Seuraa meitä

Parsakaalin keittäminen ja käsittely

Parsakaali sopii monen ruoan lisukkeeksi.

Juuresveitsi on hyvä apu parsakaalin paloittelussa.

1. Paloittele parsakaali: Leikkaa kukinnot irti reilunkokoisina paloina. 


2. Voit käyttää myös varren, jos se vaikuttaa hyväkuntoiselta. Kuori varsiosa esimerkiksi juuresveitsellä, sillä varsiosan kuori on usein paksu. Leikkaa varsi paloiksi (n. 3-4 osaan).

Parsakaalin varsiosa kannattaa kuoria, jos sen haluaa käyttää.

3. Huuhtele parsakaali. Se on helpointa, kun laitat irti leikatut kukinnot kulhoon ja lasket päälle vettä.



4. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi (noin 5 dl vettä / 300 grammaa parsakaalia).

Huuhtele kukinnot ennen keittämistä.

5. Laita parsakaali kattilaan. Voit halutessasi asettaa kukinnot ylöspäin, sillä ne kypsyvät nopeasti myös höyryssä. Paksumpien varsien on sen sijaan hyvä peittyä veteen.


6. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Parsakaalin keittoaika voi vaihdella hieman kukintojen koosta riippuen. Parsakaali saa jäädä napakaksi.

Keitä parsakaalia kannen alla, jolloin höyry kypsentää kukintoja. 

Vinkit


• Parsakaalin varsiosa ei aina maistu hyvältä, mutta makua voi olla vaikea päätellä ulkonäön perusteella. Pahanmakuinen varsi kannattaa jättää syömättä.


• Keittoaika voi vaihdella kukintojen koon ja myös makusi mukaan. Kokeile parsakaalin kypsyyttä terävällä veitsellä - veitsi uppoaa helposti kypsän parsakaaliin varsiosaan.




Katso myös 


Seuraa meitä

Parsakaalin keittäminen ja käsittely

Parsakaali sopii monen ruoan lisukkeeksi.

Juuresveitsi on hyvä apu parsakaalin paloittelussa.

1. Paloittele parsakaali: Leikkaa kukinnot irti reilunkokoisina paloina. 


2. Voit käyttää myös varren, jos se vaikuttaa hyväkuntoiselta. Kuori varsiosa esimerkiksi juuresveitsellä, sillä varsiosan kuori on usein paksu. Leikkaa varsi paloiksi (n. 3-4 osaan).

Parsakaalin varsiosa kannattaa kuoria, jos sen haluaa käyttää.

3. Huuhtele parsakaali. Se on helpointa, kun laitat irti leikatut kukinnot kulhoon ja lasket päälle vettä.



4. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi (noin 5 dl vettä / 300 grammaa parsakaalia).

Huuhtele kukinnot ennen keittämistä.

5. Laita parsakaali kattilaan. Voit halutessasi asettaa kukinnot ylöspäin, sillä ne kypsyvät nopeasti myös höyryssä. Paksumpien varsien on sen sijaan hyvä peittyä veteen.


6. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Parsakaalin keittoaika voi vaihdella hieman kukintojen koosta riippuen. Parsakaali saa jäädä napakaksi.

Keitä parsakaalia kannen alla, jolloin höyry kypsentää kukintoja. 

Vinkit


• Parsakaalin varsiosa ei aina maistu hyvältä, mutta makua voi olla vaikea päätellä ulkonäön perusteella. Pahanmakuinen varsi kannattaa jättää syömättä.


• Keittoaika voi vaihdella kukintojen koon ja myös makusi mukaan. Kokeile parsakaalin kypsyyttä terävällä veitsellä - veitsi uppoaa helposti kypsän parsakaaliin varsiosaan.




Katso myös 


Seuraa meitä

Parsakaalin keittäminen ja käsittely

Parsakaali sopii monen ruoan lisukkeeksi.

Juuresveitsi on hyvä apu parsakaalin paloittelussa.

1. Paloittele parsakaali: Leikkaa kukinnot irti reilunkokoisina paloina. 


2. Voit käyttää myös varren, jos se vaikuttaa hyväkuntoiselta. Kuori varsiosa esimerkiksi juuresveitsellä, sillä varsiosan kuori on usein paksu. Leikkaa varsi paloiksi (n. 3-4 osaan).

Parsakaalin varsiosa kannattaa kuoria, jos sen haluaa käyttää.

3. Huuhtele parsakaali. Se on helpointa, kun laitat irti leikatut kukinnot kulhoon ja lasket päälle vettä.



4. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi (noin 5 dl vettä / 300 grammaa parsakaalia).

Huuhtele kukinnot ennen keittämistä.

5. Laita parsakaali kattilaan. Voit halutessasi asettaa kukinnot ylöspäin, sillä ne kypsyvät nopeasti myös höyryssä. Paksumpien varsien on sen sijaan hyvä peittyä veteen.


6. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Parsakaalin keittoaika voi vaihdella hieman kukintojen koosta riippuen. Parsakaali saa jäädä napakaksi.

Keitä parsakaalia kannen alla, jolloin höyry kypsentää kukintoja. 

Vinkit


• Parsakaalin varsiosa ei aina maistu hyvältä, mutta makua voi olla vaikea päätellä ulkonäön perusteella. Pahanmakuinen varsi kannattaa jättää syömättä.


• Keittoaika voi vaihdella kukintojen koon ja myös makusi mukaan. Kokeile parsakaalin kypsyyttä terävällä veitsellä - veitsi uppoaa helposti kypsän parsakaaliin varsiosaan.




Katso myös