Parmesaanikana uunissa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(24)

4 annosta

15 min (valmistus)

+ 20 min (uunissa)


Herkullisessa parmesaanikanassa maistuu juuston lisäksi valkosipuli. Kypsennys onnistuu helposti uunissa.

Ainekset

4:lle

500 g

broilerin ohutleikkeitä

60 g

voita

2 kynttä

valkosipulia

Leivitys

0,75 dl

korppujauhoja

0,25 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl

parmesan-tyyppistä juustoa raasteena (n. 30 g)

2 rkl

persiljaa (tuore) tai 2 tl kuivattua persiljaa

Pinnalle


1 dl (30 g) parmesantyyppistä juustoa raasteena (esim. Grana Padano)


(Tarjoiluun


Sitruunaa tai sitruunakastiketta)


Parmesaanikana maistuu sitruuna-kastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Raasta juusto tarvittaessa (yhteensä 2 dl).
  3. Sulata 60 g voita syvällä lautasella (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). 
  4. Kuori valkosipulin kynnet ja purista ne voin joukkoon valkosipulinpuristimella. Sekoita.
  5. Sekoita toisella syvällä lautasella leivityksen aineet: korppujauhot, suola, mustapippuri, parmesan-tyyppinen juusto raasteena sekä silputtu persilja. 
  6. Kasta kukin broilerin leike ensin molemmin puolin voihin. Kasta sitten molemmat puolet korppujauhoseokseen. Laita leikkeet pellille leivinpaperin päälle. 
  7. Ripottele päälle vielä parmesaaniraastetta (n. 1 rkl kullekin leikkeelle).
  8. Paista hieman uunin keskitason alapuolella noin 20 min, kunnes broilerin pinta on saanut hieman väriä ja liha on sisältäkin kypsää.



Vinkit


  • Tarjoa parmesaanikanan lisäksi esimerkiksi sitruunakastiketta sekä perunaa, riisiä tai pastaa.
  • Jos valmistat broileria pienemmän annoksen, mahtuu uuniin kypsymään samalla kertaa vaikka ristikkoperunoita (pakaste).
  • Pese kädet ja työvälineet huolellisesti raa'an broilerin käsittelyn jälkeen.
  • Jos sulatettua voita jää yli, kaapi se biojätteeseen tai roskikseen. Älä kaada voita viemäriin, jottei viemäri tukkeudu.


Parmesaanikana uunissa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(24)

4 annosta

15 min (valmistus)

+ 20 min (uunissa)


Herkullisessa parmesaanikanassa maistuu juuston lisäksi valkosipuli. Kypsennys onnistuu helposti uunissa.

Ainekset

4:lle

500 g

broilerin ohutleikkeitä

60 g

voita

2 kynttä

valkosipulia

Leivitys

0,75 dl

korppujauhoja

0,25 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl

parmesan-tyyppistä juustoa raasteena (n. 30 g)

2 rkl

persiljaa (tuore) tai 2 tl kuivattua persiljaa

Pinnalle


1 dl (30 g) parmesantyyppistä juustoa raasteena (esim. Grana Padano)


(Tarjoiluun


Sitruunaa tai sitruunakastiketta)


Parmesaanikana maistuu sitruuna-kastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Raasta juusto tarvittaessa (yhteensä 2 dl).
  3. Sulata 60 g voita syvällä lautasella (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). 
  4. Kuori valkosipulin kynnet ja purista ne voin joukkoon valkosipulinpuristimella. Sekoita.
  5. Sekoita toisella syvällä lautasella leivityksen aineet: korppujauhot, suola, mustapippuri, parmesan-tyyppinen juusto raasteena sekä silputtu persilja. 
  6. Kasta kukin broilerin leike ensin molemmin puolin voihin. Kasta sitten molemmat puolet korppujauhoseokseen. Laita leikkeet pellille leivinpaperin päälle. 
  7. Ripottele päälle vielä parmesaaniraastetta (n. 1 rkl kullekin leikkeelle).
  8. Paista hieman uunin keskitason alapuolella noin 20 min, kunnes broilerin pinta on saanut hieman väriä ja liha on sisältäkin kypsää.



Vinkit


  • Tarjoa parmesaanikanan lisäksi esimerkiksi sitruunakastiketta sekä perunaa, riisiä tai pastaa.
  • Jos valmistat broileria pienemmän annoksen, mahtuu uuniin kypsymään samalla kertaa vaikka ristikkoperunoita (pakaste).
  • Pese kädet ja työvälineet huolellisesti raa'an broilerin käsittelyn jälkeen.
  • Jos sulatettua voita jää yli, kaapi se biojätteeseen tai roskikseen. Älä kaada voita viemäriin, jottei viemäri tukkeudu.


Parmesaanikana uunissa

Rated 4.333333333333333 stars out of 5
4.3
(24)

4 annosta

15 min (valmistus)

+ 20 min (uunissa)


Herkullisessa parmesaanikanassa maistuu juuston lisäksi valkosipuli. Kypsennys onnistuu helposti uunissa.

Ainekset

4:lle

500 g

broilerin ohutleikkeitä

60 g

voita

2 kynttä

valkosipulia

Leivitys

0,75 dl

korppujauhoja

0,25 tl

suolaa

0,5 tl

mustapippuria (rouhittu)

1 dl

parmesan-tyyppistä juustoa raasteena (n. 30 g)

2 rkl

persiljaa (tuore) tai 2 tl kuivattua persiljaa

Pinnalle


1 dl (30 g) parmesantyyppistä juustoa raasteena (esim. Grana Padano)


(Tarjoiluun


Sitruunaa tai sitruunakastiketta)


Parmesaanikana maistuu sitruuna-kastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. 
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita valmiiksi pelti ja leivinpaperi. Raasta juusto tarvittaessa (yhteensä 2 dl).
  3. Sulata 60 g voita syvällä lautasella (jos sulatat voin mikrossa, käytä mikrokupua). 
  4. Kuori valkosipulin kynnet ja purista ne voin joukkoon valkosipulinpuristimella. Sekoita.
  5. Sekoita toisella syvällä lautasella leivityksen aineet: korppujauhot, suola, mustapippuri, parmesan-tyyppinen juusto raasteena sekä silputtu persilja. 
  6. Kasta kukin broilerin leike ensin molemmin puolin voihin. Kasta sitten molemmat puolet korppujauhoseokseen. Laita leikkeet pellille leivinpaperin päälle. 
  7. Ripottele päälle vielä parmesaaniraastetta (n. 1 rkl kullekin leikkeelle).
  8. Paista hieman uunin keskitason alapuolella noin 20 min, kunnes broilerin pinta on saanut hieman väriä ja liha on sisältäkin kypsää.



Vinkit


  • Tarjoa parmesaanikanan lisäksi esimerkiksi sitruunakastiketta sekä perunaa, riisiä tai pastaa.
  • Jos valmistat broileria pienemmän annoksen, mahtuu uuniin kypsymään samalla kertaa vaikka ristikkoperunoita (pakaste).
  • Pese kädet ja työvälineet huolellisesti raa'an broilerin käsittelyn jälkeen.
  • Jos sulatettua voita jää yli, kaapi se biojätteeseen tai roskikseen. Älä kaada voita viemäriin, jottei viemäri tukkeudu.