Reseptit
Ruoanlaittovinkit
Kodinhoitovinkit
Suosituimmat

Seuraa meitä

Pannukeksi

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 20 cm keksi (6 palaa)

10 min (valmistelut) +

20 min (paistaminen)


Jaa resepti sosiaalisessa mediassa

Pannukeksi valmistetaan uuninkestävällä, halkaisijaltaan vähintään 20 cm kokoisella valurautapannulla. Voit tehdä sen myös vastaavankokoisessa uunivuoassa. Sisältä tahmea ja pinnalta rapea keksi maistuu lämpimänä jäätelön kanssa. Jäähtyneenä voit syödä sen perinteisen keksin tapaan.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

1 dl

sokeria

1 dl

fariinisokeria

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

100 g

suklaata

Pannukeksi on mahdollista lusikoida syötäväksi suoraan vuoasta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Mittaa margariini uunin kestävälle valurautapannulle (tai uunivuokaan). Laita pannu uuniin ja anna rasvan sulaa.
  3. Sekoita sillä välin vehnäjauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Jätä odottamaan. 
  4. Leikkaa suklaa paloiksi, kukin suklaapala noin 4 osaan (tai rouhi se). 
  5. Kun rasva on sulaa, nosta pannu uunista. Lisää sokeri ja fariinisokeri. Sekoita (esim. lusikalla).
  6. Lisää sitten noin puolet jauhoseoksesta, sekoita. Lisää myös kananmuna ja sekoita hyvin. 
  7. Sekoita joukkoon vielä loppu jauhoseos sekä suklaapalat. Tasoita tarvittaessa esim. lusikalla, jotta taikina asettuu pannulle suurinpiirtein tasaisesti.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 20 minuuttia, kunnes pannukeksi on lähes kypsä. Se saa kuitenkin jäädä keskeltä tahmeaksi. 



Vinkit

 

  • Halutessasi voit käyttää valmiita suklaahippuja. Mitä pienemmäksi rouhit suklaan, sitä enemmän se sulaa lämpimän taikinan joukkoon ennen paistamista. 
  • Jos haluat tummemman taikinan, voit lisätä joukkoon ruokalusikallisen kaakaojauhetta.
  • Jos käytät isompaa pannua, voi keksin paistoaika olla lyhyempi.
  • Kuuman pannukeksin voi lusikoida vuoasta lämpimänä, jolloin se maistuu mutakakun tapaan esimerkiksi jäätelön kanssa. Jäähtyneenä siitä voi leikata kolmikulmaisia keksipaloja.




Katso myös


Broileri-pastavuoka

Gluteenittomat keksit

Oreo-jäätelö

Etusivulle

Reseptit
Ruoanlaittovinkit
Kodinhoitovinkit
Suosituimmat

Seuraa meitä

Pannukeksi

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 20 cm keksi (6 palaa)

10 min (valmistelut) +

20 min (paistaminen)


Jaa resepti sosiaalisessa mediassa

Pannukeksi valmistetaan uuninkestävällä, halkaisijaltaan vähintään 20 cm kokoisella valurautapannulla. Voit tehdä sen myös vastaavankokoisessa uunivuoassa. Sisältä tahmea ja pinnalta rapea keksi maistuu lämpimänä jäätelön kanssa. Jäähtyneenä voit syödä sen perinteisen keksin tapaan.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

1 dl

sokeria

1 dl

fariinisokeria

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

100 g

suklaata

Pannukeksi on mahdollista lusikoida syötäväksi suoraan vuoasta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Mittaa margariini uunin kestävälle valurautapannulle (tai uunivuokaan). Laita pannu uuniin ja anna rasvan sulaa.
  3. Sekoita sillä välin vehnäjauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Jätä odottamaan. 
  4. Leikkaa suklaa paloiksi, kukin suklaapala noin 4 osaan (tai rouhi se). 
  5. Kun rasva on sulaa, nosta pannu uunista. Lisää sokeri ja fariinisokeri. Sekoita (esim. lusikalla).
  6. Lisää sitten noin puolet jauhoseoksesta, sekoita. Lisää myös kananmuna ja sekoita hyvin. 
  7. Sekoita joukkoon vielä loppu jauhoseos sekä suklaapalat. Tasoita tarvittaessa esim. lusikalla, jotta taikina asettuu pannulle suurinpiirtein tasaisesti.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 20 minuuttia, kunnes pannukeksi on lähes kypsä. Se saa kuitenkin jäädä keskeltä tahmeaksi. 



Vinkit

 

  • Halutessasi voit käyttää valmiita suklaahippuja. Mitä pienemmäksi rouhit suklaan, sitä enemmän se sulaa lämpimän taikinan joukkoon ennen paistamista. 
  • Jos haluat tummemman taikinan, voit lisätä joukkoon ruokalusikallisen kaakaojauhetta.
  • Jos käytät isompaa pannua, voi keksin paistoaika olla lyhyempi.
  • Kuuman pannukeksin voi lusikoida vuoasta lämpimänä, jolloin se maistuu mutakakun tapaan esimerkiksi jäätelön kanssa. Jäähtyneenä siitä voi leikata kolmikulmaisia keksipaloja.




Katso myös


Broileri-pastavuoka

Gluteenittomat keksit

Oreo-jäätelö

Etusivulle

Evästeasetukset
Mainosmyynti: Pop Media
Tietoa evästeistä ja vastuuvapaus

Seuraa meitä

© Ruoka & Koti Media Oy

Reseptit
Ruoanlaittovinkit
Kodinhoitovinkit
Suosituimmat

Seuraa meitä

Pannukeksi

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

ø 20 cm keksi (6 palaa)

10 min (valmistelut) +

20 min (paistaminen)


Jaa resepti sosiaalisessa mediassa

Pannukeksi valmistetaan uuninkestävällä, halkaisijaltaan vähintään 20 cm kokoisella valurautapannulla. Voit tehdä sen myös vastaavankokoisessa uunivuoassa. Sisältä tahmea ja pinnalta rapea keksi maistuu lämpimänä jäätelön kanssa. Jäähtyneenä voit syödä sen perinteisen keksin tapaan.

Ainekset

125 g

leivontamargariinia tai voita (pehmeää)

1 dl

sokeria

1 dl

fariinisokeria

3 dl

vehnäjauhoja

2 tl

vanilliinisokeria

1 tl

leivinjauhetta

0,25 tl

suolaa

1

kananmuna

100 g

suklaata

Pannukeksi on mahdollista lusikoida syötäväksi suoraan vuoasta.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  2. Mittaa margariini uunin kestävälle valurautapannulle (tai uunivuokaan). Laita pannu uuniin ja anna rasvan sulaa.
  3. Sekoita sillä välin vehnäjauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Jätä odottamaan. 
  4. Leikkaa suklaa paloiksi, kukin suklaapala noin 4 osaan (tai rouhi se). 
  5. Kun rasva on sulaa, nosta pannu uunista. Lisää sokeri ja fariinisokeri. Sekoita (esim. lusikalla).
  6. Lisää sitten noin puolet jauhoseoksesta, sekoita. Lisää myös kananmuna ja sekoita hyvin. 
  7. Sekoita joukkoon vielä loppu jauhoseos sekä suklaapalat. Tasoita tarvittaessa esim. lusikalla, jotta taikina asettuu pannulle suurinpiirtein tasaisesti.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitason alapuolella noin 20 minuuttia, kunnes pannukeksi on lähes kypsä. Se saa kuitenkin jäädä keskeltä tahmeaksi. 



Vinkit

 

  • Halutessasi voit käyttää valmiita suklaahippuja. Mitä pienemmäksi rouhit suklaan, sitä enemmän se sulaa lämpimän taikinan joukkoon ennen paistamista. 
  • Jos haluat tummemman taikinan, voit lisätä joukkoon ruokalusikallisen kaakaojauhetta.
  • Jos käytät isompaa pannua, voi keksin paistoaika olla lyhyempi.
  • Kuuman pannukeksin voi lusikoida vuoasta lämpimänä, jolloin se maistuu mutakakun tapaan esimerkiksi jäätelön kanssa. Jäähtyneenä siitä voi leikata kolmikulmaisia keksipaloja.




Katso myös


Broileri-pastavuoka

Gluteenittomat keksit

Oreo-jäätelö

Etusivulle

Evästeasetukset
Mainosmyynti: Pop Media
Tietoa evästeistä ja vastuuvapaus

Seuraa meitä

© Ruoka & Koti Media Oy