Seuraa meitä

Pekonirisotto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

4 annosta

25 min valmistus +

n. 15 min hautuminen


Gluteeniton


Maukas pekonirisotto sisältää savuisen pekonin lisäksi reilusti kasviksia.

Ainekset       4:lle

2 rkl

rypsiöljyä

170 g

pekonia

1 iso

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

kesäkurpitsa (n. 300 g)

1,5 dl

riisiä (risottoriisi tai pitkäjyväinen)

4

tomaattia

1

paprika

200 g

herkkusieniä (tuoreita, 4 isoa)

1,5 dl

vettä

250 ml 

sipulin makuista ruokakermaa (2,5 dl)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl 

mustapippuria (rouhittu)

Pekonirisotto sisältää reilusti kasviksia.

Ohjeet

  1. Viipaloi pekoni.
  2. Kuori ja hienonna sipuli
  3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  4. Pese ja kuutioi tomaatit ja paprika.
  5. Kuumenna reilun kokoinen kattila. Lisää öljy, pekoni ja sipuli. Kuumenna välillä sekoitellen muutama minuutti, kunnes sipuli hieman pehmenee, mutta ei saa ruskeaa väriä. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta ruoka ei pala kattilan pohjaan kiinni.
  6. Lisää valkosipuli, kesäkurpitsa ja riisi. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
  7. Paloittele herkkusienet (puhdista ne ensin tarvittaessa).
  8. Lisää ruokaan tomaatit, paprika ja herkkusienet. Kääntele noin minuutin ajan.
  9. Lisää vesi, sipulin makuinen ruokakerma, basilika ja mustapippuri. Sekoita.
  10. Laita kattilan päälle kansi. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa niin, että ruoka juuri ja juuri kiehuu. 
  11. Hauduta risottoa 10-20 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää. Sekoittele välillä.


Vinkit


  • Ruokaan tulee suolaa pekonista ja sipulin makuisesta ruokakermasta. 
  • Jos käytät sipulin makuisen ruokakerman (2,5 dl) sijaan tavallista ruokakermaa, lisää halutessasi suolaa (ja muiden mausteiden määrää).
  • Kypsymisaika riippuu käyttämäsi riisin laadusta. Risottoriisille riittää tässä ohjeessa yleensä reilun 10 minuutin haudutus. Testaa riisin kypsyys maistamalla.
  • Tarvittaessa voit haihduttaa ruoasta ylimääräistä nestettä antamalla ruoan kiehua kypsennyksen loppuvaiheessa ilman kantta. Risotto saa kuitenkin jäädä meheväksi, riisi imee itseensä reilusti nestettä varsinkin, jos risotto odottaa ruokailijoita.




Katso myös


Seuraa meitä

Pekonirisotto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

4 annosta

25 min valmistus +

n. 15 min hautuminen


Gluteeniton


Maukas pekonirisotto sisältää savuisen pekonin lisäksi reilusti kasviksia.

Ainekset       4:lle

2 rkl

rypsiöljyä

170 g

pekonia

1 iso

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

kesäkurpitsa (n. 300 g)

1,5 dl

riisiä (risottoriisi tai pitkäjyväinen)

4

tomaattia

1

paprika

200 g

herkkusieniä (tuoreita, 4 isoa)

1,5 dl

vettä

250 ml 

sipulin makuista ruokakermaa (2,5 dl)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl 

mustapippuria (rouhittu)

Pekonirisotto sisältää reilusti kasviksia.

Ohjeet

  1. Viipaloi pekoni.
  2. Kuori ja hienonna sipuli
  3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  4. Pese ja kuutioi tomaatit ja paprika.
  5. Kuumenna reilun kokoinen kattila. Lisää öljy, pekoni ja sipuli. Kuumenna välillä sekoitellen muutama minuutti, kunnes sipuli hieman pehmenee, mutta ei saa ruskeaa väriä. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta ruoka ei pala kattilan pohjaan kiinni.
  6. Lisää valkosipuli, kesäkurpitsa ja riisi. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
  7. Paloittele herkkusienet (puhdista ne ensin tarvittaessa).
  8. Lisää ruokaan tomaatit, paprika ja herkkusienet. Kääntele noin minuutin ajan.
  9. Lisää vesi, sipulin makuinen ruokakerma, basilika ja mustapippuri. Sekoita.
  10. Laita kattilan päälle kansi. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa niin, että ruoka juuri ja juuri kiehuu. 
  11. Hauduta risottoa 10-20 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää. Sekoittele välillä.


Vinkit


  • Ruokaan tulee suolaa pekonista ja sipulin makuisesta ruokakermasta. 
  • Jos käytät sipulin makuisen ruokakerman (2,5 dl) sijaan tavallista ruokakermaa, lisää halutessasi suolaa (ja muiden mausteiden määrää).
  • Kypsymisaika riippuu käyttämäsi riisin laadusta. Risottoriisille riittää tässä ohjeessa yleensä reilun 10 minuutin haudutus. Testaa riisin kypsyys maistamalla.
  • Tarvittaessa voit haihduttaa ruoasta ylimääräistä nestettä antamalla ruoan kiehua kypsennyksen loppuvaiheessa ilman kantta. Risotto saa kuitenkin jäädä meheväksi, riisi imee itseensä reilusti nestettä varsinkin, jos risotto odottaa ruokailijoita.




Katso myös


Seuraa meitä

Pekonirisotto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

4 annosta

25 min valmistus +

n. 15 min hautuminen


Gluteeniton


Maukas pekonirisotto sisältää savuisen pekonin lisäksi reilusti kasviksia.

Ainekset       4:lle

2 rkl

rypsiöljyä

170 g

pekonia

1 iso

sipuli

2 kynttä

valkosipulia

1

kesäkurpitsa (n. 300 g)

1,5 dl

riisiä (risottoriisi tai pitkäjyväinen)

4

tomaattia

1

paprika

200 g

herkkusieniä (tuoreita, 4 isoa)

1,5 dl

vettä

250 ml 

sipulin makuista ruokakermaa (2,5 dl)

2 tl

basilikaa (kuivattu)

0,5 tl 

mustapippuria (rouhittu)

Pekonirisotto sisältää reilusti kasviksia.

Ohjeet

  1. Viipaloi pekoni.
  2. Kuori ja hienonna sipuli
  3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Pese ja paloittele kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  4. Pese ja kuutioi tomaatit ja paprika.
  5. Kuumenna reilun kokoinen kattila. Lisää öljy, pekoni ja sipuli. Kuumenna välillä sekoitellen muutama minuutti, kunnes sipuli hieman pehmenee, mutta ei saa ruskeaa väriä. Pienennä lieden tehoa tarvittaessa, jotta ruoka ei pala kattilan pohjaan kiinni.
  6. Lisää valkosipuli, kesäkurpitsa ja riisi. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
  7. Paloittele herkkusienet (puhdista ne ensin tarvittaessa).
  8. Lisää ruokaan tomaatit, paprika ja herkkusienet. Kääntele noin minuutin ajan.
  9. Lisää vesi, sipulin makuinen ruokakerma, basilika ja mustapippuri. Sekoita.
  10. Laita kattilan päälle kansi. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa niin, että ruoka juuri ja juuri kiehuu. 
  11. Hauduta risottoa 10-20 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää. Sekoittele välillä.


Vinkit


  • Ruokaan tulee suolaa pekonista ja sipulin makuisesta ruokakermasta. 
  • Jos käytät sipulin makuisen ruokakerman (2,5 dl) sijaan tavallista ruokakermaa, lisää halutessasi suolaa (ja muiden mausteiden määrää).
  • Kypsymisaika riippuu käyttämäsi riisin laadusta. Risottoriisille riittää tässä ohjeessa yleensä reilun 10 minuutin haudutus. Testaa riisin kypsyys maistamalla.
  • Tarvittaessa voit haihduttaa ruoasta ylimääräistä nestettä antamalla ruoan kiehua kypsennyksen loppuvaiheessa ilman kantta. Risotto saa kuitenkin jäädä meheväksi, riisi imee itseensä reilusti nestettä varsinkin, jos risotto odottaa ruokailijoita.




Katso myös