekoita hyvin sähkövatkaimella (tarkista, että täyte sekoittuu myös kulhon pohjalla). Lisää loppu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet kermavaahdosta ja jatka sekoittamista. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita vielä kevyesti.
  5. Levitä täyte pohjan päälle.
  6. Kääri levy rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Sulje se tiiviisti leivinpaperin sisään niin, että saumakohta jää alaspäin. Säilytä porkkanakakku-kääretorttu jääkaapissa palojen leikkaamiseen asti. 




Vinkit



  • Gluteeniton kääretorttu syntyy, kun korvaat vehnäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella (esim. Sunnuntai).
  • Jos kardemumma ei mene siivilän läpi, voit kääntää siivilän lopuksi ylösalaisin ja kaataa kardemumman taikinaan.
  • Porkkanakakku-kääretortun voi leipoa hyvissä ajoin, sillä se mehevöityy jääkaapissa ja on helpompi leikata kauniiksi paloiksi kylmänä. Ohjeesta tulee noin 14 palaa.


Katso myös

Porkkanakakku-kääretorttu

Rated 4.190476190476191 stars out of 5
4.2
(21)

n. 14 palaa

20 min valmistus 

10 min paistaminen 

+ jäähtyminen


Porkkanakakku-kääretorttu yhdistää herkullisen tuorejuustotäytteen ja porkkanalla höystetyn kääretorttupohjan.

Pohja

3

kananmunaa

1,25 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu)

1 (100 g)

porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)

Täyte

2 dl

vispikermaa

50 g

voita (huoneenlämpöinen)

2 dl

tomusokeria

200 g

tuorejuustoa (Philadelphia)

Porkkanakakku-kääretorttu on herkullinen ja mehevä tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla pelti (n. 30 x 38 cm). Ota täytettä varten 50 g voita huoneenlämpöön.
  2. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella.
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. 
  5. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla - älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana. 
  6. Lisää myös porkkanaraaste ja sekoita kevyesti.
  7. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi. 
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Täyte



  1. Ripottele noin 0,5 rkl sokeria uuden leivinpaperin päälle. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi pohjan pinnalta. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  2. Vaahdota kerma. Jätä odottamaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri hyvin sekaisin (ei haittaa jos terissä on hieman kermavaahtoa).
  4. Lisää puolet tuorejuustosta voi-sokeriseokseen. Vaahdota, eli sekoita hyvin sähkövatkaimella (tarkista, että täyte sekoittuu myös kulhon pohjalla). Lisää loppu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet kermavaahdosta ja jatka sekoittamista. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita vielä kevyesti.
  5. Levitä täyte pohjan päälle.
  6. Kääri levy rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Sulje se tiiviisti leivinpaperin sisään niin, että saumakohta jää alaspäin. Säilytä porkkanakakku-kääretorttu jääkaapissa palojen leikkaamiseen asti. 




Vinkit



  • Gluteeniton kääretorttu syntyy, kun korvaat vehnäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella (esim. Sunnuntai).
  • Jos kardemumma ei mene siivilän läpi, voit kääntää siivilän lopuksi ylösalaisin ja kaataa kardemumman taikinaan.
  • Porkkanakakku-kääretortun voi leipoa hyvissä ajoin, sillä se mehevöityy jääkaapissa ja on helpompi leikata kauniiksi paloiksi kylmänä. Ohjeesta tulee noin 14 palaa.


Katso myös

Porkkanakakku-kääretorttu

Rated 4.190476190476191 stars out of 5
4.2
(21)

n. 14 palaa

20 min valmistus 

10 min paistaminen 

+ jäähtyminen


Porkkanakakku-kääretorttu yhdistää herkullisen tuorejuustotäytteen ja porkkanalla höystetyn kääretorttupohjan.

Pohja

3

kananmunaa

1,25 dl

sokeria

- - -

0,75 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (jauhettu)

1 (100 g)

porkkana raasteena (n. 2 dl hienoa raastetta)

Täyte

2 dl

vispikermaa

50 g

voita (huoneenlämpöinen)

2 dl

tomusokeria

200 g

tuorejuustoa (Philadelphia)

Porkkanakakku-kääretorttu on herkullinen ja mehevä tarjottava.

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla pelti (n. 30 x 38 cm). Ota täytettä varten 50 g voita huoneenlämpöön.
  2. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi esim. sähkövatkaimella.
  4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. 
  5. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi nuolijalla - älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana. 
  6. Lisää myös porkkanaraaste ja sekoita kevyesti.
  7. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi. 
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Pohja on kypsä, kun puutikkuun ei pohjaa kokeiltaessa jää taikinaa. 



Täyte



  1. Ripottele noin 0,5 rkl sokeria uuden leivinpaperin päälle. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi pohjan pinnalta. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  2. Vaahdota kerma. Jätä odottamaan.
  3. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri hyvin sekaisin (ei haittaa jos terissä on hieman kermavaahtoa).
  4. Lisää puolet tuorejuustosta voi-sokeriseokseen. Vaahdota, eli sekoita hyvin sähkövatkaimella (tarkista, että täyte sekoittuu myös kulhon pohjalla). Lisää loppu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet kermavaahdosta ja jatka sekoittamista. Lisää loppu kermavaahto ja sekoita vielä kevyesti.
  5. Levitä täyte pohjan päälle.
  6. Kääri levy rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Sulje se tiiviisti leivinpaperin sisään niin, että saumakohta jää alaspäin. Säilytä porkkanakakku-kääretorttu jääkaapissa palojen leikkaamiseen asti. 




Vinkit



  • Gluteeniton kääretorttu syntyy, kun korvaat vehnäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella (esim. Sunnuntai).
  • Jos kardemumma ei mene siivilän läpi, voit kääntää siivilän lopuksi ylösalaisin ja kaataa kardemumman taikinaan.
  • Porkkanakakku-kääretortun voi leipoa hyvissä ajoin, sillä se mehevöityy jääkaapissa ja on helpompi leikata kauniiksi paloiksi kylmänä. Ohjeesta tulee noin 14 palaa.


Katso myös