Seuraa meitä

Pirtelöitä

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

2-3 annosta

5 min

Pirtelö on helppo valmistaa! Perusohjetta muuntelemalla teet vähällä vaivalla erimakuisia pirtelöitä.

Vaniljapirtelö

2-3 annosta

0,5 litraa

vaniljajäätelöä

2 dl

maitoa

0,5 tl

vanilja- tai vanilliinisokeria

Perusohjeella syntyy vaniljapirtelö, jota voit muunnella tehdäksesi erimakuisia pirtelöitä.

LISÄÄMÄLLÄ aineksia vaniljapirtelön ohjeeseen valmistat erilaisia pirtelöitä:

Mansikkapirtelö


200 g (4 dl) mansikoita



Suklaapirtelö


2 rkl kaakaojauhetta (tumma, sokeroimaton)

2 rkl sokeria


- voit korvata kaakaojauheen ja sokerin käyttämällä 0,5 dl kaakaojuomajauhetta



Banaani-suklaapirtelö


2 banaania

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria



Mustikkapirtelö


150 g (3 dl) mustikoita

1 banaani

0,25 tl kardemummaa (jauhettu)

Kuvassa mustikka-, suklaa- ja mansikkapirtelö.

Banaani-suklaapirtelö kermavaahdolla ja suklaalla koristeltuna.

Ohjeet

Tee pirtelö tehosekoittimen kannussa (tai syvässä kulhossa sauvasekoittimella).


Käytä jäätelöä, maitoa, vanilja- tai vanilliinisokeria sekä valitsemiasi makua tuovia aineita.


  1. Paloittele jäätelö. Laita kaikki pirtelön ainekset isoon tehosekoittimen kannuun ja sulje kansi (tai laita ainekset kulhoon).
  2. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella).
  3. Koristele halutessasi ja tarjoile heti.




Vinkit



  • Ainekset sopivat isoon tehosekoittimen kannuun. Jos sinulla on pieni tehosekoitin, tee pirtelö tarvittaessa kahdessa erässä.
  • Ohjeesta riittää 2-3 annosta. Vanilja- ja suklaapirtelöä tulee hieman vähemmän kuin pirtelöitä, joihin lisätään marjoja tai hedelmiä.
  • Voit käyttää marjat jäisinä, ne takaavat paksun pirtelön.
  • Lisää tarvittaessa maitoa, jos pirtelö vaikuttaa kovin paksulta.
  • Koristele pirtelöt halutessasi kermavaahdolla, kuten kuvien pirtelöt (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 1 rkl sokeria).




Katso myös


Seuraa meitä

Pirtelöitä

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

2-3 annosta

5 min

Pirtelö on helppo valmistaa! Perusohjetta muuntelemalla teet vähällä vaivalla erimakuisia pirtelöitä.

Vaniljapirtelö

2-3 annosta

0,5 litraa

vaniljajäätelöä

2 dl

maitoa

0,5 tl

vanilja- tai vanilliinisokeria

Perusohjeella syntyy vaniljapirtelö, jota voit muunnella tehdäksesi erimakuisia pirtelöitä.

LISÄÄMÄLLÄ aineksia vaniljapirtelön ohjeeseen valmistat erilaisia pirtelöitä:

Mansikkapirtelö


200 g (4 dl) mansikoita



Suklaapirtelö


2 rkl kaakaojauhetta (tumma, sokeroimaton)

2 rkl sokeria


- voit korvata kaakaojauheen ja sokerin käyttämällä 0,5 dl kaakaojuomajauhetta



Banaani-suklaapirtelö


2 banaania

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria



Mustikkapirtelö


150 g (3 dl) mustikoita

1 banaani

0,25 tl kardemummaa (jauhettu)

Kuvassa mustikka-, suklaa- ja mansikkapirtelö.

Banaani-suklaapirtelö kermavaahdolla ja suklaalla koristeltuna.

Ohjeet

Tee pirtelö tehosekoittimen kannussa (tai syvässä kulhossa sauvasekoittimella).


Käytä jäätelöä, maitoa, vanilja- tai vanilliinisokeria sekä valitsemiasi makua tuovia aineita.


  1. Paloittele jäätelö. Laita kaikki pirtelön ainekset isoon tehosekoittimen kannuun ja sulje kansi (tai laita ainekset kulhoon).
  2. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella).
  3. Koristele halutessasi ja tarjoile heti.




Vinkit



  • Ainekset sopivat isoon tehosekoittimen kannuun. Jos sinulla on pieni tehosekoitin, tee pirtelö tarvittaessa kahdessa erässä.
  • Ohjeesta riittää 2-3 annosta. Vanilja- ja suklaapirtelöä tulee hieman vähemmän kuin pirtelöitä, joihin lisätään marjoja tai hedelmiä.
  • Voit käyttää marjat jäisinä, ne takaavat paksun pirtelön.
  • Lisää tarvittaessa maitoa, jos pirtelö vaikuttaa kovin paksulta.
  • Koristele pirtelöt halutessasi kermavaahdolla, kuten kuvien pirtelöt (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 1 rkl sokeria).




Katso myös


Seuraa meitä

Pirtelöitä

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

2-3 annosta

5 min

Pirtelö on helppo valmistaa! Perusohjetta muuntelemalla teet vähällä vaivalla erimakuisia pirtelöitä.

Vaniljapirtelö

2-3 annosta

0,5 litraa

vaniljajäätelöä

2 dl

maitoa

0,5 tl

vanilja- tai vanilliinisokeria

Perusohjeella syntyy vaniljapirtelö, jota voit muunnella tehdäksesi erimakuisia pirtelöitä.

LISÄÄMÄLLÄ aineksia vaniljapirtelön ohjeeseen valmistat erilaisia pirtelöitä:

Mansikkapirtelö


200 g (4 dl) mansikoita



Suklaapirtelö


2 rkl kaakaojauhetta (tumma, sokeroimaton)

2 rkl sokeria


- voit korvata kaakaojauheen ja sokerin käyttämällä 0,5 dl kaakaojuomajauhetta



Banaani-suklaapirtelö


2 banaania

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria



Mustikkapirtelö


150 g (3 dl) mustikoita

1 banaani

0,25 tl kardemummaa (jauhettu)

Kuvassa mustikka-, suklaa- ja mansikkapirtelö.

Banaani-suklaapirtelö kermavaahdolla ja suklaalla koristeltuna.

Ohjeet

Tee pirtelö tehosekoittimen kannussa (tai syvässä kulhossa sauvasekoittimella).


Käytä jäätelöä, maitoa, vanilja- tai vanilliinisokeria sekä valitsemiasi makua tuovia aineita.


  1. Paloittele jäätelö. Laita kaikki pirtelön ainekset isoon tehosekoittimen kannuun ja sulje kansi (tai laita ainekset kulhoon).
  2. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella).
  3. Koristele halutessasi ja tarjoile heti.




Vinkit



  • Ainekset sopivat isoon tehosekoittimen kannuun. Jos sinulla on pieni tehosekoitin, tee pirtelö tarvittaessa kahdessa erässä.
  • Ohjeesta riittää 2-3 annosta. Vanilja- ja suklaapirtelöä tulee hieman vähemmän kuin pirtelöitä, joihin lisätään marjoja tai hedelmiä.
  • Voit käyttää marjat jäisinä, ne takaavat paksun pirtelön.
  • Lisää tarvittaessa maitoa, jos pirtelö vaikuttaa kovin paksulta.
  • Koristele pirtelöt halutessasi kermavaahdolla, kuten kuvien pirtelöt (2 dl vispikermaa vaahdotettuna + 1 rkl sokeria).




Katso myös