Seuraa meitä

Persikka-murupiirakka

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

1 pyöreä piirakka

20 min valmistus +

40 min paistaminen

Persikkapiirakka tuo kevään. 
Rahkatäytteen päälle ripotellaan rapea muruseos.

Taikina

1,25 dl

sokeria

3,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

100 g

margariinia (sulatettuna)

- - - 

1 dl

kermaviiliä

kananmuna

Täyte

5 puolikasta

säilykepersikkaa (n. 300g)

1

kananmuna

0,75 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

250 g 

maitorahkaa (1 prk)

Vuokaan: n. 1 rkl margariinia

Persikkapiirakka murutaikinalla on keväinen leivonnainen.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm).
  2. Sulata margariini. Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.
  3. Yhdistä kulhossa sokeri, vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.
  4. Ota murumaisesta taikinaseoksesta noin ¼ eri kulhoon (ripotellaan piirakan päälle ennen paistamista).
  5. Lisää suuremman murumäärän (¾) joukkoon kermaviili ja kananmuna. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (taikina on löysää, sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille).
  6. Leikkaa säilykepersikka kuutioiksi. Aseta kuutiot vuokaan taikinan päälle. 
  7. Sekoita keskenään täytteen kananmuna, sokeri, vanilliinisokeri ja rahka. Kaada seos vuokaan persikoiden päälle.
  8. Ripottele muruseos piirakan päälle.
  9. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes persikkapiirakka on saanut sopivasti väriä reunoilta ja täyte on hyytynyt.



Vinkit


  • Taikinan voi levittää vuoan pohjalle vaikka lusikalla.
  • Kaksinkertaista annos, jos haluat tehdä piirakkaa koko pellillisen. Levitä silloin taikina pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperia ei tarvitse voidella. 
  • Tästä persikka-murupiirakasta leikkaat kauneimmat palat jäähtyneenä.



Katso myös


Seuraa meitä

Persikka-murupiirakka

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

1 pyöreä piirakka

20 min valmistus +

40 min paistaminen

Persikkapiirakka tuo kevään. 
Rahkatäytteen päälle ripotellaan rapea muruseos.

Taikina

1,25 dl

sokeria

3,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

100 g

margariinia (sulatettuna)

- - - 

1 dl

kermaviiliä

kananmuna

Täyte

5 puolikasta

säilykepersikkaa (n. 300g)

1

kananmuna

0,75 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

250 g 

maitorahkaa (1 prk)

Vuokaan: n. 1 rkl margariinia

Persikkapiirakka murutaikinalla on keväinen leivonnainen.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm).
  2. Sulata margariini. Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.
  3. Yhdistä kulhossa sokeri, vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.
  4. Ota murumaisesta taikinaseoksesta noin ¼ eri kulhoon (ripotellaan piirakan päälle ennen paistamista).
  5. Lisää suuremman murumäärän (¾) joukkoon kermaviili ja kananmuna. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (taikina on löysää, sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille).
  6. Leikkaa säilykepersikka kuutioiksi. Aseta kuutiot vuokaan taikinan päälle. 
  7. Sekoita keskenään täytteen kananmuna, sokeri, vanilliinisokeri ja rahka. Kaada seos vuokaan persikoiden päälle.
  8. Ripottele muruseos piirakan päälle.
  9. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes persikkapiirakka on saanut sopivasti väriä reunoilta ja täyte on hyytynyt.



Vinkit


  • Taikinan voi levittää vuoan pohjalle vaikka lusikalla.
  • Kaksinkertaista annos, jos haluat tehdä piirakkaa koko pellillisen. Levitä silloin taikina pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperia ei tarvitse voidella. 
  • Tästä persikka-murupiirakasta leikkaat kauneimmat palat jäähtyneenä.



Katso myös


Seuraa meitä

Persikka-murupiirakka

Rated 4.666666666666667 stars out of 5
4.7
(9)

1 pyöreä piirakka

20 min valmistus +

40 min paistaminen

Persikkapiirakka tuo kevään. 
Rahkatäytteen päälle ripotellaan rapea muruseos.

Taikina

1,25 dl

sokeria

3,5 dl

vehnäjauhoja

1 tl

vanilliinisokeria

2 tl

leivinjauhetta

100 g

margariinia (sulatettuna)

- - - 

1 dl

kermaviiliä

kananmuna

Täyte

5 puolikasta

säilykepersikkaa (n. 300g)

1

kananmuna

0,75 dl

sokeria

1 tl

vanilliinisokeria

250 g 

maitorahkaa (1 prk)

Vuokaan: n. 1 rkl margariinia

Persikkapiirakka murutaikinalla on keväinen leivonnainen.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm).
  2. Sulata margariini. Jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua.
  3. Yhdistä kulhossa sokeri, vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon sulatettu margariini.
  4. Ota murumaisesta taikinaseoksesta noin ¼ eri kulhoon (ripotellaan piirakan päälle ennen paistamista).
  5. Lisää suuremman murumäärän (¾) joukkoon kermaviili ja kananmuna. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (taikina on löysää, sitä ei tarvitse nostaa vuoan reunoille).
  6. Leikkaa säilykepersikka kuutioiksi. Aseta kuutiot vuokaan taikinan päälle. 
  7. Sekoita keskenään täytteen kananmuna, sokeri, vanilliinisokeri ja rahka. Kaada seos vuokaan persikoiden päälle.
  8. Ripottele muruseos piirakan päälle.
  9. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes persikkapiirakka on saanut sopivasti väriä reunoilta ja täyte on hyytynyt.



Vinkit


  • Taikinan voi levittää vuoan pohjalle vaikka lusikalla.
  • Kaksinkertaista annos, jos haluat tehdä piirakkaa koko pellillisen. Levitä silloin taikina pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperia ei tarvitse voidella. 
  • Tästä persikka-murupiirakasta leikkaat kauneimmat palat jäähtyneenä.



Katso myös