Pikapulla

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

8 annosta

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Nopea pikapulla ei vaadi kohotusta, vaan se paistetaan heti.

Ainekset   

4 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Vuoan voiteluun


Margariinia tai voita



Pinnalle


Raesokeria (ja mantelirouhetta)

Pikapulla kohoaa leivinjauheella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  2. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm kokoinen vuoka (esim. irtopohja- tai kakkuvuoka) margariinilla.
  3. Sulata 100 g margariinia valmiiksi. (Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua.)
  4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. 
  5. Lisää jauhojen joukkoon kermaviili, kananmunat ja sulatettu margariini. Sekoita esim. lusikalla vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. 
  6. Laita taikina vuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria (ja mantelirouhetta).
  7. Paista heti 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes pullaa tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää raakaa taikinaa.




Vinkit


  • Voit korvata kermaviilin maidolla (2 dl). Tällöin taikinaan kannattaa lisätä 0,25 tl suolaa makua antamaan.
  • Raesokerin sijaan voit sihdata kypsän pullan päälle tomusokeria.
  • Paistoaika voi vaihdella vuoan koon mukaan. Jos teet pullan laakeammassa vuoassa, paistoaika voi olla selvästi lyhyempi.
  • Jos pulla näyttää tummuvan kovasti paistamisen aikana, voit pienentää uunin lämpötilaa paiston loppupuolella.
  • Pikapulla on mehevimmillään tuoreena.


Pikapulla

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

8 annosta

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Nopea pikapulla ei vaadi kohotusta, vaan se paistetaan heti.

Ainekset   

4 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Vuoan voiteluun


Margariinia tai voita



Pinnalle


Raesokeria (ja mantelirouhetta)

Pikapulla kohoaa leivinjauheella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  2. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm kokoinen vuoka (esim. irtopohja- tai kakkuvuoka) margariinilla.
  3. Sulata 100 g margariinia valmiiksi. (Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua.)
  4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. 
  5. Lisää jauhojen joukkoon kermaviili, kananmunat ja sulatettu margariini. Sekoita esim. lusikalla vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. 
  6. Laita taikina vuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria (ja mantelirouhetta).
  7. Paista heti 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes pullaa tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää raakaa taikinaa.




Vinkit


  • Voit korvata kermaviilin maidolla (2 dl). Tällöin taikinaan kannattaa lisätä 0,25 tl suolaa makua antamaan.
  • Raesokerin sijaan voit sihdata kypsän pullan päälle tomusokeria.
  • Paistoaika voi vaihdella vuoan koon mukaan. Jos teet pullan laakeammassa vuoassa, paistoaika voi olla selvästi lyhyempi.
  • Jos pulla näyttää tummuvan kovasti paistamisen aikana, voit pienentää uunin lämpötilaa paiston loppupuolella.
  • Pikapulla on mehevimmillään tuoreena.


Pikapulla

Rated 4 stars out of 5
4.0
(8)

8 annosta

10 min (valmistus) +

30 min (paistaminen)

Nopea pikapulla ei vaadi kohotusta, vaan se paistetaan heti.

Ainekset   

4 dl

vehnäjauhoja

1,5 dl

sokeria

2 tl

leivinjauhetta

2 tl

kardemummaa (rouhittu)

1 prk (200 g)

kermaviiliä

2

kananmunaa

100 g

leivontamargariinia tai voita (sulatettu)

Vuoan voiteluun


Margariinia tai voita



Pinnalle


Raesokeria (ja mantelirouhetta)

Pikapulla kohoaa leivinjauheella.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  2. Voitele halkaisijaltaan noin 20 cm kokoinen vuoka (esim. irtopohja- tai kakkuvuoka) margariinilla.
  3. Sulata 100 g margariinia valmiiksi. (Jos sulatat sen mikrossa, käytä mikrokupua.)
  4. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. 
  5. Lisää jauhojen joukkoon kermaviili, kananmunat ja sulatettu margariini. Sekoita esim. lusikalla vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekoittumaan keskenään. 
  6. Laita taikina vuokaan. Ripottele pinnalle raesokeria (ja mantelirouhetta).
  7. Paista heti 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, kunnes pullaa tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää raakaa taikinaa.




Vinkit


  • Voit korvata kermaviilin maidolla (2 dl). Tällöin taikinaan kannattaa lisätä 0,25 tl suolaa makua antamaan.
  • Raesokerin sijaan voit sihdata kypsän pullan päälle tomusokeria.
  • Paistoaika voi vaihdella vuoan koon mukaan. Jos teet pullan laakeammassa vuoassa, paistoaika voi olla selvästi lyhyempi.
  • Jos pulla näyttää tummuvan kovasti paistamisen aikana, voit pienentää uunin lämpötilaa paiston loppupuolella.
  • Pikapulla on mehevimmillään tuoreena.