Seuraa meitä

Pekoni-makaronilaatikko

Rated 4.857142857142857 stars out of 5
4.9
(7)

6 annosta

20 min (valmistelut) +

1 tunti (uunissa)

Pekoni ja cayennepippuri tuovat makaronilaatikon ohjeeseen vaihtelua.

Ainekset 6:lle    



400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1

lihaliemikuutio

Jauhelihaseos

1

sipuli

140 g

pekonia

400 g

jauhelihaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

paprikajauhetta

Munamaito

3

kananmunaa

8 dl

maitoa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

suolaa

0,5 tl

cayennepippuria

150 g

juustoraastetta (emmental)

Pekoni-makaronilaatikko sisältää cayennepippuria

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Keitä makaroni: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan.
  3. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. (Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli.)
  4. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min, sekoita välillä). Valuta makaronit esimerkiksi lävikön avulla.
  5. Hienonna sipuli. Viipaloi pekoni.
  6. Laita pekoni paistinpannulle ja kuumenna pannu. Kun pekoni on saanut hieman väriä, lisää jauheliha (kahdessa erässä) ja sipuli. Paista jauheliha kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja paprikajauheella.
  7. Sekoita kananmunat, maito, oregano, suola ja cayennepippuri kierrevatkaimella kulhossa.
  8. Yhdistä makaronit ja jauhelihaseos uunivuoassa. Ripottele joukkoon juustoraastetta. Kaada päälle kananmuna-maitoseos.
  9. Paista 180 asteessa noin 1 tunti.




Vinkit


  • Cayennepippuri antaa makaronilaatikkoon hieman tulisuutta. Voit korvata cayennepippurin mustapippurilla tai oman maun mukaisella määrällä chiliä.
  • Ohje on laadittu noin 20 x 25 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin, mutta voi jäädä kuivaksi. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös

Seuraa meitä

Pekoni-makaronilaatikko

Rated 4.857142857142857 stars out of 5
4.9
(7)

6 annosta

20 min (valmistelut) +

1 tunti (uunissa)

Pekoni ja cayennepippuri tuovat makaronilaatikon ohjeeseen vaihtelua.

Ainekset 6:lle    



400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1

lihaliemikuutio

Jauhelihaseos

1

sipuli

140 g

pekonia

400 g

jauhelihaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

paprikajauhetta

Munamaito

3

kananmunaa

8 dl

maitoa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

suolaa

0,5 tl

cayennepippuria

150 g

juustoraastetta (emmental)

Pekoni-makaronilaatikko sisältää cayennepippuria

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Keitä makaroni: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan.
  3. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. (Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli.)
  4. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min, sekoita välillä). Valuta makaronit esimerkiksi lävikön avulla.
  5. Hienonna sipuli. Viipaloi pekoni.
  6. Laita pekoni paistinpannulle ja kuumenna pannu. Kun pekoni on saanut hieman väriä, lisää jauheliha (kahdessa erässä) ja sipuli. Paista jauheliha kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja paprikajauheella.
  7. Sekoita kananmunat, maito, oregano, suola ja cayennepippuri kierrevatkaimella kulhossa.
  8. Yhdistä makaronit ja jauhelihaseos uunivuoassa. Ripottele joukkoon juustoraastetta. Kaada päälle kananmuna-maitoseos.
  9. Paista 180 asteessa noin 1 tunti.




Vinkit


  • Cayennepippuri antaa makaronilaatikkoon hieman tulisuutta. Voit korvata cayennepippurin mustapippurilla tai oman maun mukaisella määrällä chiliä.
  • Ohje on laadittu noin 20 x 25 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin, mutta voi jäädä kuivaksi. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös

Seuraa meitä

Pekoni-makaronilaatikko

Rated 4.857142857142857 stars out of 5
4.9
(7)

6 annosta

20 min (valmistelut) +

1 tunti (uunissa)

Pekoni ja cayennepippuri tuovat makaronilaatikon ohjeeseen vaihtelua.

Ainekset 6:lle    



400 g (7 dl)

makaroneja

1,5 litraa

vettä

1

lihaliemikuutio

Jauhelihaseos

1

sipuli

140 g

pekonia

400 g

jauhelihaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

2 tl

paprikajauhetta

Munamaito

3

kananmunaa

8 dl

maitoa

2 tl

oreganoa (kuivattu)

1 tl

suolaa

0,5 tl

cayennepippuria

150 g

juustoraastetta (emmental)

Pekoni-makaronilaatikko sisältää cayennepippuria

Ohje

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Keitä makaroni: Laita noin 1,5 litraa vettä kiehumaan reilun kokoiseen kattilaan.
  3. Kun vesi kiehuu, lisää lihaliemikuutio ja makaronit. Sekoita hieman ja pienennä lieden tehoa. (Makaronit kannattaa keittää ilman kantta tai kansi reilusti raollaan, jotta ne eivät kiehu yli.)
  4. Keitä makaronit lähes kypsiksi (noin 5 min, sekoita välillä). Valuta makaronit esimerkiksi lävikön avulla.
  5. Hienonna sipuli. Viipaloi pekoni.
  6. Laita pekoni paistinpannulle ja kuumenna pannu. Kun pekoni on saanut hieman väriä, lisää jauheliha (kahdessa erässä) ja sipuli. Paista jauheliha kypsäksi. Mausta mustapippurilla ja paprikajauheella.
  7. Sekoita kananmunat, maito, oregano, suola ja cayennepippuri kierrevatkaimella kulhossa.
  8. Yhdistä makaronit ja jauhelihaseos uunivuoassa. Ripottele joukkoon juustoraastetta. Kaada päälle kananmuna-maitoseos.
  9. Paista 180 asteessa noin 1 tunti.




Vinkit


  • Cayennepippuri antaa makaronilaatikkoon hieman tulisuutta. Voit korvata cayennepippurin mustapippurilla tai oman maun mukaisella määrällä chiliä.
  • Ohje on laadittu noin 20 x 25 cm kokoiseen uunivuokaan (korkeus 8 cm).
  • Paistoaika voi vaihdella riippuen käytetyn vuoan koosta. Ohut makaronilaatikko kypsyy nopeammin, mutta voi jäädä kuivaksi. 
  • Makaronilaatikko on kypsää, kun munamaito on hyytynyt, eikä näy maitomaisena nesteenä makaronilaatikkoa lohkaistaessa.




Katso myös