Seuraa meitä

Perinteinen makaronilaatikko

Rated 4.645161290322581 stars out of 5
4.6
(31)

6 annosta

20 min (valmistus) +

1 h uunissa

Makaronilaatikko valmistetaan perinteisesti jauhelihasta konstailemattomalla reseptillä.

Ainekset     



400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1

lihaliemikuutio

Jauhelihaseos

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

suolaa

Munamaito

3

kananmunaa

8 dl

maitoa

1 tl

suolaa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

Makaronilaatikko tehdään perinteisesti jauhelihasta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuumenna noin 1,5 litraa vettä reilun kokoisessa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min). Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle myös hienonnettu sipuli. Kun jauheliha on ruskistunut, mausta se paprikajauheella ja suolalla (0,5 tl).
  5. Sekoita kananmunat, maito, suola (1 tl) ja valkopippuri kierrevatkaimella kulhossa.
  6. Yhdistä makaronit ja jauheliha uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.



Vinkit


  • Resepti on laadittu noin 20 x 25 cm tai ø 26 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  • Tätä perinteisen makaronilaatikon reseptiä voit hyvin muunnella vaihtamalla valkopippurin mustapippuriin ja lisäämällä mausteita, esimerkiksi kuivattua basilikaa. 
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin uunissa, mutta voi jäädä kuivaksi. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.


Katso myös

Seuraa meitä

Perinteinen makaronilaatikko

Rated 4.645161290322581 stars out of 5
4.6
(31)

6 annosta

20 min (valmistus) +

1 h uunissa

Makaronilaatikko valmistetaan perinteisesti jauhelihasta konstailemattomalla reseptillä.

Ainekset     



400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1

lihaliemikuutio

Jauhelihaseos

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

suolaa

Munamaito

3

kananmunaa

8 dl

maitoa

1 tl

suolaa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

Makaronilaatikko tehdään perinteisesti jauhelihasta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuumenna noin 1,5 litraa vettä reilun kokoisessa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min). Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle myös hienonnettu sipuli. Kun jauheliha on ruskistunut, mausta se paprikajauheella ja suolalla (0,5 tl).
  5. Sekoita kananmunat, maito, suola (1 tl) ja valkopippuri kierrevatkaimella kulhossa.
  6. Yhdistä makaronit ja jauheliha uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.



Vinkit


  • Resepti on laadittu noin 20 x 25 cm tai ø 26 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  • Tätä perinteisen makaronilaatikon reseptiä voit hyvin muunnella vaihtamalla valkopippurin mustapippuriin ja lisäämällä mausteita, esimerkiksi kuivattua basilikaa. 
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin uunissa, mutta voi jäädä kuivaksi. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.


Katso myös

Seuraa meitä

Perinteinen makaronilaatikko

Rated 4.645161290322581 stars out of 5
4.6
(31)

6 annosta

20 min (valmistus) +

1 h uunissa

Makaronilaatikko valmistetaan perinteisesti jauhelihasta konstailemattomalla reseptillä.

Ainekset     



400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1

lihaliemikuutio

Jauhelihaseos

400 g

jauhelihaa (esim. sika-nauta)

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 tl

paprikajauhetta

0,5 tl

suolaa

Munamaito

3

kananmunaa

8 dl

maitoa

1 tl

suolaa

0,5 tl

valkopippuria (jauhettu)

Makaronilaatikko tehdään perinteisesti jauhelihasta.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Kuumenna noin 1,5 litraa vettä reilun kokoisessa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min). Valuta makaroneista vesi esimerkiksi lävikön avulla.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Paista jauheliha öljyssä. Lisää pannulle myös hienonnettu sipuli. Kun jauheliha on ruskistunut, mausta se paprikajauheella ja suolalla (0,5 tl).
  5. Sekoita kananmunat, maito, suola (1 tl) ja valkopippuri kierrevatkaimella kulhossa.
  6. Yhdistä makaronit ja jauheliha uunivuoassa. Kaada päälle munamaito.
  7. Paista 180 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti.



Vinkit


  • Resepti on laadittu noin 20 x 25 cm tai ø 26 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli. 
  • Tätä perinteisen makaronilaatikon reseptiä voit hyvin muunnella vaihtamalla valkopippurin mustapippuriin ja lisäämällä mausteita, esimerkiksi kuivattua basilikaa. 
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin uunissa, mutta voi jäädä kuivaksi. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.


Katso myös