Seuraa meitä

Piparikuorrute

10 min

Piparien koristelu onnistuu pikeerin eli nopeasti kovettuvan piparikuorrutteen avulla.

Kovettuvan piparikuorutteen eli pikeerin valmistus.

Ainekset:


• 1 valkuainen (= 2 rkl valkuaista)


• 2 dl (tai enemmän) tomusokeria


• (elintarvikevärejä)




Lisäksi pieniä, uudelleen suljettavia muovipusseja (esim. minigrip mini)

Piparien kuorrutuksen valmistaminen itse.

Tee näin:

1. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). 

Laita valkuainen kulhoon. 


2. Vaahdota valkuaista sähkövatkaimella, kunnes siitä muodostuu kuohkeaa vaahtoa (kuten kuvassa). 


3. Lisää tomusokeri. Sekoita ensin varovasti ja jatka sitten vaahdottamista sähkövatkaimella vielä noin minuutin ajan. Lisää tomusokeria, jos kuorrute tuntuu kovin löysältä.


4. Halutessasi jaa seos useampaan pieneen kulhoon ja värjää elintarvikeväreillä. 

Piparien koristelu onnistuu itse tehdyllä pikeerillä.

5. Siirrä kuorrute heti pieneen, uudelleen suljettavaan muovipussiin (ks. kuva). 


6. Purista pussista ylimääräinen ilma pois. Sulje pussi ja tee alakulmaan saksilla pieni reikä pursottamista varten. 


7. Purista kuorrute pussin alaosaan ja koristele sillä pipareita.



Vinkit


• Tällä ohjeella teet reilusti piparikuorrutetta. Voit tehdä ohjeesta myös puolikkaan annoksen. Käytä silloin 1 rkl valkuaista. 

Piparikuorrutteen valmistaminen itse.

• Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, voit lisätä siihen hieman sitruunamehua. Myös nestemäinen elintarvikeväri tekee siitä hieman juoksevampaa.


• Jos piparikuorrute tuntuu liian löysältä pursottamiseen, lisää hieman tomusokeria. 


• Jos pussi menee pursottaessa tukkoon, purista pussin suu puhtaaksi talouspaperilla.  


• Tätä nopeasti kovettuvaa kuorrutetta voit käyttää myös piparitalon kokoamiseen. Tee silloin hieman paksumpi kuorrute (lisää tomusokerin määrää).  


• Voit käyttää koristeluun myös nomparelleja tai karkkeja - ne jäävät hyvin kiinni heti pursottamisen jälkeen.



Katso myös


Seuraa meitä

Piparikuorrute

10 min

Piparien koristelu onnistuu pikeerin eli nopeasti kovettuvan piparikuorrutteen avulla.

Kovettuvan piparikuorutteen eli pikeerin valmistus.

Ainekset:


• 1 valkuainen (= 2 rkl valkuaista)


• 2 dl (tai enemmän) tomusokeria


• (elintarvikevärejä)




Lisäksi pieniä, uudelleen suljettavia muovipusseja (esim. minigrip mini)

Piparien kuorrutuksen valmistaminen itse.

Tee näin:

1. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). 

Laita valkuainen kulhoon. 


2. Vaahdota valkuaista sähkövatkaimella, kunnes siitä muodostuu kuohkeaa vaahtoa (kuten kuvassa). 


3. Lisää tomusokeri. Sekoita ensin varovasti ja jatka sitten vaahdottamista sähkövatkaimella vielä noin minuutin ajan. Lisää tomusokeria, jos kuorrute tuntuu kovin löysältä.


4. Halutessasi jaa seos useampaan pieneen kulhoon ja värjää elintarvikeväreillä. 

Piparien koristelu onnistuu itse tehdyllä pikeerillä.

5. Siirrä kuorrute heti pieneen, uudelleen suljettavaan muovipussiin (ks. kuva). 


6. Purista pussista ylimääräinen ilma pois. Sulje pussi ja tee alakulmaan saksilla pieni reikä pursottamista varten. 


7. Purista kuorrute pussin alaosaan ja koristele sillä pipareita.



Vinkit


• Tällä ohjeella teet reilusti piparikuorrutetta. Voit tehdä ohjeesta myös puolikkaan annoksen. Käytä silloin 1 rkl valkuaista. 

Piparikuorrutteen valmistaminen itse.

• Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, voit lisätä siihen hieman sitruunamehua. Myös nestemäinen elintarvikeväri tekee siitä hieman juoksevampaa.


• Jos piparikuorrute tuntuu liian löysältä pursottamiseen, lisää hieman tomusokeria. 


• Jos pussi menee pursottaessa tukkoon, purista pussin suu puhtaaksi talouspaperilla.  


• Tätä nopeasti kovettuvaa kuorrutetta voit käyttää myös piparitalon kokoamiseen. Tee silloin hieman paksumpi kuorrute (lisää tomusokerin määrää).  


• Voit käyttää koristeluun myös nomparelleja tai karkkeja - ne jäävät hyvin kiinni heti pursottamisen jälkeen.



Katso myös


Seuraa meitä

Piparikuorrute

10 min

Piparien koristelu onnistuu pikeerin eli nopeasti kovettuvan piparikuorrutteen avulla.

Kovettuvan piparikuorutteen eli pikeerin valmistus.

Ainekset:


• 1 valkuainen (= 2 rkl valkuaista)


• 2 dl (tai enemmän) tomusokeria


• (elintarvikevärejä)




Lisäksi pieniä, uudelleen suljettavia muovipusseja (esim. minigrip mini)

Piparien kuorrutuksen valmistaminen itse.

Tee näin:

1. Erottele keltuainen ja valkuainen (ruokajakoti.fi/Valkuaisen+ja+keltuaisen+erottelu). 

Laita valkuainen kulhoon. 


2. Vaahdota valkuaista sähkövatkaimella, kunnes siitä muodostuu kuohkeaa vaahtoa (kuten kuvassa). 


3. Lisää tomusokeri. Sekoita ensin varovasti ja jatka sitten vaahdottamista sähkövatkaimella vielä noin minuutin ajan. Lisää tomusokeria, jos kuorrute tuntuu kovin löysältä.


4. Halutessasi jaa seos useampaan pieneen kulhoon ja värjää elintarvikeväreillä. 

Piparien koristelu onnistuu itse tehdyllä pikeerillä.

5. Siirrä kuorrute heti pieneen, uudelleen suljettavaan muovipussiin (ks. kuva). 


6. Purista pussista ylimääräinen ilma pois. Sulje pussi ja tee alakulmaan saksilla pieni reikä pursottamista varten. 


7. Purista kuorrute pussin alaosaan ja koristele sillä pipareita.



Vinkit


• Tällä ohjeella teet reilusti piparikuorrutetta. Voit tehdä ohjeesta myös puolikkaan annoksen. Käytä silloin 1 rkl valkuaista. 

Piparikuorrutteen valmistaminen itse.

• Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, voit lisätä siihen hieman sitruunamehua. Myös nestemäinen elintarvikeväri tekee siitä hieman juoksevampaa.


• Jos piparikuorrute tuntuu liian löysältä pursottamiseen, lisää hieman tomusokeria. 


• Jos pussi menee pursottaessa tukkoon, purista pussin suu puhtaaksi talouspaperilla.  


• Tätä nopeasti kovettuvaa kuorrutetta voit käyttää myös piparitalon kokoamiseen. Tee silloin hieman paksumpi kuorrute (lisää tomusokerin määrää).  


• Voit käyttää koristeluun myös nomparelleja tai karkkeja - ne jäävät hyvin kiinni heti pursottamisen jälkeen.



Katso myös