Seuraa meitä

Pizzapohja kuivahiivalla

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(27)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


10 min (taikina) 

+ täyttäminen ja paistaminen

Näin teet pizzapohjan kuivahiivaa käyttämällä.

Taikina

1,5 dl

vettä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

0,5 pss (2 tl)

kuivahiivaa

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

Pizzapohja kuivahiivalla on nopea tehdä.

Ohje

  1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta). 
  2. Lisää 1 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin.
  3. Lisää suola ja öljy. Sekoita.
  4. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet jäljellä olevasta jauhomäärästä. Sekoita samalla hyvin puuhaarukalla, sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät) tai vaivaa taikinaa kädellä. 
  5. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. 
  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  8. Valmistele haluamasi täytteet (katso esim. kinkkupizza).
  9. Täytä ja paista 225 asteessa noin 13 min, pizzan koosta ja täytteiden määrästä riippuen.



Vinkit


  • Taikinasta tulee yksi pellillinen tai kaksi pyöreää pizzaa.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle.
  • Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ennen pizzan täyttämistä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Pizzapohja kuivahiivalla

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(27)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


10 min (taikina) 

+ täyttäminen ja paistaminen

Näin teet pizzapohjan kuivahiivaa käyttämällä.

Taikina

1,5 dl

vettä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

0,5 pss (2 tl)

kuivahiivaa

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

Pizzapohja kuivahiivalla on nopea tehdä.

Ohje

  1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta). 
  2. Lisää 1 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin.
  3. Lisää suola ja öljy. Sekoita.
  4. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet jäljellä olevasta jauhomäärästä. Sekoita samalla hyvin puuhaarukalla, sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät) tai vaivaa taikinaa kädellä. 
  5. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. 
  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  8. Valmistele haluamasi täytteet (katso esim. kinkkupizza).
  9. Täytä ja paista 225 asteessa noin 13 min, pizzan koosta ja täytteiden määrästä riippuen.



Vinkit


  • Taikinasta tulee yksi pellillinen tai kaksi pyöreää pizzaa.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle.
  • Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ennen pizzan täyttämistä.




Katso myös 


Seuraa meitä

Pizzapohja kuivahiivalla

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(27)

1 pellillinen tai

2 pyöreää pizzaa


10 min (taikina) 

+ täyttäminen ja paistaminen

Näin teet pizzapohjan kuivahiivaa käyttämällä.

Taikina

1,5 dl

vettä

n. 3,25 dl

vehnäjauhoja

0,5 pss (2 tl)

kuivahiivaa

0,5 tl

suolaa

2 rkl

rypsi- tai oliiviöljyä

Pizzapohja kuivahiivalla on nopea tehdä.

Ohje

  1. Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi (noin 42 astetta). 
  2. Lisää 1 dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin.
  3. Lisää suola ja öljy. Sekoita.
  4. Lisää jauhoja vähitellen, ensin noin puolet jäljellä olevasta jauhomäärästä. Sekoita samalla hyvin puuhaarukalla, sähkövatkaimen taikinakoukuilla (spiraalimaiset terät) tai vaivaa taikinaa kädellä. 
  5. Lisää jauhoja sen verran, että saat kiinteän taikinan, joka irtoilee kulhon reunoista, mutta ei näytä jauhoiselta.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa ja kauli sitä ohuemmaksi. 
  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  8. Valmistele haluamasi täytteet (katso esim. kinkkupizza).
  9. Täytä ja paista 225 asteessa noin 13 min, pizzan koosta ja täytteiden määrästä riippuen.



Vinkit


  • Taikinasta tulee yksi pellillinen tai kaksi pyöreää pizzaa.
  • Taikinan kauliminen on helppoa suoraan leivinpaperin päälle.
  • Siirrä taikina leivinpapereineen pellille ennen pizzan täyttämistä.




Katso myös