Seuraa meitä

Piimäkakku

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

16 viipaletta

10 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Helppo piimäkakku ei vaadi vaahdottamista eikä kananmunia! Lopputulos on mehevä ja kostea.

Ainekset

5 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

1 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

leivinjauhetta

2 tl

kanelia

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

neilikkaa (jauhettu)

0,5 tl

inkivääriä (jauhettu)

- - -

3 dl

piimää

1 dl (140 g)

siirappia (tumma)

150 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Piimäkakku on  perinteinen kahvikakku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva valmiiksi (150 g).
  3. Voitele ja jauhota noin 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä vehnäjauho, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli, kardemumma, neilikka ja inkivääri. Sekoita huolellisesti.
  5. Lisää piimä, siirappi sekä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, mutta älä sekoita ylimääräistä. Laita taikina vuokaan. 
  6. Paista piimäkakkua 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.
  7. Kumoa vuoasta vasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku. Käytä noin 1,8 - 2 litran kakkuvuokaa.
  • Saat mehevän ja kostean piimäkakun, kun mittaat kohotusaineet tarkasti ja otat kakun uunista heti sen kypsyttyä. 
  • Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kypsyyttä kokeiltaessa.
  • Sihtaa halutessasi tomusokeria jäähtyneen kakun päälle.




Katso myös 


Seuraa meitä

Piimäkakku

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

16 viipaletta

10 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Helppo piimäkakku ei vaadi vaahdottamista eikä kananmunia! Lopputulos on mehevä ja kostea.

Ainekset

5 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

1 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

leivinjauhetta

2 tl

kanelia

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

neilikkaa (jauhettu)

0,5 tl

inkivääriä (jauhettu)

- - -

3 dl

piimää

1 dl (140 g)

siirappia (tumma)

150 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Piimäkakku on  perinteinen kahvikakku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva valmiiksi (150 g).
  3. Voitele ja jauhota noin 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä vehnäjauho, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli, kardemumma, neilikka ja inkivääri. Sekoita huolellisesti.
  5. Lisää piimä, siirappi sekä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, mutta älä sekoita ylimääräistä. Laita taikina vuokaan. 
  6. Paista piimäkakkua 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.
  7. Kumoa vuoasta vasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku. Käytä noin 1,8 - 2 litran kakkuvuokaa.
  • Saat mehevän ja kostean piimäkakun, kun mittaat kohotusaineet tarkasti ja otat kakun uunista heti sen kypsyttyä. 
  • Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kypsyyttä kokeiltaessa.
  • Sihtaa halutessasi tomusokeria jäähtyneen kakun päälle.




Katso myös 


Seuraa meitä

Piimäkakku

Rated 3.8 stars out of 5
3.8
(5)

16 viipaletta

10 min (valmistus) +

50 min (paistaminen)

Helppo piimäkakku ei vaadi vaahdottamista eikä kananmunia! Lopputulos on mehevä ja kostea.

Ainekset

5 dl

vehnäjauhoja

2 dl

sokeria

1 tl

ruokasoodaa

0,5 tl

leivinjauhetta

2 tl

kanelia

1 tl

kardemummaa (rouhittu)

0,5 tl

neilikkaa (jauhettu)

0,5 tl

inkivääriä (jauhettu)

- - -

3 dl

piimää

1 dl (140 g)

siirappia (tumma)

150 g

voita tai margariinia (sulatettu)

Vuokaan:


margariinia


korppujauhoja tai vehnäjauhoja

Piimäkakku on  perinteinen kahvikakku.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata rasva valmiiksi (150 g).
  3. Voitele ja jauhota noin 2 litran kakkuvuoka (ruokajakoti.fi/Kakkuvuoan+voitelu).
  4. Yhdistä vehnäjauho, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli, kardemumma, neilikka ja inkivääri. Sekoita huolellisesti.
  5. Lisää piimä, siirappi sekä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla, mutta älä sekoita ylimääräistä. Laita taikina vuokaan. 
  6. Paista piimäkakkua 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 50 minuuttia.
  7. Kumoa vuoasta vasta hieman jäähtyneenä.



Vinkit


  • Ohjeesta tulee tilavuudeltaan noin 1,5 litran kakku. Käytä noin 1,8 - 2 litran kakkuvuokaa.
  • Saat mehevän ja kostean piimäkakun, kun mittaat kohotusaineet tarkasti ja otat kakun uunista heti sen kypsyttyä. 
  • Kakku on valmis, kun taikinaa ei tartu puutikkuun kypsyyttä kokeiltaessa.
  • Sihtaa halutessasi tomusokeria jäähtyneen kakun päälle.




Katso myös