Parhaat banaaniletut

Rated 4.213930348258707 stars out of 5
4.2
(201)

n. 10 pientä lettua (2:lle)

5 min (taikinan valmistus)

+ paistaminen n. 10 min


Banaaniletut valmistuvat yksinkertaisimmillaan banaanista ja kananmunista, mutta nämä kuohkeat letut voittavat simppelimmät serkkunsa maussa ja rakenteessa.

Ainekset

10 pientä lettua

1

banaani

1

kananmuna

1 tl

sokeria

ripaus

suolaa

(ripaus

kanelia)

0,75 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

1 dl

maitoa

Paistamiseen: voita

Banaaniletut sopivat välipalaksi.

Ohje

  1. Kuori banaani ja soseuta se sauvasekoittimella (tai muussaa haarukalla). 
  2. Lisää kananmuna, sokeri, suola (ja halutessasi ripaus kanelia). Sekoita esimerkiksi vispilällä.
  3. Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää myös maito ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy. 
  4. Parhaat banaaniletut saat, kun paistat taikinan heti.


Lettujen paistaminen 



  1. Kuumenna lettupannu.
  2. Lisää pannulle voita. 
  3. Kaada taikinasta 3 - 4 pientä lettua paistinpannulle tai täytä kaikki lettupannun kolot ohuehkosti taikinalla.
  4. Anna lettujen kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, ja saanut pohjasta väriä, käännä lettu.
  5. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan värisiksi.  Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit 


  • Katso lisävinkit lettujen paistamiseen täältä.
  • Tarjoa banaaniletut sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen tai kermavaahdon kanssa.
  • Annoksesta riittää kahdelle, mutta ohje on helppo kansinkertaistaa tai vaikka nelinkertaistaa, jos paistat lettuja isommalle porukalle.
  • Maidottomat ja gluteenittomat banaaniletut teet yksinkertaisimmillaan yhdistämällä 1 soseutetun banaanin ja 2 kananmunaa. Mausta halutessasi. 




Parhaat banaaniletut

Rated 4.213930348258707 stars out of 5
4.2
(201)

n. 10 pientä lettua (2:lle)

5 min (taikinan valmistus)

+ paistaminen n. 10 min


Banaaniletut valmistuvat yksinkertaisimmillaan banaanista ja kananmunista, mutta nämä kuohkeat letut voittavat simppelimmät serkkunsa maussa ja rakenteessa.

Ainekset

10 pientä lettua

1

banaani

1

kananmuna

1 tl

sokeria

ripaus

suolaa

(ripaus

kanelia)

0,75 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

1 dl

maitoa

Paistamiseen: voita

Banaaniletut sopivat välipalaksi.

Ohje

  1. Kuori banaani ja soseuta se sauvasekoittimella (tai muussaa haarukalla). 
  2. Lisää kananmuna, sokeri, suola (ja halutessasi ripaus kanelia). Sekoita esimerkiksi vispilällä.
  3. Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää myös maito ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy. 
  4. Parhaat banaaniletut saat, kun paistat taikinan heti.


Lettujen paistaminen 



  1. Kuumenna lettupannu.
  2. Lisää pannulle voita. 
  3. Kaada taikinasta 3 - 4 pientä lettua paistinpannulle tai täytä kaikki lettupannun kolot ohuehkosti taikinalla.
  4. Anna lettujen kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, ja saanut pohjasta väriä, käännä lettu.
  5. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan värisiksi.  Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit 


  • Katso lisävinkit lettujen paistamiseen täältä.
  • Tarjoa banaaniletut sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen tai kermavaahdon kanssa.
  • Annoksesta riittää kahdelle, mutta ohje on helppo kansinkertaistaa tai vaikka nelinkertaistaa, jos paistat lettuja isommalle porukalle.
  • Maidottomat ja gluteenittomat banaaniletut teet yksinkertaisimmillaan yhdistämällä 1 soseutetun banaanin ja 2 kananmunaa. Mausta halutessasi. 




Parhaat banaaniletut

Rated 4.213930348258707 stars out of 5
4.2
(201)

n. 10 pientä lettua (2:lle)

5 min (taikinan valmistus)

+ paistaminen n. 10 min


Banaaniletut valmistuvat yksinkertaisimmillaan banaanista ja kananmunista, mutta nämä kuohkeat letut voittavat simppelimmät serkkunsa maussa ja rakenteessa.

Ainekset

10 pientä lettua

1

banaani

1

kananmuna

1 tl

sokeria

ripaus

suolaa

(ripaus

kanelia)

0,75 dl

vehnäjauhoja

0,5 tl

leivinjauhetta

1 dl

maitoa

Paistamiseen: voita

Banaaniletut sopivat välipalaksi.

Ohje

  1. Kuori banaani ja soseuta se sauvasekoittimella (tai muussaa haarukalla). 
  2. Lisää kananmuna, sokeri, suola (ja halutessasi ripaus kanelia). Sekoita esimerkiksi vispilällä.
  3. Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää myös maito ja sekoita tasaiseksi. Älä sekoita ylimääräistä, jotta kuohkeus säilyy. 
  4. Parhaat banaaniletut saat, kun paistat taikinan heti.


Lettujen paistaminen 



  1. Kuumenna lettupannu.
  2. Lisää pannulle voita. 
  3. Kaada taikinasta 3 - 4 pientä lettua paistinpannulle tai täytä kaikki lettupannun kolot ohuehkosti taikinalla.
  4. Anna lettujen kypsyä rauhassa. Kun lettu on hyytynyt pinnalta, ja saanut pohjasta väriä, käännä lettu.
  5. Pienennä lieden tehoa. Paista sopivan värisiksi.  Paista muut letut vastaavasti.



Vinkit 


  • Katso lisävinkit lettujen paistamiseen täältä.
  • Tarjoa banaaniletut sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen tai kermavaahdon kanssa.
  • Annoksesta riittää kahdelle, mutta ohje on helppo kansinkertaistaa tai vaikka nelinkertaistaa, jos paistat lettuja isommalle porukalle.
  • Maidottomat ja gluteenittomat banaaniletut teet yksinkertaisimmillaan yhdistämällä 1 soseutetun banaanin ja 2 kananmunaa. Mausta halutessasi.