Perunarieska

Rated 4.36 stars out of 5
4.4
(25)

8 kpl

10 min (valmistus) +

13 + 13 min (paistaminen)

Perunarieska on nopea leipoa! Voit hyödyntää tähteeksi jäänyttä muusia tai tehdä perunasoseen muusijauheesta.

Ainekset

8 kpl

3 dl

perunasosetta (tai 0,75 dl muusijauhetta + 3 dl vettä)

1

kananmuna

0,5 tl

suolaa

3 dl

vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Perunarieska on nopea tehdä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Käytä tähteeksi jäänyttä muusia tai valmista perunasose muusijauheesta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Sekoita kananmuna ja suola perunasoseen joukkoon. 
  4. Lisää jauhot. Älä sekoita ylimääräistä - sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin (näin taikina ei sitkisty).
  5. Jaa taikina 2 pellille leivinpaperin päälle 8 keoksi esimerkiksi kahden lusikan avulla.
  6. Muotoile jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 12 cm rieskoiksi.
  7. Pistele rieskat haarukalla.
  8. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, kunnes perunarieskat saavat hieman väriä. 



Vinkit


  • Voit valmistaa perunasoseen valmiista muusijauheesta pakkauksen ohjeen mukaan: noin 0,75 dl (50 g) muusijauhetta + 3 dl kuumaa vettä.
  • Anna perunasoseen jäähtyä tarvittaessa (noin kädenlämpöiseksi). Voit hyvin käyttää myös kylmää muusia.
  • Sopiva suolan määrä riippuu käyttämäsi perunasoseen suolaisuudesta. 


Perunarieska

Rated 4.36 stars out of 5
4.4
(25)

8 kpl

10 min (valmistus) +

13 + 13 min (paistaminen)

Perunarieska on nopea leipoa! Voit hyödyntää tähteeksi jäänyttä muusia tai tehdä perunasoseen muusijauheesta.

Ainekset

8 kpl

3 dl

perunasosetta (tai 0,75 dl muusijauhetta + 3 dl vettä)

1

kananmuna

0,5 tl

suolaa

3 dl

vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Perunarieska on nopea tehdä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Käytä tähteeksi jäänyttä muusia tai valmista perunasose muusijauheesta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Sekoita kananmuna ja suola perunasoseen joukkoon. 
  4. Lisää jauhot. Älä sekoita ylimääräistä - sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin (näin taikina ei sitkisty).
  5. Jaa taikina 2 pellille leivinpaperin päälle 8 keoksi esimerkiksi kahden lusikan avulla.
  6. Muotoile jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 12 cm rieskoiksi.
  7. Pistele rieskat haarukalla.
  8. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, kunnes perunarieskat saavat hieman väriä. 



Vinkit


  • Voit valmistaa perunasoseen valmiista muusijauheesta pakkauksen ohjeen mukaan: noin 0,75 dl (50 g) muusijauhetta + 3 dl kuumaa vettä.
  • Anna perunasoseen jäähtyä tarvittaessa (noin kädenlämpöiseksi). Voit hyvin käyttää myös kylmää muusia.
  • Sopiva suolan määrä riippuu käyttämäsi perunasoseen suolaisuudesta. 


Perunarieska

Rated 4.36 stars out of 5
4.4
(25)

8 kpl

10 min (valmistus) +

13 + 13 min (paistaminen)

Perunarieska on nopea leipoa! Voit hyödyntää tähteeksi jäänyttä muusia tai tehdä perunasoseen muusijauheesta.

Ainekset

8 kpl

3 dl

perunasosetta (tai 0,75 dl muusijauhetta + 3 dl vettä)

1

kananmuna

0,5 tl

suolaa

3 dl

vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Perunarieska on nopea tehdä.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita valmiiksi 2 peltiä ja leivinpaperia.
  2. Käytä tähteeksi jäänyttä muusia tai valmista perunasose muusijauheesta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Sekoita kananmuna ja suola perunasoseen joukkoon. 
  4. Lisää jauhot. Älä sekoita ylimääräistä - sekoita vain sen verran, että saat ainekset juuri ja juuri sekaisin (näin taikina ei sitkisty).
  5. Jaa taikina 2 pellille leivinpaperin päälle 8 keoksi esimerkiksi kahden lusikan avulla.
  6. Muotoile jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 12 cm rieskoiksi.
  7. Pistele rieskat haarukalla.
  8. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 13 minuuttia, kunnes perunarieskat saavat hieman väriä. 



Vinkit


  • Voit valmistaa perunasoseen valmiista muusijauheesta pakkauksen ohjeen mukaan: noin 0,75 dl (50 g) muusijauhetta + 3 dl kuumaa vettä.
  • Anna perunasoseen jäähtyä tarvittaessa (noin kädenlämpöiseksi). Voit hyvin käyttää myös kylmää muusia.
  • Sopiva suolan määrä riippuu käyttämäsi perunasoseen suolaisuudesta.