Seuraa meitä

Perinteinen ruskea kastike

Rated 4.714285714285714 stars out of 5
4.7
(14)

4 annosta

5 min valmistus +

10 min hautuminen

Ruskea kastike sopii vaikka lihapullien tai makkaran kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

4 annosta

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

1

lihaliemikuutio

5 dl

vettä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1,5 rkl

tomaattisosetta (pyree) tai ketsuppia

1 rkl

sinappia

Ruskea kastike tehdään kattilassa tai pienellä paistinpannulla.

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa tai pienellä paistinpannulla.
  2. Lisää vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoitellen pari minuuttia niin, että seos saa hieman vaaleanruskeaa väriä, mutta ei mustu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa). 
  3. Lisää lihaliemikuutio. 
  4. Lisää vettä vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen. 
  5. Mausta mustapippurilla, tomaattisoseella ja sinapilla.
  6. Anna kastikkeen hautua vähintään 10 minuuttia pienellä lieden teholla hiljalleen kiehuen, sekoita välillä. 



Vinkit


  • Kastikkeen väriin vaikuttaa jauhojen ruskistus pannulla. Kannattaa kuitenkin tyytyä kohtuullisen vaaleanruskeaan väriin, sillä tummaksi ruskistunut jauho maistuu herkästi palaneelta. Nosta kattila tai pannu tarvittaessa pois liedeltä, jos seos uhkaa tummua liikaa.
  • Kastiketta on helppo sekoittaa esimerkiksi vispilällä (kuvassa). Älä kuitenkaan käytä metallista vispilää pinnoitetussa kattilassa tai pinnoitetulla paistinpannulla (esim. teflon), sillä se naarmuttaa herkästi pintaa.
  • Kastikkeen voi valmistaa hyvissä ajoin ja antaa sen hautua lieden jälkilämmöllä.
  • Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa liian paksulta. 
  • Ruskean kastikkeen joukkoon voit hyvin paloitella esimerkiksi lihapullia tai makkaraa.


Katso myös

Seuraa meitä

Perinteinen ruskea kastike

Rated 4.714285714285714 stars out of 5
4.7
(14)

4 annosta

5 min valmistus +

10 min hautuminen

Ruskea kastike sopii vaikka lihapullien tai makkaran kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

4 annosta

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

1

lihaliemikuutio

5 dl

vettä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1,5 rkl

tomaattisosetta (pyree) tai ketsuppia

1 rkl

sinappia

Ruskea kastike tehdään kattilassa tai pienellä paistinpannulla.

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa tai pienellä paistinpannulla.
  2. Lisää vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoitellen pari minuuttia niin, että seos saa hieman vaaleanruskeaa väriä, mutta ei mustu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa). 
  3. Lisää lihaliemikuutio. 
  4. Lisää vettä vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen. 
  5. Mausta mustapippurilla, tomaattisoseella ja sinapilla.
  6. Anna kastikkeen hautua vähintään 10 minuuttia pienellä lieden teholla hiljalleen kiehuen, sekoita välillä. 



Vinkit


  • Kastikkeen väriin vaikuttaa jauhojen ruskistus pannulla. Kannattaa kuitenkin tyytyä kohtuullisen vaaleanruskeaan väriin, sillä tummaksi ruskistunut jauho maistuu herkästi palaneelta. Nosta kattila tai pannu tarvittaessa pois liedeltä, jos seos uhkaa tummua liikaa.
  • Kastiketta on helppo sekoittaa esimerkiksi vispilällä (kuvassa). Älä kuitenkaan käytä metallista vispilää pinnoitetussa kattilassa tai pinnoitetulla paistinpannulla (esim. teflon), sillä se naarmuttaa herkästi pintaa.
  • Kastikkeen voi valmistaa hyvissä ajoin ja antaa sen hautua lieden jälkilämmöllä.
  • Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa liian paksulta. 
  • Ruskean kastikkeen joukkoon voit hyvin paloitella esimerkiksi lihapullia tai makkaraa.


Katso myös

Seuraa meitä

Perinteinen ruskea kastike

Rated 4.714285714285714 stars out of 5
4.7
(14)

4 annosta

5 min valmistus +

10 min hautuminen

Ruskea kastike sopii vaikka lihapullien tai makkaran kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

4 annosta

50 g

voita

0,5 dl

vehnäjauhoja

1

lihaliemikuutio

5 dl

vettä

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1,5 rkl

tomaattisosetta (pyree) tai ketsuppia

1 rkl

sinappia

Ruskea kastike tehdään kattilassa tai pienellä paistinpannulla.

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa tai pienellä paistinpannulla.
  2. Lisää vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoitellen pari minuuttia niin, että seos saa hieman vaaleanruskeaa väriä, mutta ei mustu (pienennä tarvittaessa lieden tehoa). 
  3. Lisää lihaliemikuutio. 
  4. Lisää vettä vähän kerrallaan, samalla hyvin sekoittaen. 
  5. Mausta mustapippurilla, tomaattisoseella ja sinapilla.
  6. Anna kastikkeen hautua vähintään 10 minuuttia pienellä lieden teholla hiljalleen kiehuen, sekoita välillä. 



Vinkit


  • Kastikkeen väriin vaikuttaa jauhojen ruskistus pannulla. Kannattaa kuitenkin tyytyä kohtuullisen vaaleanruskeaan väriin, sillä tummaksi ruskistunut jauho maistuu herkästi palaneelta. Nosta kattila tai pannu tarvittaessa pois liedeltä, jos seos uhkaa tummua liikaa.
  • Kastiketta on helppo sekoittaa esimerkiksi vispilällä (kuvassa). Älä kuitenkaan käytä metallista vispilää pinnoitetussa kattilassa tai pinnoitetulla paistinpannulla (esim. teflon), sillä se naarmuttaa herkästi pintaa.
  • Kastikkeen voi valmistaa hyvissä ajoin ja antaa sen hautua lieden jälkilämmöllä.
  • Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike vaikuttaa liian paksulta. 
  • Ruskean kastikkeen joukkoon voit hyvin paloitella esimerkiksi lihapullia tai makkaraa.


Katso myös