Seuraa meitä

Porkkana-kuivakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

16 viipaletta

25 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Porkkana-kuivakakku on nimestään huolimatta mehevä ja maukas. Halutessasi voit viimeistellä sen kuorrutuksella.

Ainekset

200 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

1 dl

fariinisokeria

3

kananmunaa

- - - 

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

inkivääriä

3 (yht. 250 g)

porkkanaa (raastettu)

1 dl

maitoa

Vuokaan


margariinia


korppujauhoja

Porkkana-kuivakakku sisältää reilusti porkkanaraastetta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ohje sopii noin 2 litran vuokaan. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Jätä odottamaan.
  4. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan. Riko kananmunat valmiiksi.
  5. Mittaa voi, sokeri ja fariinisokeri kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi "vaahdoksi". Lisää kananmunat yksitellen, edelleen sekoittaen. Jos seos alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), lisää heti jauhoseosta ja sekoita voimakkaasti.  
  6. Lisää loput ainekset kevyesti sekoitellen (esim. puuhaarukalla): vuorotellen kuivia aineita, porkkanaraastetta sekä maitoa.  
  7. Lusikoi taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  9. Anna porkkana-kuivakakun jäähtyä hieman.
  10. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle. Ota tukeva ote ja kumoa kakku lautaselle pitäen tukevasti kiinni sekä kakkuvuoasta että tarjoilulautasesta.



Vinkki



Halutessasi voit viimeistellä kakun kuorrutuksella: 


50 g voita 


2 dl  tomusokeria


100 g tuorejuustoa (½ pkt)



  1. Sulata voi. Lisää tomusokeri ja sekoita. 
  2. Lisää vielä tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Levitä kuorrutus kakun pinnalle tai laita se muovipussiin, leikkaa pussin alakulma auki ja valuta kuorrutus porkkana-kuivakakun päälle.


Katso myös

Seuraa meitä

Porkkana-kuivakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

16 viipaletta

25 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Porkkana-kuivakakku on nimestään huolimatta mehevä ja maukas. Halutessasi voit viimeistellä sen kuorrutuksella.

Ainekset

200 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

1 dl

fariinisokeria

3

kananmunaa

- - - 

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

inkivääriä

3 (yht. 250 g)

porkkanaa (raastettu)

1 dl

maitoa

Vuokaan


margariinia


korppujauhoja

Porkkana-kuivakakku sisältää reilusti porkkanaraastetta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ohje sopii noin 2 litran vuokaan. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Jätä odottamaan.
  4. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan. Riko kananmunat valmiiksi.
  5. Mittaa voi, sokeri ja fariinisokeri kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi "vaahdoksi". Lisää kananmunat yksitellen, edelleen sekoittaen. Jos seos alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), lisää heti jauhoseosta ja sekoita voimakkaasti.  
  6. Lisää loput ainekset kevyesti sekoitellen (esim. puuhaarukalla): vuorotellen kuivia aineita, porkkanaraastetta sekä maitoa.  
  7. Lusikoi taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  9. Anna porkkana-kuivakakun jäähtyä hieman.
  10. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle. Ota tukeva ote ja kumoa kakku lautaselle pitäen tukevasti kiinni sekä kakkuvuoasta että tarjoilulautasesta.



Vinkki



Halutessasi voit viimeistellä kakun kuorrutuksella: 


50 g voita 


2 dl  tomusokeria


100 g tuorejuustoa (½ pkt)



  1. Sulata voi. Lisää tomusokeri ja sekoita. 
  2. Lisää vielä tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Levitä kuorrutus kakun pinnalle tai laita se muovipussiin, leikkaa pussin alakulma auki ja valuta kuorrutus porkkana-kuivakakun päälle.


Katso myös

Seuraa meitä

Porkkana-kuivakakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

16 viipaletta

25 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Porkkana-kuivakakku on nimestään huolimatta mehevä ja maukas. Halutessasi voit viimeistellä sen kuorrutuksella.

Ainekset

200 g

leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria

1 dl

fariinisokeria

3

kananmunaa

- - - 

4 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

1 tl

leivinjauhetta

1 tl

kanelia

0,5 tl

inkivääriä

3 (yht. 250 g)

porkkanaa (raastettu)

1 dl

maitoa

Vuokaan


margariinia


korppujauhoja

Porkkana-kuivakakku sisältää reilusti porkkanaraastetta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ohje sopii noin 2 litran vuokaan. 
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Jätä odottamaan.
  4. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Jätä odottamaan. Riko kananmunat valmiiksi.
  5. Mittaa voi, sokeri ja fariinisokeri kulhoon. Vaahdota ne sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi "vaahdoksi". Lisää kananmunat yksitellen, edelleen sekoittaen. Jos seos alkaa juoksettua (muuttuu ryynimäiseksi), lisää heti jauhoseosta ja sekoita voimakkaasti.  
  6. Lisää loput ainekset kevyesti sekoitellen (esim. puuhaarukalla): vuorotellen kuivia aineita, porkkanaraastetta sekä maitoa.  
  7. Lusikoi taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia. Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kakkua kokeiltaessa.
  9. Anna porkkana-kuivakakun jäähtyä hieman.
  10. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle. Ota tukeva ote ja kumoa kakku lautaselle pitäen tukevasti kiinni sekä kakkuvuoasta että tarjoilulautasesta.



Vinkki



Halutessasi voit viimeistellä kakun kuorrutuksella: 


50 g voita 


2 dl  tomusokeria


100 g tuorejuustoa (½ pkt)



  1. Sulata voi. Lisää tomusokeri ja sekoita. 
  2. Lisää vielä tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Levitä kuorrutus kakun pinnalle tai laita se muovipussiin, leikkaa pussin alakulma auki ja valuta kuorrutus porkkana-kuivakakun päälle.


Katso myös