Seuraa meitä

Pellillinen pannukakkua (ohje)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

pellillinen (n. 30 x 40 cm)

5 min valmistus +

1 h turvotus ja paistaminen


Helppo pannukakku maistuu sokerin, hillon tai kermavaahdon kera. Ohjeesta tulee pellillinen (eli noin 30 x 40 cm pannukakku), josta riittää 12 reilunkokoista palaa.

Ainekset

1 pellillinen

4

kananmunaa

1 litra

maitoa

1 tl

suolaa

2 rkl

sokeria

4,5 dl

vehnäjauhoja

- - -

50 g 

voita

Tarjoiluun


Sokeria, hilloa ja kermavaahtoa

Pannukakku maistuu hillon kanssa.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä.
  2. Lisää puolet maidosta sekä suola, sokeri ja vehnäjauhot. Vispaa tasaiseksi. 
  3. Lisää loput maidosta ja sekoita.
  4. Anna pannukakkutaikinan turvota vähintään puoli tuntia, mielellään muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Vuoraa korkeareunainen pelti leivinpaperilla. Laita voi nokareina leivinpaperille (varo, ettei paperi hajoa!).
  7. Sekoita taikinaa ja kaada se leivinpaperin päälle juuri ennen paistamista
  8. Paista pannukakkua uunissa 225 asteessa (keskitasolla) noin 30 min, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti.



Vinkit


  • Jos valmistat taikinan hyvissä ajoin, laita se jääkaappiin turpoamaan. Lyhyen ajan taikina voi hyvin odottaa huoneenlämmössäkin. 
  • Pannukakun valmistuksessa kannattaa käyttää korkeareunaista peltiä eli uunipannua. Voit auttaa leivinpaperi pysymän paikoillaan kiinnittämällä leivinpaperin kulmat peltiin pyykkipojilla. Poista pyykkipojat, kun olet saanut taikinan kaadettua. 
  • Voit kaataa taikinan voilla voidellulle uunipannulle myös ilman leivinpaperia.




Katso myös


Seuraa meitä

Pellillinen pannukakkua (ohje)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

pellillinen (n. 30 x 40 cm)

5 min valmistus +

1 h turvotus ja paistaminen


Helppo pannukakku maistuu sokerin, hillon tai kermavaahdon kera. Ohjeesta tulee pellillinen (eli noin 30 x 40 cm pannukakku), josta riittää 12 reilunkokoista palaa.

Ainekset

1 pellillinen

4

kananmunaa

1 litra

maitoa

1 tl

suolaa

2 rkl

sokeria

4,5 dl

vehnäjauhoja

- - -

50 g 

voita

Tarjoiluun


Sokeria, hilloa ja kermavaahtoa

Pannukakku maistuu hillon kanssa.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä.
  2. Lisää puolet maidosta sekä suola, sokeri ja vehnäjauhot. Vispaa tasaiseksi. 
  3. Lisää loput maidosta ja sekoita.
  4. Anna pannukakkutaikinan turvota vähintään puoli tuntia, mielellään muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Vuoraa korkeareunainen pelti leivinpaperilla. Laita voi nokareina leivinpaperille (varo, ettei paperi hajoa!).
  7. Sekoita taikinaa ja kaada se leivinpaperin päälle juuri ennen paistamista
  8. Paista pannukakkua uunissa 225 asteessa (keskitasolla) noin 30 min, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti.



Vinkit


  • Jos valmistat taikinan hyvissä ajoin, laita se jääkaappiin turpoamaan. Lyhyen ajan taikina voi hyvin odottaa huoneenlämmössäkin. 
  • Pannukakun valmistuksessa kannattaa käyttää korkeareunaista peltiä eli uunipannua. Voit auttaa leivinpaperi pysymän paikoillaan kiinnittämällä leivinpaperin kulmat peltiin pyykkipojilla. Poista pyykkipojat, kun olet saanut taikinan kaadettua. 
  • Voit kaataa taikinan voilla voidellulle uunipannulle myös ilman leivinpaperia.




Katso myös


Seuraa meitä

Pellillinen pannukakkua (ohje)

Rated 4 stars out of 5
4.0
(1)

pellillinen (n. 30 x 40 cm)

5 min valmistus +

1 h turvotus ja paistaminen


Helppo pannukakku maistuu sokerin, hillon tai kermavaahdon kera. Ohjeesta tulee pellillinen (eli noin 30 x 40 cm pannukakku), josta riittää 12 reilunkokoista palaa.

Ainekset

1 pellillinen

4

kananmunaa

1 litra

maitoa

1 tl

suolaa

2 rkl

sokeria

4,5 dl

vehnäjauhoja

- - -

50 g 

voita

Tarjoiluun


Sokeria, hilloa ja kermavaahtoa

Pannukakku maistuu hillon kanssa.

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä.
  2. Lisää puolet maidosta sekä suola, sokeri ja vehnäjauhot. Vispaa tasaiseksi. 
  3. Lisää loput maidosta ja sekoita.
  4. Anna pannukakkutaikinan turvota vähintään puoli tuntia, mielellään muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Vuoraa korkeareunainen pelti leivinpaperilla. Laita voi nokareina leivinpaperille (varo, ettei paperi hajoa!).
  7. Sekoita taikinaa ja kaada se leivinpaperin päälle juuri ennen paistamista
  8. Paista pannukakkua uunissa 225 asteessa (keskitasolla) noin 30 min, kunnes pinta on ruskistunut kauniisti.



Vinkit


  • Jos valmistat taikinan hyvissä ajoin, laita se jääkaappiin turpoamaan. Lyhyen ajan taikina voi hyvin odottaa huoneenlämmössäkin. 
  • Pannukakun valmistuksessa kannattaa käyttää korkeareunaista peltiä eli uunipannua. Voit auttaa leivinpaperi pysymän paikoillaan kiinnittämällä leivinpaperin kulmat peltiin pyykkipojilla. Poista pyykkipojat, kun olet saanut taikinan kaadettua. 
  • Voit kaataa taikinan voilla voidellulle uunipannulle myös ilman leivinpaperia.




Katso myös