Seuraa meitä

Pesto-pastasalaatti

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

2 isoa annosta

15 min

Pesto-pastasalaatista riittää lounaaksi kahdelle, tai lisukkeeksi useammallekin.

Pasta

6 dl (200 g)

kierrepastaa 

1,5 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Muut ainekset

0,5 dl

pestoa

2 rkl

rypsiöljyä

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 rkl

balsamiviinietikkaa

0,5 ruukkua

lehtisalaattia

1 rasia (250 g)

miniluumutomaatteja

1 pss (125 g)

mozzarellapalloja

0,5 ruukkua

basilikaa (tuore yrtti)

Lisäksi:


2 rkl pinjansiemeniä tai kuorittuja auringonkukansiemeniä

Pesto-pastasalaatti on nopea tehdä.

Ohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja kierrepasta. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 min). Tee muita valmisteluja sillä välin. 
  2. (Paahda halutessasi pinjan- tai auringonkukansiemeniä puhtaalla, kuumalla paistinpannulla sekoitellen, kunnes ne saavat hieman vaaleanruskeaa väriä.)
  3. Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois esimerkiksi lävikön avulla. Huuhtele pasta kylmällä vedellä.
  4. Lisää kylmän pastan joukkoon pesto, rypsiöljy, mustapippuri ja balsamiviinietikka.
  5. Huuhtele lehtisalaatti (voit käyttää koko ruukullisen, jos määrä on pieni). Revi salaatti paloiksi kulhoon tai suoraan lautasille. 
  6. Huuhtele minitomaatit ja puolita ne. Valuta ja halkaise mozzarellapallot. Riivi basilikasta lehdet. 
  7. Sekoita tomaatit, mozzarella sekä basilikan lehdet pastan joukkoon. Kaada salaatinlehtien päälle.
  8. Ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjan- tai auringonkukan siemeniä.

 


Vinkit


  • Voit säästää osan mozzarellapalloista, tomaateista ja basilikasta salaatin päälle, jolloin saat kauniimman annoksen.
  • Pesto-pastasalaatista riittää useammallekin kuin kahdelle, jos tarjoat salaattia esimerkiksi muun ruoan lisukkeena.
  • Voit käyttää salaattiin myös muuta kuin kierrepastaa, mutta kierrepastaan pesto tarttuu erityisen hyvin.




Katso myös


Seuraa meitä

Pesto-pastasalaatti

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

2 isoa annosta

15 min

Pesto-pastasalaatista riittää lounaaksi kahdelle, tai lisukkeeksi useammallekin.

Pasta

6 dl (200 g)

kierrepastaa 

1,5 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Muut ainekset

0,5 dl

pestoa

2 rkl

rypsiöljyä

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 rkl

balsamiviinietikkaa

0,5 ruukkua

lehtisalaattia

1 rasia (250 g)

miniluumutomaatteja

1 pss (125 g)

mozzarellapalloja

0,5 ruukkua

basilikaa (tuore yrtti)

Lisäksi:


2 rkl pinjansiemeniä tai kuorittuja auringonkukansiemeniä

Pesto-pastasalaatti on nopea tehdä.

Ohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja kierrepasta. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 min). Tee muita valmisteluja sillä välin. 
  2. (Paahda halutessasi pinjan- tai auringonkukansiemeniä puhtaalla, kuumalla paistinpannulla sekoitellen, kunnes ne saavat hieman vaaleanruskeaa väriä.)
  3. Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois esimerkiksi lävikön avulla. Huuhtele pasta kylmällä vedellä.
  4. Lisää kylmän pastan joukkoon pesto, rypsiöljy, mustapippuri ja balsamiviinietikka.
  5. Huuhtele lehtisalaatti (voit käyttää koko ruukullisen, jos määrä on pieni). Revi salaatti paloiksi kulhoon tai suoraan lautasille. 
  6. Huuhtele minitomaatit ja puolita ne. Valuta ja halkaise mozzarellapallot. Riivi basilikasta lehdet. 
  7. Sekoita tomaatit, mozzarella sekä basilikan lehdet pastan joukkoon. Kaada salaatinlehtien päälle.
  8. Ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjan- tai auringonkukan siemeniä.

 


Vinkit


  • Voit säästää osan mozzarellapalloista, tomaateista ja basilikasta salaatin päälle, jolloin saat kauniimman annoksen.
  • Pesto-pastasalaatista riittää useammallekin kuin kahdelle, jos tarjoat salaattia esimerkiksi muun ruoan lisukkeena.
  • Voit käyttää salaattiin myös muuta kuin kierrepastaa, mutta kierrepastaan pesto tarttuu erityisen hyvin.




Katso myös


Seuraa meitä

Pesto-pastasalaatti

Rated 4.444444444444445 stars out of 5
4.4
(9)

2 isoa annosta

15 min

Pesto-pastasalaatista riittää lounaaksi kahdelle, tai lisukkeeksi useammallekin.

Pasta

6 dl (200 g)

kierrepastaa 

1,5 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Muut ainekset

0,5 dl

pestoa

2 rkl

rypsiöljyä

0,25 tl

mustapippuria (rouhittu)

0,5 rkl

balsamiviinietikkaa

0,5 ruukkua

lehtisalaattia

1 rasia (250 g)

miniluumutomaatteja

1 pss (125 g)

mozzarellapalloja

0,5 ruukkua

basilikaa (tuore yrtti)

Lisäksi:


2 rkl pinjansiemeniä tai kuorittuja auringonkukansiemeniä

Pesto-pastasalaatti on nopea tehdä.

Ohjeet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja kierrepasta. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 min). Tee muita valmisteluja sillä välin. 
  2. (Paahda halutessasi pinjan- tai auringonkukansiemeniä puhtaalla, kuumalla paistinpannulla sekoitellen, kunnes ne saavat hieman vaaleanruskeaa väriä.)
  3. Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois esimerkiksi lävikön avulla. Huuhtele pasta kylmällä vedellä.
  4. Lisää kylmän pastan joukkoon pesto, rypsiöljy, mustapippuri ja balsamiviinietikka.
  5. Huuhtele lehtisalaatti (voit käyttää koko ruukullisen, jos määrä on pieni). Revi salaatti paloiksi kulhoon tai suoraan lautasille. 
  6. Huuhtele minitomaatit ja puolita ne. Valuta ja halkaise mozzarellapallot. Riivi basilikasta lehdet. 
  7. Sekoita tomaatit, mozzarella sekä basilikan lehdet pastan joukkoon. Kaada salaatinlehtien päälle.
  8. Ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjan- tai auringonkukan siemeniä.

 


Vinkit


  • Voit säästää osan mozzarellapalloista, tomaateista ja basilikasta salaatin päälle, jolloin saat kauniimman annoksen.
  • Pesto-pastasalaatista riittää useammallekin kuin kahdelle, jos tarjoat salaattia esimerkiksi muun ruoan lisukkeena.
  • Voit käyttää salaattiin myös muuta kuin kierrepastaa, mutta kierrepastaan pesto tarttuu erityisen hyvin.




Katso myös