Seuraa meitä

Paistettu riisi

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

2 annosta

20 min


Gluteeniton, Kasvisruoka

Paistettu riisi on maukas hävikkiruoka edellisenä päivänä keitetystä riisistä.

Ainekset      2:lle

2

porkkanaa

1

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1 + 1 rkl

rypsiöljyä (tai seesamiöljyä)

1 dl

herneitä (pakaste)

- - -

4 dl (250 g)

keitettyä riisiä

1 rkl

kalakastiketta

1 tl

soijakastiketta

(ripaus

chilihiutaleita tai -jauhetta)

2

kananmunaa

Paistettu riisi on helppo hävikkiruoka.

Ohjeet

  1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää 1 rkl öljyä, porkkana, sipuli ja valkosipuli. Lisää myös herneet (jäisenä).
  4. Kuullota kasviksia välillä sekoitellen reilun 5 minuutin ajan (tai niin, että ne pehmenevät jonkin verran, mutta eivät ruskistu.) Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  5. Laita lieden teho täysille ja lisää 1 rkl öljyä ja riisi. Mausta kalakastikkeella ja soijakastikkeella. (Lisää halutessasi myös hieman chiliä.) 
  6. Jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Paista reilulla lämmöllä, mutta varo ruoan mustumista.
  7. Siirrä riisi-kasvisseos pannun reunoille niin, että keskelle syntyy tyhjä kohta. Riko kananmunat siihen ja sekoita munien rakenne heti rikki. 
  8. Sekoittele kananmunia välillä siten, että muodostuu "kokkelia". Kun kananmunaseos alkaa olla kypsää, sekoita se paistetun riisin joukkoon.




Vinkit


  • Paistettu riisi kannattaa valmistaa aiemmin keitetystä, kylmästä riisistä (pitkä riisi tai jasmiiniriisi). 
  • Voit käyttää rypsiöljyn sijaan seesamiöljyä, mikä tuo ruokaan lisää makua.
  • Paistettu riisi käy ateriaksi sellaisenaan, tai voit lisätä siihen esimerkiksi broileria tai mausteista makkaraa. 
  • Paistettu riisi sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle broilerille. Tällöin annoksesta riittää useammalle.




Katso myös


Seuraa meitä

Paistettu riisi

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

2 annosta

20 min


Gluteeniton, Kasvisruoka

Paistettu riisi on maukas hävikkiruoka edellisenä päivänä keitetystä riisistä.

Ainekset      2:lle

2

porkkanaa

1

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1 + 1 rkl

rypsiöljyä (tai seesamiöljyä)

1 dl

herneitä (pakaste)

- - -

4 dl (250 g)

keitettyä riisiä

1 rkl

kalakastiketta

1 tl

soijakastiketta

(ripaus

chilihiutaleita tai -jauhetta)

2

kananmunaa

Paistettu riisi on helppo hävikkiruoka.

Ohjeet

  1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää 1 rkl öljyä, porkkana, sipuli ja valkosipuli. Lisää myös herneet (jäisenä).
  4. Kuullota kasviksia välillä sekoitellen reilun 5 minuutin ajan (tai niin, että ne pehmenevät jonkin verran, mutta eivät ruskistu.) Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  5. Laita lieden teho täysille ja lisää 1 rkl öljyä ja riisi. Mausta kalakastikkeella ja soijakastikkeella. (Lisää halutessasi myös hieman chiliä.) 
  6. Jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Paista reilulla lämmöllä, mutta varo ruoan mustumista.
  7. Siirrä riisi-kasvisseos pannun reunoille niin, että keskelle syntyy tyhjä kohta. Riko kananmunat siihen ja sekoita munien rakenne heti rikki. 
  8. Sekoittele kananmunia välillä siten, että muodostuu "kokkelia". Kun kananmunaseos alkaa olla kypsää, sekoita se paistetun riisin joukkoon.




Vinkit


  • Paistettu riisi kannattaa valmistaa aiemmin keitetystä, kylmästä riisistä (pitkä riisi tai jasmiiniriisi). 
  • Voit käyttää rypsiöljyn sijaan seesamiöljyä, mikä tuo ruokaan lisää makua.
  • Paistettu riisi käy ateriaksi sellaisenaan, tai voit lisätä siihen esimerkiksi broileria tai mausteista makkaraa. 
  • Paistettu riisi sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle broilerille. Tällöin annoksesta riittää useammalle.




Katso myös


Seuraa meitä

Paistettu riisi

Rated 4.75 stars out of 5
4.8
(4)

2 annosta

20 min


Gluteeniton, Kasvisruoka

Paistettu riisi on maukas hävikkiruoka edellisenä päivänä keitetystä riisistä.

Ainekset      2:lle

2

porkkanaa

1

sipuli

1

valkosipulin kynsi

1 + 1 rkl

rypsiöljyä (tai seesamiöljyä)

1 dl

herneitä (pakaste)

- - -

4 dl (250 g)

keitettyä riisiä

1 rkl

kalakastiketta

1 tl

soijakastiketta

(ripaus

chilihiutaleita tai -jauhetta)

2

kananmunaa

Paistettu riisi on helppo hävikkiruoka.

Ohjeet

  1. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne pienehköiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynsi.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää 1 rkl öljyä, porkkana, sipuli ja valkosipuli. Lisää myös herneet (jäisenä).
  4. Kuullota kasviksia välillä sekoitellen reilun 5 minuutin ajan (tai niin, että ne pehmenevät jonkin verran, mutta eivät ruskistu.) Pienennä lieden tehoa tarvittaessa.
  5. Laita lieden teho täysille ja lisää 1 rkl öljyä ja riisi. Mausta kalakastikkeella ja soijakastikkeella. (Lisää halutessasi myös hieman chiliä.) 
  6. Jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Paista reilulla lämmöllä, mutta varo ruoan mustumista.
  7. Siirrä riisi-kasvisseos pannun reunoille niin, että keskelle syntyy tyhjä kohta. Riko kananmunat siihen ja sekoita munien rakenne heti rikki. 
  8. Sekoittele kananmunia välillä siten, että muodostuu "kokkelia". Kun kananmunaseos alkaa olla kypsää, sekoita se paistetun riisin joukkoon.




Vinkit


  • Paistettu riisi kannattaa valmistaa aiemmin keitetystä, kylmästä riisistä (pitkä riisi tai jasmiiniriisi). 
  • Voit käyttää rypsiöljyn sijaan seesamiöljyä, mikä tuo ruokaan lisää makua.
  • Paistettu riisi käy ateriaksi sellaisenaan, tai voit lisätä siihen esimerkiksi broileria tai mausteista makkaraa. 
  • Paistettu riisi sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle broilerille. Tällöin annoksesta riittää useammalle.




Katso myös