Seuraa meitä

Perinteinen kaalilaatikko

Rated 4.318181818181818 stars out of 5
4.3
(44)

5 annosta

25 min valmistus +

1 h 30 min paistaminen

Valmista kaalilaatikko laakeaan uunivuokaan, niin saat mukavasti rapeaa paistopintaa. 

Ainekset

5 annosta

400 g

jauhelihaa

1 kg

keräkaalia (valkokaali)

6 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

meiramia (kuivattu)

3 rkl

siirappia

1,5 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl

puuroriisiä 

(tai ohrahelmiä)

Päälle: 


2 rkl voita

2 rkl korppujauhoja


Tarjoiluun:


Puolukkahilloa

Kaalilaatikko riisillä on perinteinen ruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita 6 dl vettä kuumenemaan reilunkokoiseen kattilaan.
  3. Suikaloi kaali. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan lihaliemikuutio ja kaali. Sekoittele välillä. Anna kaalin kypsyä noin 20 minuuttia kannen alla, kunnes se on hieman pehmentynyt. Älä kaada vettä pois.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  5. Kuori ja hienonna sipuli.
  6. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha on jo jonkin verran ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle loput jauhelihat. Lisää myös hienonnettu sipuli. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  7. Mausta kaali meiramilla, siirapilla, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  8. Yhdistä laakeassa uunivuoassa raaka riisi, kaali liemineen ja jauhelihaseos.
  9. Laita päälle voinokareita ja ripottele korppujauhoja.
  10. Paista kaalilaatikkoa 175 asteessa ritilän päällä uunin alaosassa noin 1,5 tuntia.




Vinkit



  • Älä lisää kattilaan enempää kuin 6 dl vettä kaalia keitettäessä, vaikka aluksi näyttäisi, että vesimäärä pieni. Kaalista irtoaa nestettä, joten pienehkö vesimäärä riittää kypsentämään sitä riittävästi. Kun kaali pehmenee, sekoittele sitä hieman.
  • Voit hauduttaa ruokaa uunissa pidemmänkin aikaa. Laita päälle pala alumiinifoliota, jos pinta tummuu liikaa.
  • Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon tai puolukkasurvoksen kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Perinteinen kaalilaatikko

Rated 4.318181818181818 stars out of 5
4.3
(44)

5 annosta

25 min valmistus +

1 h 30 min paistaminen

Valmista kaalilaatikko laakeaan uunivuokaan, niin saat mukavasti rapeaa paistopintaa. 

Ainekset

5 annosta

400 g

jauhelihaa

1 kg

keräkaalia (valkokaali)

6 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

meiramia (kuivattu)

3 rkl

siirappia

1,5 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl

puuroriisiä 

(tai ohrahelmiä)

Päälle: 


2 rkl voita

2 rkl korppujauhoja


Tarjoiluun:


Puolukkahilloa

Kaalilaatikko riisillä on perinteinen ruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita 6 dl vettä kuumenemaan reilunkokoiseen kattilaan.
  3. Suikaloi kaali. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan lihaliemikuutio ja kaali. Sekoittele välillä. Anna kaalin kypsyä noin 20 minuuttia kannen alla, kunnes se on hieman pehmentynyt. Älä kaada vettä pois.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  5. Kuori ja hienonna sipuli.
  6. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha on jo jonkin verran ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle loput jauhelihat. Lisää myös hienonnettu sipuli. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  7. Mausta kaali meiramilla, siirapilla, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  8. Yhdistä laakeassa uunivuoassa raaka riisi, kaali liemineen ja jauhelihaseos.
  9. Laita päälle voinokareita ja ripottele korppujauhoja.
  10. Paista kaalilaatikkoa 175 asteessa ritilän päällä uunin alaosassa noin 1,5 tuntia.




Vinkit



  • Älä lisää kattilaan enempää kuin 6 dl vettä kaalia keitettäessä, vaikka aluksi näyttäisi, että vesimäärä pieni. Kaalista irtoaa nestettä, joten pienehkö vesimäärä riittää kypsentämään sitä riittävästi. Kun kaali pehmenee, sekoittele sitä hieman.
  • Voit hauduttaa ruokaa uunissa pidemmänkin aikaa. Laita päälle pala alumiinifoliota, jos pinta tummuu liikaa.
  • Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon tai puolukkasurvoksen kanssa.




Katso myös


Seuraa meitä

Perinteinen kaalilaatikko

Rated 4.318181818181818 stars out of 5
4.3
(44)

5 annosta

25 min valmistus +

1 h 30 min paistaminen

Valmista kaalilaatikko laakeaan uunivuokaan, niin saat mukavasti rapeaa paistopintaa. 

Ainekset

5 annosta

400 g

jauhelihaa

1 kg

keräkaalia (valkokaali)

6 dl

vettä

1

lihaliemikuutio

1

sipuli

1 rkl

rypsiöljyä

1 rkl

meiramia (kuivattu)

3 rkl

siirappia

1,5 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl

puuroriisiä 

(tai ohrahelmiä)

Päälle: 


2 rkl voita

2 rkl korppujauhoja


Tarjoiluun:


Puolukkahilloa

Kaalilaatikko riisillä on perinteinen ruoka.

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita 6 dl vettä kuumenemaan reilunkokoiseen kattilaan.
  3. Suikaloi kaali. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan lihaliemikuutio ja kaali. Sekoittele välillä. Anna kaalin kypsyä noin 20 minuuttia kannen alla, kunnes se on hieman pehmentynyt. Älä kaada vettä pois.
  4. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  5. Kuori ja hienonna sipuli.
  6. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet jauhelihasta. Kun jauheliha on jo jonkin verran ruskistunut (kun punainen väri on lähes hävinnyt lihan pinnalta), lisää pannulle loput jauhelihat. Lisää myös hienonnettu sipuli. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  7. Mausta kaali meiramilla, siirapilla, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  8. Yhdistä laakeassa uunivuoassa raaka riisi, kaali liemineen ja jauhelihaseos.
  9. Laita päälle voinokareita ja ripottele korppujauhoja.
  10. Paista kaalilaatikkoa 175 asteessa ritilän päällä uunin alaosassa noin 1,5 tuntia.




Vinkit



  • Älä lisää kattilaan enempää kuin 6 dl vettä kaalia keitettäessä, vaikka aluksi näyttäisi, että vesimäärä pieni. Kaalista irtoaa nestettä, joten pienehkö vesimäärä riittää kypsentämään sitä riittävästi. Kun kaali pehmenee, sekoittele sitä hieman.
  • Voit hauduttaa ruokaa uunissa pidemmänkin aikaa. Laita päälle pala alumiinifoliota, jos pinta tummuu liikaa.
  • Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon tai puolukkasurvoksen kanssa.




Katso myös