Perinteiset Lindströmin pihvit

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(12)

10 pihviä (4:lle)

20 minuuttia 

+ paistaminen noin 10 min

Lindströmin pihvit maistuvat vaikka perunoiden kanssa.

Ainekset

10 pihviä

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

0,5 dl

ruokakermaa (tai maitoa)

0,25 dl

etikkapunajuurien lientä

0,5 dl

korppujauhoja

1

(puna)sipuli

1

kananmuna

1 tl

suolaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g 

etikkapunajuuria (2-4 kpl)

Paistamiseen


Rypsiöljyä (tai voita)



Lisäksi


Kapriksia


Paistettuja sipulirenkaita

Perinteiset lindströmin pihvit saavat väriä punajuuresta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Sekoita ruokakerma, punajuurien liemi ja korppujauhot keskenään reilun kokoisessa kulhossa. Anna turvota muiden valmistelun ajan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
  4. Raasta punajuuret (tai hienonna ne pieneksi silpuksi veitsellä). Raastetta tulee noin 2 dl.
  5. Yhdistä kaikki pihvien ainekset ja sekoita hyvin kulhossa (esim. isolla lusikalla). ​
  6. Muotoile massasta 10 palloa, ja litistä ne reilu 1 cm paksuisiksi pihveiksi.


Paistaminen pannulla


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 1 rkl rypsiöljyä.
  2. Paista pihvit läpikypsiksi (noin 2-3 min kummaltakin puolelta). Kun pannu on riittävän kuuma, pienennä lieden tehoa, jotta pihvit eivät mustu. Katso lisävinkit paistamiseen!



Paistaminen uunissa


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile pihvit pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä.




Vinkit


  • Ota huomioon, että punajuuri voi värjätä työvälineitä ja käsiä. Käytä halutessasi kertakäyttöisiä kumihanskoja sekä teräksisiä tai tummia astioita, joissa punajuuritahrat eivät näy. 

  • Reseptiin sopii myös ilman lientä myytävä maustepunajuuri tai keitetty punajuuri. Jos et käytä reseptiin liemessä olevia punajuuria, voit korvata punajuurien liemen kermalla tai maidolla. 

  • Paista halutessasi sipulirenkaita pihvien päälle: Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja paista, kunnes sipulit pehmenevät.

  • Voit tarjota pihvien kanssa myös säilöttyjä kapriksia.


Perinteiset Lindströmin pihvit

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(12)

10 pihviä (4:lle)

20 minuuttia 

+ paistaminen noin 10 min

Lindströmin pihvit maistuvat vaikka perunoiden kanssa.

Ainekset

10 pihviä

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

0,5 dl

ruokakermaa (tai maitoa)

0,25 dl

etikkapunajuurien lientä

0,5 dl

korppujauhoja

1

(puna)sipuli

1

kananmuna

1 tl

suolaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g 

etikkapunajuuria (2-4 kpl)

Paistamiseen


Rypsiöljyä (tai voita)



Lisäksi


Kapriksia


Paistettuja sipulirenkaita

Perinteiset lindströmin pihvit saavat väriä punajuuresta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Sekoita ruokakerma, punajuurien liemi ja korppujauhot keskenään reilun kokoisessa kulhossa. Anna turvota muiden valmistelun ajan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
  4. Raasta punajuuret (tai hienonna ne pieneksi silpuksi veitsellä). Raastetta tulee noin 2 dl.
  5. Yhdistä kaikki pihvien ainekset ja sekoita hyvin kulhossa (esim. isolla lusikalla). ​
  6. Muotoile massasta 10 palloa, ja litistä ne reilu 1 cm paksuisiksi pihveiksi.


Paistaminen pannulla


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 1 rkl rypsiöljyä.
  2. Paista pihvit läpikypsiksi (noin 2-3 min kummaltakin puolelta). Kun pannu on riittävän kuuma, pienennä lieden tehoa, jotta pihvit eivät mustu. Katso lisävinkit paistamiseen!



Paistaminen uunissa


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile pihvit pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä.




Vinkit


  • Ota huomioon, että punajuuri voi värjätä työvälineitä ja käsiä. Käytä halutessasi kertakäyttöisiä kumihanskoja sekä teräksisiä tai tummia astioita, joissa punajuuritahrat eivät näy. 

  • Reseptiin sopii myös ilman lientä myytävä maustepunajuuri tai keitetty punajuuri. Jos et käytä reseptiin liemessä olevia punajuuria, voit korvata punajuurien liemen kermalla tai maidolla. 

  • Paista halutessasi sipulirenkaita pihvien päälle: Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja paista, kunnes sipulit pehmenevät.

  • Voit tarjota pihvien kanssa myös säilöttyjä kapriksia.


Perinteiset Lindströmin pihvit

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(12)

10 pihviä (4:lle)

20 minuuttia 

+ paistaminen noin 10 min

Lindströmin pihvit maistuvat vaikka perunoiden kanssa.

Ainekset

10 pihviä

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

0,5 dl

ruokakermaa (tai maitoa)

0,25 dl

etikkapunajuurien lientä

0,5 dl

korppujauhoja

1

(puna)sipuli

1

kananmuna

1 tl

suolaa

1 tl

timjamia (kuivattu)

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

150 g 

etikkapunajuuria (2-4 kpl)

Paistamiseen


Rypsiöljyä (tai voita)



Lisäksi


Kapriksia


Paistettuja sipulirenkaita

Perinteiset lindströmin pihvit saavat väriä punajuuresta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Sekoita ruokakerma, punajuurien liemi ja korppujauhot keskenään reilun kokoisessa kulhossa. Anna turvota muiden valmistelun ajan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi.
  4. Raasta punajuuret (tai hienonna ne pieneksi silpuksi veitsellä). Raastetta tulee noin 2 dl.
  5. Yhdistä kaikki pihvien ainekset ja sekoita hyvin kulhossa (esim. isolla lusikalla). ​
  6. Muotoile massasta 10 palloa, ja litistä ne reilu 1 cm paksuisiksi pihveiksi.


Paistaminen pannulla


  1. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle noin 1 rkl rypsiöljyä.
  2. Paista pihvit läpikypsiksi (noin 2-3 min kummaltakin puolelta). Kun pannu on riittävän kuuma, pienennä lieden tehoa, jotta pihvit eivät mustu. Katso lisävinkit paistamiseen!



Paistaminen uunissa


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Muotoile pihvit pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pihvit ovat läpikypsiä.




Vinkit


  • Ota huomioon, että punajuuri voi värjätä työvälineitä ja käsiä. Käytä halutessasi kertakäyttöisiä kumihanskoja sekä teräksisiä tai tummia astioita, joissa punajuuritahrat eivät näy. 

  • Reseptiin sopii myös ilman lientä myytävä maustepunajuuri tai keitetty punajuuri. Jos et käytä reseptiin liemessä olevia punajuuria, voit korvata punajuurien liemen kermalla tai maidolla. 

  • Paista halutessasi sipulirenkaita pihvien päälle: Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja paista, kunnes sipulit pehmenevät.

  • Voit tarjota pihvien kanssa myös säilöttyjä kapriksia.