Seuraa meitä

Pasta Carbonara

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

15 minuuttia

Pasta Carbonara on klassikkoruoka, joka valmistuu lähes samassa ajassa kuin spagetti kypsyy. Ohjeesta tulee neljä pienehköä tai kolme reilun kokoista annosta. Halutessasi voit lisätä koristeeksi tuoretta basilikaa ja tarjota ruoan kananmunan keltuaisen kanssa.

Pasta

4 annosta

300 g 

spagettia

3 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Lisäksi

170 g

pekonia

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl (40 g)

parmesanjuustoa (raasteena)

(tuoretta basilikaa)

(keltuaisia)

Pasta carbonara on klassinen ruoka.

Ohje

  1. Laita vesi kuumenemaan. Kun vesi kiehuu, lisää 2 tl suolaa ja spagetti (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen). Tee muut valmistelut pastan kypsyessä 
  2. Suikaloi pekoni. Laita pekoni kylmälle paistinpannulle ja kuumenna pannu. Paista pekoni rapeaksi siten, että se hieman ruskistuu - piennennä lieden tehoa tarvittaessa ja varo polttamasta pekonia.
  3. Yhdistä kananmunat ja ruokakerma keskenään, sekoita. Raasta parmesanjuusto odottamaan. 
  4. Kun spagetti on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan - kun et valuta pastaa täysin kuivaksi vaan jätät joukkoon hieman keitinvettä, jää ruoka mehukkaammaksi.  
  5. Lisää pastan joukkoon kananmuna-kermaseos. Sekoittele hetki (noin minuutti) kuumalla liedellä niin, että kananmuna kypsyy. 
  6. Lisää suola, pippuri ja paistettu pekoni. Ripottele juusto pasta carbonaran pinnalle.



Vinkit


  • Voit ottaa pastaa valuttaessasi talteen hieman keitinvettä. Näin sitä on helppo lisätä ruokaan, jos se vaikuttaa liian kuivalta. 
  • Tarjoa pasta carbonara heti, sillä mehevyys häviää nopeasti nesteen imeytyessä pastaan. 




Katso myös


Seuraa meitä

Pasta Carbonara

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

15 minuuttia

Pasta Carbonara on klassikkoruoka, joka valmistuu lähes samassa ajassa kuin spagetti kypsyy. Ohjeesta tulee neljä pienehköä tai kolme reilun kokoista annosta. Halutessasi voit lisätä koristeeksi tuoretta basilikaa ja tarjota ruoan kananmunan keltuaisen kanssa.

Pasta

4 annosta

300 g 

spagettia

3 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Lisäksi

170 g

pekonia

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl (40 g)

parmesanjuustoa (raasteena)

(tuoretta basilikaa)

(keltuaisia)

Pasta carbonara on klassinen ruoka.

Ohje

  1. Laita vesi kuumenemaan. Kun vesi kiehuu, lisää 2 tl suolaa ja spagetti (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen). Tee muut valmistelut pastan kypsyessä 
  2. Suikaloi pekoni. Laita pekoni kylmälle paistinpannulle ja kuumenna pannu. Paista pekoni rapeaksi siten, että se hieman ruskistuu - piennennä lieden tehoa tarvittaessa ja varo polttamasta pekonia.
  3. Yhdistä kananmunat ja ruokakerma keskenään, sekoita. Raasta parmesanjuusto odottamaan. 
  4. Kun spagetti on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan - kun et valuta pastaa täysin kuivaksi vaan jätät joukkoon hieman keitinvettä, jää ruoka mehukkaammaksi.  
  5. Lisää pastan joukkoon kananmuna-kermaseos. Sekoittele hetki (noin minuutti) kuumalla liedellä niin, että kananmuna kypsyy. 
  6. Lisää suola, pippuri ja paistettu pekoni. Ripottele juusto pasta carbonaran pinnalle.



Vinkit


  • Voit ottaa pastaa valuttaessasi talteen hieman keitinvettä. Näin sitä on helppo lisätä ruokaan, jos se vaikuttaa liian kuivalta. 
  • Tarjoa pasta carbonara heti, sillä mehevyys häviää nopeasti nesteen imeytyessä pastaan. 




Katso myös


Seuraa meitä

Pasta Carbonara

Rated 4.5 stars out of 5
4.5
(2)

4 annosta

15 minuuttia

Pasta Carbonara on klassikkoruoka, joka valmistuu lähes samassa ajassa kuin spagetti kypsyy. Ohjeesta tulee neljä pienehköä tai kolme reilun kokoista annosta. Halutessasi voit lisätä koristeeksi tuoretta basilikaa ja tarjota ruoan kananmunan keltuaisen kanssa.

Pasta

4 annosta

300 g 

spagettia

3 litraa

vettä

2 tl

suolaa

Lisäksi

170 g

pekonia

kananmunaa

2 dl

ruokakermaa

0,5 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl (40 g)

parmesanjuustoa (raasteena)

(tuoretta basilikaa)

(keltuaisia)

Pasta carbonara on klassinen ruoka.

Ohje

  1. Laita vesi kuumenemaan. Kun vesi kiehuu, lisää 2 tl suolaa ja spagetti (ruokajakoti.fi/Pastan+keittaminen). Tee muut valmistelut pastan kypsyessä 
  2. Suikaloi pekoni. Laita pekoni kylmälle paistinpannulle ja kuumenna pannu. Paista pekoni rapeaksi siten, että se hieman ruskistuu - piennennä lieden tehoa tarvittaessa ja varo polttamasta pekonia.
  3. Yhdistä kananmunat ja ruokakerma keskenään, sekoita. Raasta parmesanjuusto odottamaan. 
  4. Kun spagetti on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan - kun et valuta pastaa täysin kuivaksi vaan jätät joukkoon hieman keitinvettä, jää ruoka mehukkaammaksi.  
  5. Lisää pastan joukkoon kananmuna-kermaseos. Sekoittele hetki (noin minuutti) kuumalla liedellä niin, että kananmuna kypsyy. 
  6. Lisää suola, pippuri ja paistettu pekoni. Ripottele juusto pasta carbonaran pinnalle.



Vinkit


  • Voit ottaa pastaa valuttaessasi talteen hieman keitinvettä. Näin sitä on helppo lisätä ruokaan, jos se vaikuttaa liian kuivalta. 
  • Tarjoa pasta carbonara heti, sillä mehevyys häviää nopeasti nesteen imeytyessä pastaan. 




Katso myös