Seuraa meitä

Peltileipä

Rated 4.555555555555555 stars out of 5
4.6
(27)

pellillinen (30 palaa)

10 min (valmistus) +

1,5 tuntia (kohotus ja paistaminen)


Muhkea peltileipä saa makua ja kuitua kaurasta. Se kohotetaan kuivahiivalla, joten ainekset voi varata kotiin hyvissä ajoin.

Ainekset  

13 dl

vehnäjauhoja

4 dl

kaurahiutaleita

1,5 pss

kuivahiivaa (yht. 2 rkl)

2 tl

suolaa

2 rkl

sokeria

7 dl

vettä (n. 42 asteista)

0,5 dl

rypsiöljyä

Peltileipä on muhkea leipä.

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa: vehnäjauho, kaurahiutaleet, kuivahiiva, suola ja sokeri.
  2. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämpi). 
  3. Lisää vesi ja öljy jauhoseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Vaivaa taikina hyvin joko kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. (Se jää kuitenkin pehmeäksi ja tahmeaksi.) Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia. 
  5. Sekoita taikinaa. Kaada se pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. 
  6. Anna kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  7. Paina leipään ruudukko juuri ennen paistamista (pohjaan asti, esimerkiksi leivontalastalla). 
  8. Paista peltileipää 200 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 25-30 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.




Vinkit



  • Ohje on tehty noin 30 x 38 cm pellille, jolloin leivästä tulee erityisen muhkea. Voit taputella sen myös hieman isommalle pellille.
  • Jäähdytä kypsä peltileipä ritilän päällä. 


Katso myös

Seuraa meitä

Peltileipä

Rated 4.555555555555555 stars out of 5
4.6
(27)

pellillinen (30 palaa)

10 min (valmistus) +

1,5 tuntia (kohotus ja paistaminen)


Muhkea peltileipä saa makua ja kuitua kaurasta. Se kohotetaan kuivahiivalla, joten ainekset voi varata kotiin hyvissä ajoin.

Ainekset  

13 dl

vehnäjauhoja

4 dl

kaurahiutaleita

1,5 pss

kuivahiivaa (yht. 2 rkl)

2 tl

suolaa

2 rkl

sokeria

7 dl

vettä (n. 42 asteista)

0,5 dl

rypsiöljyä

Peltileipä on muhkea leipä.

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa: vehnäjauho, kaurahiutaleet, kuivahiiva, suola ja sokeri.
  2. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämpi). 
  3. Lisää vesi ja öljy jauhoseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Vaivaa taikina hyvin joko kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. (Se jää kuitenkin pehmeäksi ja tahmeaksi.) Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia. 
  5. Sekoita taikinaa. Kaada se pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. 
  6. Anna kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  7. Paina leipään ruudukko juuri ennen paistamista (pohjaan asti, esimerkiksi leivontalastalla). 
  8. Paista peltileipää 200 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 25-30 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.




Vinkit



  • Ohje on tehty noin 30 x 38 cm pellille, jolloin leivästä tulee erityisen muhkea. Voit taputella sen myös hieman isommalle pellille.
  • Jäähdytä kypsä peltileipä ritilän päällä. 


Katso myös

Seuraa meitä

Peltileipä

Rated 4.555555555555555 stars out of 5
4.6
(27)

pellillinen (30 palaa)

10 min (valmistus) +

1,5 tuntia (kohotus ja paistaminen)


Muhkea peltileipä saa makua ja kuitua kaurasta. Se kohotetaan kuivahiivalla, joten ainekset voi varata kotiin hyvissä ajoin.

Ainekset  

13 dl

vehnäjauhoja

4 dl

kaurahiutaleita

1,5 pss

kuivahiivaa (yht. 2 rkl)

2 tl

suolaa

2 rkl

sokeria

7 dl

vettä (n. 42 asteista)

0,5 dl

rypsiöljyä

Peltileipä on muhkea leipä.

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa: vehnäjauho, kaurahiutaleet, kuivahiiva, suola ja sokeri.
  2. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämpi). 
  3. Lisää vesi ja öljy jauhoseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Vaivaa taikina hyvin joko kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. (Se jää kuitenkin pehmeäksi ja tahmeaksi.) Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia. 
  5. Sekoita taikinaa. Kaada se pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. 
  6. Anna kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  7. Paina leipään ruudukko juuri ennen paistamista (pohjaan asti, esimerkiksi leivontalastalla). 
  8. Paista peltileipää 200 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana noin 25-30 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea.




Vinkit



  • Ohje on tehty noin 30 x 38 cm pellille, jolloin leivästä tulee erityisen muhkea. Voit taputella sen myös hieman isommalle pellille.
  • Jäähdytä kypsä peltileipä ritilän päällä. 


Katso myös