Paella

Rated 4.7 stars out of 5
4.7
(10)

6 annosta

30 min (valmistus) +

15 min (hautuminen)


Gluteeniton



Paella on helppo valmistaa reilunkokoisella paistinpannulla tai muurikalla.

Ainekset       6:lle

450 g

hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

1

paprika

n. 150 g (2 kpl)

chorizo-makkaraa

2 rkl

oliiviöljyä

2 dl

risottoriisiä (tai pitkäjyväistä riisiä)

1 tl

kurkumaa

1

kanaliemikuutio

n. 5 dl

vettä

0,5 tl

sitruunapippuria

(ripaus

chilihiutaleita tai chilijauhetta)

200 g (4 dl)

pakasteherneitä

1 pss (180 g)

katkarapuja (pakaste)

Lisäksi


1 sitruuna


tuoretta persiljaa

Paella koristellaan sitruunalla.

Ohje

  1. Ota broilerinsuikaleet huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Pese ja kuutioi paprika. Paloittele chorizo.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin suikaleista. Kun broileri on saanut pintaan väriä, lisää loppu broileri. Jatka paistamista.
  4. Kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää pannulle myös sipuli, valkosipuli, paprika ja chorizo. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Lisää riisi ja kurkuma. Paista vielä sekoitellen pari minuuttia. 
  6. Murustele mukaan kanaliemikuutio. Lisää vesi. Mausta sitruunapippurilla (ja chilillä).
  7. Kuumenna paella kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on lähes kypsää. (Lisää tarvittaessa vettä, jos ruoka näyttää liian kuivalta.)
  8. Lisää herneet. Anna kiehua vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. 
  9. Lisää katkaravut ja kuumenna. Tarjoa paella sitruunan ja persiljan kanssa.



Vinkit


  • Tämän annoksen valmistamiseen kannattaa varata halkaisijaltaan vähintään 28 cm paistinpannu.
  • Jos käytössäsi ei ole kantta, saattaa olla, että joudut lisäämään reilummin vettä, jotta riisi kypsyy. Käyttämäsi riisin laatu vaikuttaa kypsymisaikaan. Risottoriisi kypsyy yleensä nopeammin kuin pitkäjyväinen riisi.
  • Ohjeessa on käytetty lenkkimakkaran näköistä chorizo-makkaraa.
  • Chorizo tuo ruokaan tulisuutta. Lisää chiliä halutessasi maun mukaan.
  • Pese ja lohko sitruuna. Tarjoa ruoka sitruunalohkojen kanssa tai purista ruoan päälle sitruunamehua juuri ennen tarjoilua. 
  • Halutessasi voit lisätä paellaan myös (säilöttyjä) simpukoita.


Paella

Rated 4.7 stars out of 5
4.7
(10)

6 annosta

30 min (valmistus) +

15 min (hautuminen)


Gluteeniton



Paella on helppo valmistaa reilunkokoisella paistinpannulla tai muurikalla.

Ainekset       6:lle

450 g

hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

1

paprika

n. 150 g (2 kpl)

chorizo-makkaraa

2 rkl

oliiviöljyä

2 dl

risottoriisiä (tai pitkäjyväistä riisiä)

1 tl

kurkumaa

1

kanaliemikuutio

n. 5 dl

vettä

0,5 tl

sitruunapippuria

(ripaus

chilihiutaleita tai chilijauhetta)

200 g (4 dl)

pakasteherneitä

1 pss (180 g)

katkarapuja (pakaste)

Lisäksi


1 sitruuna


tuoretta persiljaa

Paella koristellaan sitruunalla.

Ohje

  1. Ota broilerinsuikaleet huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Pese ja kuutioi paprika. Paloittele chorizo.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin suikaleista. Kun broileri on saanut pintaan väriä, lisää loppu broileri. Jatka paistamista.
  4. Kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää pannulle myös sipuli, valkosipuli, paprika ja chorizo. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Lisää riisi ja kurkuma. Paista vielä sekoitellen pari minuuttia. 
  6. Murustele mukaan kanaliemikuutio. Lisää vesi. Mausta sitruunapippurilla (ja chilillä).
  7. Kuumenna paella kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on lähes kypsää. (Lisää tarvittaessa vettä, jos ruoka näyttää liian kuivalta.)
  8. Lisää herneet. Anna kiehua vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. 
  9. Lisää katkaravut ja kuumenna. Tarjoa paella sitruunan ja persiljan kanssa.



Vinkit


  • Tämän annoksen valmistamiseen kannattaa varata halkaisijaltaan vähintään 28 cm paistinpannu.
  • Jos käytössäsi ei ole kantta, saattaa olla, että joudut lisäämään reilummin vettä, jotta riisi kypsyy. Käyttämäsi riisin laatu vaikuttaa kypsymisaikaan. Risottoriisi kypsyy yleensä nopeammin kuin pitkäjyväinen riisi.
  • Ohjeessa on käytetty lenkkimakkaran näköistä chorizo-makkaraa.
  • Chorizo tuo ruokaan tulisuutta. Lisää chiliä halutessasi maun mukaan.
  • Pese ja lohko sitruuna. Tarjoa ruoka sitruunalohkojen kanssa tai purista ruoan päälle sitruunamehua juuri ennen tarjoilua. 
  • Halutessasi voit lisätä paellaan myös (säilöttyjä) simpukoita.


Paella

Rated 4.7 stars out of 5
4.7
(10)

6 annosta

30 min (valmistus) +

15 min (hautuminen)


Gluteeniton



Paella on helppo valmistaa reilunkokoisella paistinpannulla tai muurikalla.

Ainekset       6:lle

450 g

hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

2

sipulia

3 kynttä

valkosipulia

1

paprika

n. 150 g (2 kpl)

chorizo-makkaraa

2 rkl

oliiviöljyä

2 dl

risottoriisiä (tai pitkäjyväistä riisiä)

1 tl

kurkumaa

1

kanaliemikuutio

n. 5 dl

vettä

0,5 tl

sitruunapippuria

(ripaus

chilihiutaleita tai chilijauhetta)

200 g (4 dl)

pakasteherneitä

1 pss (180 g)

katkarapuja (pakaste)

Lisäksi


1 sitruuna


tuoretta persiljaa

Paella koristellaan sitruunalla.

Ohje

  1. Ota broilerinsuikaleet huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Pese ja kuutioi paprika. Paloittele chorizo.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja puolet broilerin suikaleista. Kun broileri on saanut pintaan väriä, lisää loppu broileri. Jatka paistamista.
  4. Kun broileri alkaa näyttää pinnalta kypsältä, lisää pannulle myös sipuli, valkosipuli, paprika ja chorizo. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät.
  5. Lisää riisi ja kurkuma. Paista vielä sekoitellen pari minuuttia. 
  6. Murustele mukaan kanaliemikuutio. Lisää vesi. Mausta sitruunapippurilla (ja chilillä).
  7. Kuumenna paella kiehuvaksi. Pienennä lieden tehoa ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on lähes kypsää. (Lisää tarvittaessa vettä, jos ruoka näyttää liian kuivalta.)
  8. Lisää herneet. Anna kiehua vielä 5 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. 
  9. Lisää katkaravut ja kuumenna. Tarjoa paella sitruunan ja persiljan kanssa.



Vinkit


  • Tämän annoksen valmistamiseen kannattaa varata halkaisijaltaan vähintään 28 cm paistinpannu.
  • Jos käytössäsi ei ole kantta, saattaa olla, että joudut lisäämään reilummin vettä, jotta riisi kypsyy. Käyttämäsi riisin laatu vaikuttaa kypsymisaikaan. Risottoriisi kypsyy yleensä nopeammin kuin pitkäjyväinen riisi.
  • Ohjeessa on käytetty lenkkimakkaran näköistä chorizo-makkaraa.
  • Chorizo tuo ruokaan tulisuutta. Lisää chiliä halutessasi maun mukaan.
  • Pese ja lohko sitruuna. Tarjoa ruoka sitruunalohkojen kanssa tai purista ruoan päälle sitruunamehua juuri ennen tarjoilua. 
  • Halutessasi voit lisätä paellaan myös (säilöttyjä) simpukoita.