Seuraa meitä

Pastan keittäminen

3 annosta

15 minuuttia 

Varaa pastan keittämiseen reilunkokoinen kattila, niin pasta ei kiehu helposti yli.

Ainekset      3:lle

7 dl (300 g)

pastaa

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Erilaisten pastojen keittäminen onnistuu väljässä vedessä.

Ohjeet

  1. Laita 2 litraa vettä kiehumaan kannen alle reilunkokoiseen kattilaan.
  2. Kun pastakattilan vesi kiehuu kunnolla, lisää suola ja pasta. Sekoita. Pienennä hieman lieden tehoa ja anna kiehua. Sekoittamalla välillä varmistat, että pasta pysyy irtonaisena. Ilman kantta tai kansi reilusti raollaan pasta ei kiehu yli.
  3. Tarkista kypsennysaika pakkauksesta. Yleensä pasta on kypsää noin 8 minuutissa. Testaa sopiva kypsyys maistamalla.
  4. Kun pasta on kypsää, valuta se lävikössä tai siivilässä. Voit jättää pastan joukkoon pienen tilkan keitinvettä, se auttaa pastaa pysymään irtonaisena.


Vinkit


  • Heti syötävää pastaa ei kannata huuhtoa vedellä valuttamisen jälkeen.
  • Jos käytät pastan kylmään ruokaan, kuten salaattiin, voit huuhdella sen kylmällä vedellä.
  • Jos haluat pastan säilyvän irtonaisena, voit sekoittaa sen joukkoon valuttamisen jälkeen tilkan ruokaöljyä (esim. oliiviöljy tai rypsiöljy). Öljyinen pasta ei kuitenkaan ime itseensä niin paljon makua esimerkiksi kastikkeesta.




Katso myös



Seuraa meitä

Pastan keittäminen

3 annosta

15 minuuttia 

Varaa pastan keittämiseen reilunkokoinen kattila, niin pasta ei kiehu helposti yli.

Ainekset      3:lle

7 dl (300 g)

pastaa

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Erilaisten pastojen keittäminen onnistuu väljässä vedessä.

Ohjeet

  1. Laita 2 litraa vettä kiehumaan kannen alle reilunkokoiseen kattilaan.
  2. Kun pastakattilan vesi kiehuu kunnolla, lisää suola ja pasta. Sekoita. Pienennä hieman lieden tehoa ja anna kiehua. Sekoittamalla välillä varmistat, että pasta pysyy irtonaisena. Ilman kantta tai kansi reilusti raollaan pasta ei kiehu yli.
  3. Tarkista kypsennysaika pakkauksesta. Yleensä pasta on kypsää noin 8 minuutissa. Testaa sopiva kypsyys maistamalla.
  4. Kun pasta on kypsää, valuta se lävikössä tai siivilässä. Voit jättää pastan joukkoon pienen tilkan keitinvettä, se auttaa pastaa pysymään irtonaisena.


Vinkit


  • Heti syötävää pastaa ei kannata huuhtoa vedellä valuttamisen jälkeen.
  • Jos käytät pastan kylmään ruokaan, kuten salaattiin, voit huuhdella sen kylmällä vedellä.
  • Jos haluat pastan säilyvän irtonaisena, voit sekoittaa sen joukkoon valuttamisen jälkeen tilkan ruokaöljyä (esim. oliiviöljy tai rypsiöljy). Öljyinen pasta ei kuitenkaan ime itseensä niin paljon makua esimerkiksi kastikkeesta.




Katso myös



Seuraa meitä

Pastan keittäminen

3 annosta

15 minuuttia 

Varaa pastan keittämiseen reilunkokoinen kattila, niin pasta ei kiehu helposti yli.

Ainekset      3:lle

7 dl (300 g)

pastaa

2 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Erilaisten pastojen keittäminen onnistuu väljässä vedessä.

Ohjeet

  1. Laita 2 litraa vettä kiehumaan kannen alle reilunkokoiseen kattilaan.
  2. Kun pastakattilan vesi kiehuu kunnolla, lisää suola ja pasta. Sekoita. Pienennä hieman lieden tehoa ja anna kiehua. Sekoittamalla välillä varmistat, että pasta pysyy irtonaisena. Ilman kantta tai kansi reilusti raollaan pasta ei kiehu yli.
  3. Tarkista kypsennysaika pakkauksesta. Yleensä pasta on kypsää noin 8 minuutissa. Testaa sopiva kypsyys maistamalla.
  4. Kun pasta on kypsää, valuta se lävikössä tai siivilässä. Voit jättää pastan joukkoon pienen tilkan keitinvettä, se auttaa pastaa pysymään irtonaisena.


Vinkit


  • Heti syötävää pastaa ei kannata huuhtoa vedellä valuttamisen jälkeen.
  • Jos käytät pastan kylmään ruokaan, kuten salaattiin, voit huuhdella sen kylmällä vedellä.
  • Jos haluat pastan säilyvän irtonaisena, voit sekoittaa sen joukkoon valuttamisen jälkeen tilkan ruokaöljyä (esim. oliiviöljy tai rypsiöljy). Öljyinen pasta ei kuitenkaan ime itseensä niin paljon makua esimerkiksi kastikkeesta.




Katso myös