Seuraa meitä

Passionjuustokakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

12 palaa (ø 24 cm kakku) 

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu


Passionjuustokakku saa pinnalleen raikkaan mango-passionkiilteen.

Pohja

200 g

digestivekeksejä

75 g

voita (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 prk (200 g)

sitruunarahkaa

1,5 dl

sokeria

6 dl

vispikermaa

- - -

1,5 rkl

vettä

6

liivatelehteä

Mango-passionkiille

400 g

mangososetta (esim. Bonne)

2-3

passionhedelmää

0,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - -

1 rkl

vettä

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Passionhedelmää, tuoreita marjoja, mintun lehtiä

Pohja

Laita täytteen liivatelehdet (6 kpl) likoamaan kulhoon, jossa on reilusti kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. Tee sillä välin pohja:


  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijalta 24 cm). Halutessasi voit suihkuttaa reunat kevyesti vuokaspraylla ja jauhottaa tomusokerilla.
  2. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita tuorejuusto, sitruunarahka ja sokeri suuressa kulhossa. 
  2. Lisää kerma ja vatkaa seos sähkövatkaimella (tai yleiskoneen vispilällä) tasaiseksi ja kuohkeaksi, lähes kermavaahtomaiseksi täytteeksi.
  3. Kuumenna 1,5 rkl vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden sekaan ja sekoita, kunnes liivatteet liukenevat.
  4. Lisää liivateseos tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana samalla huolellisesti sekoittaen (esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen valmistamista (tai kunnes kakun pinta on hyytynyt kunnolla).



Mango-passionkiille


  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. 
  2. Mittaa mangosose kulhoon. 
  3. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha mangososeen sekaan. Lisää sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita.
  4. Kuumenna 1 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet kuumaan veteen.
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana kiilleseokseen, samalla hyvin sekoittaen.
  6. Lisää kiille varovasti kakun päälle. 
  7. Anna passionjuustokakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele esimerkiksi passionhedelmällä, tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä.




Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo





Katso myös


Seuraa meitä

Passionjuustokakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

12 palaa (ø 24 cm kakku) 

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu


Passionjuustokakku saa pinnalleen raikkaan mango-passionkiilteen.

Pohja

200 g

digestivekeksejä

75 g

voita (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 prk (200 g)

sitruunarahkaa

1,5 dl

sokeria

6 dl

vispikermaa

- - -

1,5 rkl

vettä

6

liivatelehteä

Mango-passionkiille

400 g

mangososetta (esim. Bonne)

2-3

passionhedelmää

0,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - -

1 rkl

vettä

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Passionhedelmää, tuoreita marjoja, mintun lehtiä

Pohja

Laita täytteen liivatelehdet (6 kpl) likoamaan kulhoon, jossa on reilusti kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. Tee sillä välin pohja:


  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijalta 24 cm). Halutessasi voit suihkuttaa reunat kevyesti vuokaspraylla ja jauhottaa tomusokerilla.
  2. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita tuorejuusto, sitruunarahka ja sokeri suuressa kulhossa. 
  2. Lisää kerma ja vatkaa seos sähkövatkaimella (tai yleiskoneen vispilällä) tasaiseksi ja kuohkeaksi, lähes kermavaahtomaiseksi täytteeksi.
  3. Kuumenna 1,5 rkl vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden sekaan ja sekoita, kunnes liivatteet liukenevat.
  4. Lisää liivateseos tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana samalla huolellisesti sekoittaen (esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen valmistamista (tai kunnes kakun pinta on hyytynyt kunnolla).



Mango-passionkiille


  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. 
  2. Mittaa mangosose kulhoon. 
  3. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha mangososeen sekaan. Lisää sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita.
  4. Kuumenna 1 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet kuumaan veteen.
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana kiilleseokseen, samalla hyvin sekoittaen.
  6. Lisää kiille varovasti kakun päälle. 
  7. Anna passionjuustokakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele esimerkiksi passionhedelmällä, tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä.




Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo





Katso myös


Seuraa meitä

Passionjuustokakku

Rated 4 stars out of 5
4.0
(4)

12 palaa (ø 24 cm kakku) 

30 min (valmistus)

+ kakun hyytyminen seuraavaan päivään + koristelu


Passionjuustokakku saa pinnalleen raikkaan mango-passionkiilteen.

Pohja

200 g

digestivekeksejä

75 g

voita (sulatettu)

Täyte

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 prk (200 g)

sitruunarahkaa

1,5 dl

sokeria

6 dl

vispikermaa

- - -

1,5 rkl

vettä

6

liivatelehteä

Mango-passionkiille

400 g

mangososetta (esim. Bonne)

2-3

passionhedelmää

0,5 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

- - -

1 rkl

vettä

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Passionhedelmää, tuoreita marjoja, mintun lehtiä

Pohja

Laita täytteen liivatelehdet (6 kpl) likoamaan kulhoon, jossa on reilusti kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. Tee sillä välin pohja:


  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijalta 24 cm). Halutessasi voit suihkuttaa reunat kevyesti vuokaspraylla ja jauhottaa tomusokerilla.
  2. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. Painele muruseos tasaisesti vuoan pohjalle.



Täyte


  1. Sekoita tuorejuusto, sitruunarahka ja sokeri suuressa kulhossa. 
  2. Lisää kerma ja vatkaa seos sähkövatkaimella (tai yleiskoneen vispilällä) tasaiseksi ja kuohkeaksi, lähes kermavaahtomaiseksi täytteeksi.
  3. Kuumenna 1,5 rkl vettä. Purista liivatelehdistä vesi pois. Lisää liivatteet kuuman veden sekaan ja sekoita, kunnes liivatteet liukenevat.
  4. Lisää liivateseos tuorejuustotäytteeseen ohuena nauhana samalla huolellisesti sekoittaen (esim. irrotetulla sähkövatkaimen terällä).
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  6. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen valmistamista (tai kunnes kakun pinta on hyytynyt kunnolla).



Mango-passionkiille


  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Anna liota vähintään 5 minuuttia. 
  2. Mittaa mangosose kulhoon. 
  3. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha mangososeen sekaan. Lisää sokeri sekä vaniljasokeri ja sekoita.
  4. Kuumenna 1 rkl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Liota liivatteet kuumaan veteen.
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana kiilleseokseen, samalla hyvin sekoittaen.
  6. Lisää kiille varovasti kakun päälle. 
  7. Anna passionjuustokakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele esimerkiksi passionhedelmällä, tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä.




Resepti ja kuva: Tiina-Riikka Lehtinen @tinttileipoo





Katso myös