Seuraa meitä

Piparkakut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

noin 60 kappaletta

yli tunti 

(+ taikinan tekeytyminen seuraavaan päivään)


Parhaat piparkakut leivot, kun teet taikinan jääkaappiin viimeistään edellisenä päivänä. Ohjeesta tulee koosta riippuen noin 60 piparkakkua. Paistaminen käy nopeasti, joten vahdi uunia tarkasti.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl (140 g)

siirappia

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 tl

inkivääriä (jauhettu)

1 tl

neilikkaa (jauhettu)

1

kananmuna

5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

Piparkakut voi koristella kauniisti.

Ohje

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri, kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä, kun seos kuplii ja margariini on sulanut.
  2. Anna jäähtyä lähes käden lämpöiseksi, sekoittele välillä. Jäähtymiseen menee noin puoli tuntia (liian kuumassa liemessä kananmuna kypsyy).
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja ruokasooda.
  4. Kun siirappiseos on jäähtynyt, lisää kananmuna. Sekoita joukkoon myös jauho-sooda-seos. Taikina voi vaikuttaa löysältä, se jämäköityy jäähtyessään.
  5. Pakkaa taikina tiiviisti kulhoon tai kelmun sisään. Saat parhaat piparkakut, kun annat taikinan maustua ja jähmettyä jääkaapissa 1-3 päivää. (Voit myös pakastaa taikinan.)



Leipominen


  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Valmistele muutama leivinpaperi valmiiksi.
  2. Ota taikinasta kaulittavaksi noin kolmasosa. Pientä taikinapalaa on helpompi käsitellä. Anna lopun taikinan odottaa kylmässä. 
  3. Kauli taikinasta noin 1,5 mm paksuinen levy. Käytä tarvittaessa apuna hieman vehnäjauhoja niin, että taikina ei tartu pöytään eikä kaulimeen.
  4. Ota muotilla piparkakkuja ja laita ne heti pellille leivinpaperin päälle. Käytä siirtämiseen ohutta metallilastaa tai muovista paistinlastaa.
  5. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia (piparkakkujen koosta riippuen).



Vinkit


  • Paistuessaan piparkakut vaalenevat ja kohoavat reilusti. Sitten taikina laskee ja saa sopivan värin. 
  • Laita pellille suunnilleen saman kokoisia leivonnaisia, jotta ne kypsyvät yhtä aikaan.
  • Piparkakut ovat heti paistamisen jälkeen pehmeitä ja kovettuvat jäähtyessään. 




Katso myös


Seuraa meitä

Piparkakut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

noin 60 kappaletta

yli tunti 

(+ taikinan tekeytyminen seuraavaan päivään)


Parhaat piparkakut leivot, kun teet taikinan jääkaappiin viimeistään edellisenä päivänä. Ohjeesta tulee koosta riippuen noin 60 piparkakkua. Paistaminen käy nopeasti, joten vahdi uunia tarkasti.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl (140 g)

siirappia

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 tl

inkivääriä (jauhettu)

1 tl

neilikkaa (jauhettu)

1

kananmuna

5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

Piparkakut voi koristella kauniisti.

Ohje

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri, kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä, kun seos kuplii ja margariini on sulanut.
  2. Anna jäähtyä lähes käden lämpöiseksi, sekoittele välillä. Jäähtymiseen menee noin puoli tuntia (liian kuumassa liemessä kananmuna kypsyy).
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja ruokasooda.
  4. Kun siirappiseos on jäähtynyt, lisää kananmuna. Sekoita joukkoon myös jauho-sooda-seos. Taikina voi vaikuttaa löysältä, se jämäköityy jäähtyessään.
  5. Pakkaa taikina tiiviisti kulhoon tai kelmun sisään. Saat parhaat piparkakut, kun annat taikinan maustua ja jähmettyä jääkaapissa 1-3 päivää. (Voit myös pakastaa taikinan.)



Leipominen


  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Valmistele muutama leivinpaperi valmiiksi.
  2. Ota taikinasta kaulittavaksi noin kolmasosa. Pientä taikinapalaa on helpompi käsitellä. Anna lopun taikinan odottaa kylmässä. 
  3. Kauli taikinasta noin 1,5 mm paksuinen levy. Käytä tarvittaessa apuna hieman vehnäjauhoja niin, että taikina ei tartu pöytään eikä kaulimeen.
  4. Ota muotilla piparkakkuja ja laita ne heti pellille leivinpaperin päälle. Käytä siirtämiseen ohutta metallilastaa tai muovista paistinlastaa.
  5. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia (piparkakkujen koosta riippuen).



Vinkit


  • Paistuessaan piparkakut vaalenevat ja kohoavat reilusti. Sitten taikina laskee ja saa sopivan värin. 
  • Laita pellille suunnilleen saman kokoisia leivonnaisia, jotta ne kypsyvät yhtä aikaan.
  • Piparkakut ovat heti paistamisen jälkeen pehmeitä ja kovettuvat jäähtyessään. 




Katso myös


Seuraa meitä

Piparkakut

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(3)

noin 60 kappaletta

yli tunti 

(+ taikinan tekeytyminen seuraavaan päivään)


Parhaat piparkakut leivot, kun teet taikinan jääkaappiin viimeistään edellisenä päivänä. Ohjeesta tulee koosta riippuen noin 60 piparkakkua. Paistaminen käy nopeasti, joten vahdi uunia tarkasti.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita

1 dl (140 g)

siirappia

1,5 dl

sokeria

2 tl

kanelia

0,5 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 tl

inkivääriä (jauhettu)

1 tl

neilikkaa (jauhettu)

1

kananmuna

5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

ruokasoodaa

Piparkakut voi koristella kauniisti.

Ohje

  1. Mittaa kattilaan margariini, siirappi, sokeri, kaneli, kardemumma, inkivääri ja neilikka. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä, kun seos kuplii ja margariini on sulanut.
  2. Anna jäähtyä lähes käden lämpöiseksi, sekoittele välillä. Jäähtymiseen menee noin puoli tuntia (liian kuumassa liemessä kananmuna kypsyy).
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja ruokasooda.
  4. Kun siirappiseos on jäähtynyt, lisää kananmuna. Sekoita joukkoon myös jauho-sooda-seos. Taikina voi vaikuttaa löysältä, se jämäköityy jäähtyessään.
  5. Pakkaa taikina tiiviisti kulhoon tai kelmun sisään. Saat parhaat piparkakut, kun annat taikinan maustua ja jähmettyä jääkaapissa 1-3 päivää. (Voit myös pakastaa taikinan.)



Leipominen


  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Valmistele muutama leivinpaperi valmiiksi.
  2. Ota taikinasta kaulittavaksi noin kolmasosa. Pientä taikinapalaa on helpompi käsitellä. Anna lopun taikinan odottaa kylmässä. 
  3. Kauli taikinasta noin 1,5 mm paksuinen levy. Käytä tarvittaessa apuna hieman vehnäjauhoja niin, että taikina ei tartu pöytään eikä kaulimeen.
  4. Ota muotilla piparkakkuja ja laita ne heti pellille leivinpaperin päälle. Käytä siirtämiseen ohutta metallilastaa tai muovista paistinlastaa.
  5. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia (piparkakkujen koosta riippuen).



Vinkit


  • Paistuessaan piparkakut vaalenevat ja kohoavat reilusti. Sitten taikina laskee ja saa sopivan värin. 
  • Laita pellille suunnilleen saman kokoisia leivonnaisia, jotta ne kypsyvät yhtä aikaan.
  • Piparkakut ovat heti paistamisen jälkeen pehmeitä ja kovettuvat jäähtyessään. 




Katso myös