Seuraa meitä

Persikkakääretorttu

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

n. 12 palaa

20 min valmistus 

10 min paistaminen

Persikkakääretorttu on helppo, vaikka pääsiäiseen sopiva leivonnainen.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

1 prk (410/235 g)

säilykepersikkaa (5 puolikasta)

1 prk (250 g)

maitorahkaa

2 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

2 tl

sitruunamehua

2 dl

vispikermaa

Persikkakääretorttu sopii pääsiäisen leivonnaiseksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. 
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. 
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi (n. 30 x 38 cm levyksi). 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 


Täyttäminen


  1. Ripottele noin 0,5 rkl sokeria uuden leivinpaperin päälle. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Kuutioi säilykepersikat. Yhdistä maitorahka, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunamehu kulhossa. Lisää persikat ja sekoita.
  3. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita kevyesti.
  4. Levitä persikkatäyte kääretorttulevyn päälle.
  5. Kääri rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Kuvan torttu on kääritty lyhyeltä sivulta alkaen.




Vinkit


  • Pohja onnistuu myös gluteenittomana, kun korvaat vehnäjauhot perunajauholla.
  • Säilytä persikkakääretorttu jääkaapissa palojen leikkaamiseen asti.




Katso myös


Seuraa meitä

Persikkakääretorttu

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

n. 12 palaa

20 min valmistus 

10 min paistaminen

Persikkakääretorttu on helppo, vaikka pääsiäiseen sopiva leivonnainen.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

1 prk (410/235 g)

säilykepersikkaa (5 puolikasta)

1 prk (250 g)

maitorahkaa

2 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

2 tl

sitruunamehua

2 dl

vispikermaa

Persikkakääretorttu sopii pääsiäisen leivonnaiseksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. 
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. 
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi (n. 30 x 38 cm levyksi). 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 


Täyttäminen


  1. Ripottele noin 0,5 rkl sokeria uuden leivinpaperin päälle. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Kuutioi säilykepersikat. Yhdistä maitorahka, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunamehu kulhossa. Lisää persikat ja sekoita.
  3. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita kevyesti.
  4. Levitä persikkatäyte kääretorttulevyn päälle.
  5. Kääri rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Kuvan torttu on kääritty lyhyeltä sivulta alkaen.




Vinkit


  • Pohja onnistuu myös gluteenittomana, kun korvaat vehnäjauhot perunajauholla.
  • Säilytä persikkakääretorttu jääkaapissa palojen leikkaamiseen asti.




Katso myös


Seuraa meitä

Persikkakääretorttu

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

n. 12 palaa

20 min valmistus 

10 min paistaminen

Persikkakääretorttu on helppo, vaikka pääsiäiseen sopiva leivonnainen.

Ainekset

4

kananmunaa

1,5 dl

sokeria

0,5 dl

vehnäjauhoja

0,5 dl

perunajauhoja

0,5 dl

kaakaojauhetta (tumma sokeriton)

1 tl

leivinjauhetta

Täyte

1 prk (410/235 g)

säilykepersikkaa (5 puolikasta)

1 prk (250 g)

maitorahkaa

2 rkl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

2 tl

sitruunamehua

2 dl

vispikermaa

Persikkakääretorttu sopii pääsiäisen leivonnaiseksi.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. 
  2. Vaahdota kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, lähes valkoiseksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella (ruokajakoti.fi/Muna-sokerivaahto). Laita sähkövatkain pois. 
  3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe. 
  4. Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita esimerkiksi irrotetulla sähkövatkaimen terällä tai nuolijalla. Älä sekoita ylimääräistä, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi (n. 30 x 38 cm levyksi). 
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa. 


Täyttäminen


  1. Ripottele noin 0,5 rkl sokeria uuden leivinpaperin päälle. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pinnalta uunissa ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  2. Kuutioi säilykepersikat. Yhdistä maitorahka, sokeri, vanilliinisokeri ja sitruunamehu kulhossa. Lisää persikat ja sekoita.
  3. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita kevyesti.
  4. Levitä persikkatäyte kääretorttulevyn päälle.
  5. Kääri rullalle (ruokajakoti.fi/Kaaretortun+kaariminen). Kuvan torttu on kääritty lyhyeltä sivulta alkaen.




Vinkit


  • Pohja onnistuu myös gluteenittomana, kun korvaat vehnäjauhot perunajauholla.
  • Säilytä persikkakääretorttu jääkaapissa palojen leikkaamiseen asti.




Katso myös