Seuraa meitä

Pinaattikeitto pakastepinaatista

Rated 4.777777777777778 stars out of 5
4.8
(9)

4 annosta

15 min

Keitä pinaattikeiton kanssa kananmunia ja tarjoa ruisleipää, niin saat täyttävän aterian.

Ainekset

4 annosta

50 g

voita

0,75 dl

vehnäjauhoja

1 litra

maitoa (esim. täysmaito)

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

0,25 tl

valkopippuria

1 tl

sokeria

1 tl

suolaa

Tarjoiluun: 


4 kpl kananmunia (keitettyjä)

Pinaattikeitto on helppo kotiruoka.

Ohjeet

  1. Aloita laittamalla kananmunat kiehumaan.
  2. Sulata voi kattilassa.
  3. Lisää vehnäjauhot esim. vispilällä sekoittaen. Kuumenna sekoitellen noin minuutin ajan. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, älä anna jauhojen ruskistua.
  4. Lisää maitoa vähitellen, n. 2 dl kerrallaan. Sekoita tasaiseksi ennen seuraavan maitoerän lisäämistä.  
  5. Kun koko maitomäärä on lisätty, kuumenna keitto kiehuvaksi hyvin pohjaa myöten sekoitellen.
  6. Kun keitto kiehuu, lisää pinaatti, valkopippuri ja sokeri.
  7. Kuumenna taas kiehuvaksi, samalla pohjaa myöten sekoitellen. Pienennä lieden tehoa. 
  8. Anna pinaattikeiton kiehua välillä sekoitellen reilu 5 minuuttia.
  9. Lisää suola viimeiseksi, kun olet ottanut kattilan pois liedeltä.  



Vinkit


  • Pakastepinaatin voit käyttää keittoon jäisenä.
  • Jos keitto meinaa kiehua yli, nosta kattila hetkeksi liedeltä. Pinaattikeitto kannattaa keittää ilman kantta reilun kokoisessa kattilassa.
  • Lisää suola vasta lopuksi. Maitoon tehdyn keiton rakenne saattaa kärsiä, jos keittoa keitetään suolan lisäämisen jälkeen.
  • Maitopohjainen keitto palaa helposti pohjaan. Katso, miten vähennät pohjaanpalamisen riskiä.




Katso myös



Seuraa meitä

Pinaattikeitto pakastepinaatista

Rated 4.777777777777778 stars out of 5
4.8
(9)

4 annosta

15 min

Keitä pinaattikeiton kanssa kananmunia ja tarjoa ruisleipää, niin saat täyttävän aterian.

Ainekset

4 annosta

50 g

voita

0,75 dl

vehnäjauhoja

1 litra

maitoa (esim. täysmaito)

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

0,25 tl

valkopippuria

1 tl

sokeria

1 tl

suolaa

Tarjoiluun: 


4 kpl kananmunia (keitettyjä)

Pinaattikeitto on helppo kotiruoka.

Ohjeet

  1. Aloita laittamalla kananmunat kiehumaan.
  2. Sulata voi kattilassa.
  3. Lisää vehnäjauhot esim. vispilällä sekoittaen. Kuumenna sekoitellen noin minuutin ajan. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, älä anna jauhojen ruskistua.
  4. Lisää maitoa vähitellen, n. 2 dl kerrallaan. Sekoita tasaiseksi ennen seuraavan maitoerän lisäämistä.  
  5. Kun koko maitomäärä on lisätty, kuumenna keitto kiehuvaksi hyvin pohjaa myöten sekoitellen.
  6. Kun keitto kiehuu, lisää pinaatti, valkopippuri ja sokeri.
  7. Kuumenna taas kiehuvaksi, samalla pohjaa myöten sekoitellen. Pienennä lieden tehoa. 
  8. Anna pinaattikeiton kiehua välillä sekoitellen reilu 5 minuuttia.
  9. Lisää suola viimeiseksi, kun olet ottanut kattilan pois liedeltä.  



Vinkit


  • Pakastepinaatin voit käyttää keittoon jäisenä.
  • Jos keitto meinaa kiehua yli, nosta kattila hetkeksi liedeltä. Pinaattikeitto kannattaa keittää ilman kantta reilun kokoisessa kattilassa.
  • Lisää suola vasta lopuksi. Maitoon tehdyn keiton rakenne saattaa kärsiä, jos keittoa keitetään suolan lisäämisen jälkeen.
  • Maitopohjainen keitto palaa helposti pohjaan. Katso, miten vähennät pohjaanpalamisen riskiä.




Katso myös



Seuraa meitä

Pinaattikeitto pakastepinaatista

Rated 4.777777777777778 stars out of 5
4.8
(9)

4 annosta

15 min

Keitä pinaattikeiton kanssa kananmunia ja tarjoa ruisleipää, niin saat täyttävän aterian.

Ainekset

4 annosta

50 g

voita

0,75 dl

vehnäjauhoja

1 litra

maitoa (esim. täysmaito)

150 g

pinaattia (hienonnettu, pakaste)

0,25 tl

valkopippuria

1 tl

sokeria

1 tl

suolaa

Tarjoiluun: 


4 kpl kananmunia (keitettyjä)

Pinaattikeitto on helppo kotiruoka.

Ohjeet

  1. Aloita laittamalla kananmunat kiehumaan.
  2. Sulata voi kattilassa.
  3. Lisää vehnäjauhot esim. vispilällä sekoittaen. Kuumenna sekoitellen noin minuutin ajan. Pienennä tarvittaessa lieden tehoa, älä anna jauhojen ruskistua.
  4. Lisää maitoa vähitellen, n. 2 dl kerrallaan. Sekoita tasaiseksi ennen seuraavan maitoerän lisäämistä.  
  5. Kun koko maitomäärä on lisätty, kuumenna keitto kiehuvaksi hyvin pohjaa myöten sekoitellen.
  6. Kun keitto kiehuu, lisää pinaatti, valkopippuri ja sokeri.
  7. Kuumenna taas kiehuvaksi, samalla pohjaa myöten sekoitellen. Pienennä lieden tehoa. 
  8. Anna pinaattikeiton kiehua välillä sekoitellen reilu 5 minuuttia.
  9. Lisää suola viimeiseksi, kun olet ottanut kattilan pois liedeltä.  



Vinkit


  • Pakastepinaatin voit käyttää keittoon jäisenä.
  • Jos keitto meinaa kiehua yli, nosta kattila hetkeksi liedeltä. Pinaattikeitto kannattaa keittää ilman kantta reilun kokoisessa kattilassa.
  • Lisää suola vasta lopuksi. Maitoon tehdyn keiton rakenne saattaa kärsiä, jos keittoa keitetään suolan lisäämisen jälkeen.
  • Maitopohjainen keitto palaa helposti pohjaan. Katso, miten vähennät pohjaanpalamisen riskiä.




Katso myös