Piparimokkapalat

Rated 4.619047619047619 stars out of 5
4.6
(21)

n. 25 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

+ jäähtyminen


Tässä jouluisessa herkussa yhdistyvät piparkakut ja mokkapalat.

Ainekset

3

kananmunaa

2 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

piparkakkumaustetta

1 tl

kanelia

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

1,5 dl

maitoa

n. 200 g

piparitaikinaa (pakaste, tai ¼ tästä taikinasta)

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

piparkakkumaustetta

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle


6 piparkakkua


hopeahelmiä (koristerae)

Piparimokkapalat ovat jouluinen herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti (n. 30 x 35 cm) ja leivinpaperi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, piparkakkumauste ja kaneli.
  4. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. 
  5. Sekoita kananmunavaahdon joukkoon jauhoseos, margariini ja maito. Sekoita ainekset esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  7. Ripottele taikinan pinnalle 200 g piparitaikinaa noin herneen kokoisina paloina.
  8. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, tikkuun ei tartu taikinaa.
  9. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista. Jäähtymiseen menee noin 20 minuuttia.



Kuorrutus



  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja). Sulata voi.
  2. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, piparkakkumauste ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  3. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  4. Levitä kuorrutus taikinalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  5. Murustele heti pinnalle piparkakkuja ja ripottele hopeahelmiä (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Voit korvata 2 tl piparkakkumaustetta esimerkiksi näin: 1 tl inkivääriä, 0,5 tl neilikkaa ja 0,5 tl kanelia.
  • Piparimokkapalat on helpoin leikata kauniiksi paloiksi kylmänä. Käytä tarvittaessa terävää, sahalaitaista veistä koristeena olevien piparkakkujen leikkaamiseen.  

 


Piparimokkapalat

Rated 4.619047619047619 stars out of 5
4.6
(21)

n. 25 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

+ jäähtyminen


Tässä jouluisessa herkussa yhdistyvät piparkakut ja mokkapalat.

Ainekset

3

kananmunaa

2 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

piparkakkumaustetta

1 tl

kanelia

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

1,5 dl

maitoa

n. 200 g

piparitaikinaa (pakaste, tai ¼ tästä taikinasta)

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

piparkakkumaustetta

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle


6 piparkakkua


hopeahelmiä (koristerae)

Piparimokkapalat ovat jouluinen herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti (n. 30 x 35 cm) ja leivinpaperi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, piparkakkumauste ja kaneli.
  4. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. 
  5. Sekoita kananmunavaahdon joukkoon jauhoseos, margariini ja maito. Sekoita ainekset esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  7. Ripottele taikinan pinnalle 200 g piparitaikinaa noin herneen kokoisina paloina.
  8. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, tikkuun ei tartu taikinaa.
  9. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista. Jäähtymiseen menee noin 20 minuuttia.



Kuorrutus



  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja). Sulata voi.
  2. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, piparkakkumauste ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  3. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  4. Levitä kuorrutus taikinalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  5. Murustele heti pinnalle piparkakkuja ja ripottele hopeahelmiä (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Voit korvata 2 tl piparkakkumaustetta esimerkiksi näin: 1 tl inkivääriä, 0,5 tl neilikkaa ja 0,5 tl kanelia.
  • Piparimokkapalat on helpoin leikata kauniiksi paloiksi kylmänä. Käytä tarvittaessa terävää, sahalaitaista veistä koristeena olevien piparkakkujen leikkaamiseen.  

 


Piparimokkapalat

Rated 4.619047619047619 stars out of 5
4.6
(21)

n. 25 palaa (pellillinen)

20 min (valmistus) +

20 min (paistaminen)

+ jäähtyminen


Tässä jouluisessa herkussa yhdistyvät piparkakut ja mokkapalat.

Ainekset

3

kananmunaa

2 dl

sokeria

4 dl

vehnäjauhoja

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

piparkakkumaustetta

1 tl

kanelia

150 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettuna)

1,5 dl

maitoa

n. 200 g

piparitaikinaa (pakaste, tai ¼ tästä taikinasta)

Kuorrutus

75 g

voita (sulatettuna)

noin 0,5 dl

kahvia

2 tl

piparkakkumaustetta

5 dl (300 g)

tomusokeria

Pinnalle


6 piparkakkua


hopeahelmiä (koristerae)

Piparimokkapalat ovat jouluinen herkku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita valmiiksi pelti (n. 30 x 35 cm) ja leivinpaperi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, piparkakkumauste ja kaneli.
  4. Sulata margariini. Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua. 
  5. Sekoita kananmunavaahdon joukkoon jauhoseos, margariini ja maito. Sekoita ainekset esim. yhdellä irrotetulla sähkövatkaimen terällä. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy.
  6. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 
  7. Ripottele taikinan pinnalle 200 g piparitaikinaa noin herneen kokoisina paloina.
  8. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Kun kokeilet kypsää taikinaa puutikulla, tikkuun ei tartu taikinaa.
  9. Jäähdytä valmis taikinalevy ennen kuorrutteen valmistamista. Jäähtymiseen menee noin 20 minuuttia.



Kuorrutus



  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvinporoja). Sulata voi.
  2. Lisää sulatetun voin joukkoon 0,5 dl kahvia, piparkakkumauste ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.   
  3. Lisää tarvittaessa hieman kahvia niin, että saat notkean, tasaisesti levittyvän, mutta mokkapalan päällä pysyvän kuorrutteen. (Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.)
  4. Levitä kuorrutus taikinalevylle. Auta levittymistä esimerkiksi lusikalla.
  5. Murustele heti pinnalle piparkakkuja ja ripottele hopeahelmiä (ennen kuin kuorrutuksen pinta kovettuu).



Vinkit


  • Voit korvata 2 tl piparkakkumaustetta esimerkiksi näin: 1 tl inkivääriä, 0,5 tl neilikkaa ja 0,5 tl kanelia.
  • Piparimokkapalat on helpoin leikata kauniiksi paloiksi kylmänä. Käytä tarvittaessa terävää, sahalaitaista veistä koristeena olevien piparkakkujen leikkaamiseen.