Paahdetut joulumantelit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

15 min

Gluteeniton

Vegaaninen


Joulumantelit tehdään kuorellisista manteleista. Ne paahdetaan ensin uunissa ja viimeistellään kanelisella kuorrutuksella. Mantelit sopivat naposteluun ja ovat herkullinen, itse tehty joululahja.


Ainekset

2 dl (130 g)

manteleita (kuorellinen)

1 rkl

vettä

1 rkl

siirappia (tai hunajaa)

1 tl

rypsiöljyä

- - - 

0,5 dl

sokeria

1 tl

kanelia

1 tl

piparkakkumaustetta (tai kanelia)

0,25 tl

suolaa

Paahdetut joulumantelit ovat uskomattoman herkullisia.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan (200 °c). Levitä mantelit pellille leivinpaperin päälle. 
  2. Paahda manteleita 200 asteessa noin 7 - 10 minuuttia - varo, että ne eivät pala. Siirrä mantelit heti pois kuumalta pelliltä. 
  3. Mittaa vesi, siirappi ja rypsiöljy pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. 
  4. Lisää paahdetut mantelit. Laske lieden tehoa hieman ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste haihtuu (pari minuuttia).
  5. Sekoita sokeri, kaneli, piparkakkumauste ja suola syvällä lautasella. Lisää mantelit ja kääntele siten, että mantelit saavat kuorrutteen. 
  6. Levitä mantelit jäähtymään leivinpaperin päälle. 

 

Paahdetut joulumantelit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

15 min

Gluteeniton

Vegaaninen


Joulumantelit tehdään kuorellisista manteleista. Ne paahdetaan ensin uunissa ja viimeistellään kanelisella kuorrutuksella. Mantelit sopivat naposteluun ja ovat herkullinen, itse tehty joululahja.


Ainekset

2 dl (130 g)

manteleita (kuorellinen)

1 rkl

vettä

1 rkl

siirappia (tai hunajaa)

1 tl

rypsiöljyä

- - - 

0,5 dl

sokeria

1 tl

kanelia

1 tl

piparkakkumaustetta (tai kanelia)

0,25 tl

suolaa

Paahdetut joulumantelit ovat uskomattoman herkullisia.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan (200 °c). Levitä mantelit pellille leivinpaperin päälle. 
  2. Paahda manteleita 200 asteessa noin 7 - 10 minuuttia - varo, että ne eivät pala. Siirrä mantelit heti pois kuumalta pelliltä. 
  3. Mittaa vesi, siirappi ja rypsiöljy pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. 
  4. Lisää paahdetut mantelit. Laske lieden tehoa hieman ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste haihtuu (pari minuuttia).
  5. Sekoita sokeri, kaneli, piparkakkumauste ja suola syvällä lautasella. Lisää mantelit ja kääntele siten, että mantelit saavat kuorrutteen. 
  6. Levitä mantelit jäähtymään leivinpaperin päälle. 

 

Paahdetut joulumantelit

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

15 min

Gluteeniton

Vegaaninen


Joulumantelit tehdään kuorellisista manteleista. Ne paahdetaan ensin uunissa ja viimeistellään kanelisella kuorrutuksella. Mantelit sopivat naposteluun ja ovat herkullinen, itse tehty joululahja.


Ainekset

2 dl (130 g)

manteleita (kuorellinen)

1 rkl

vettä

1 rkl

siirappia (tai hunajaa)

1 tl

rypsiöljyä

- - - 

0,5 dl

sokeria

1 tl

kanelia

1 tl

piparkakkumaustetta (tai kanelia)

0,25 tl

suolaa

Paahdetut joulumantelit ovat uskomattoman herkullisia.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan (200 °c). Levitä mantelit pellille leivinpaperin päälle. 
  2. Paahda manteleita 200 asteessa noin 7 - 10 minuuttia - varo, että ne eivät pala. Siirrä mantelit heti pois kuumalta pelliltä. 
  3. Mittaa vesi, siirappi ja rypsiöljy pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. 
  4. Lisää paahdetut mantelit. Laske lieden tehoa hieman ja kuumenna sekoitellen, kunnes neste haihtuu (pari minuuttia).
  5. Sekoita sokeri, kaneli, piparkakkumauste ja suola syvällä lautasella. Lisää mantelit ja kääntele siten, että mantelit saavat kuorrutteen. 
  6. Levitä mantelit jäähtymään leivinpaperin päälle.