Paahdettu valkosuklaa-puolukkajuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

20 - 22 cm vuoka (12 palaa)

yli 5 tuntia



Paahdettu valkosuklaa ja puolukkainen täyte luovat juustokakkuun hurmaavan yhdistelmän: paahtamisen myötä valkosuklaa saa kinuskisen maun, joka sopii mainiosti yhteen kirpeän puolukan kanssa. 

Valkosuklaan paahtamisessa on hyvä olla tarkkana. Jos se on sinulle uutta, testaa paahtamista ensin pienellä määrällä, jotta suklaa ei pala ja arvokasta raaka-ainetta mene hukkaan.


Pohja

150 g

digestivekeksejä

75 g

margariinia

tippa

rypsiöljyä (vuoan reunojen voiteluun)

Valkosuklaatäyte

200 g

valkosuklaata, paahdettuna

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

2 + 1 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

1 rkl

vettä

Puolukkatäyte

200 g (4 dl)

puolukoita(pakaste tai tuore)

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

3 dl

vispikermaa

2 rkl

vettä

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Paahdettua valkosuklaata

Tuoreita puolukoita

Paahdettu valkosuklaa ja puolukka luovat upean parin juustokakun täytteisiin.

Ohje

  1. Paahda valkosuklaa: Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paloittele valkosuklaa ja paahda sitä vaaleassa vuoassa leivinpaperin päällä noin 15 - 30 minuuttia, kunnes suklaa on sisältä vaalean ruskeaa. HUOM! Voit samalla paahtaa suklaata myös kakun koristelua varten. Katso tarkempi ohje paahtamiseen: ruokajakoti.fi/Paahdettu+valkosuklaa.
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuoan pohjalle (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Sivele vuoan sisäreunat sipaisulla rypsiöljyä. 



Valkosuklaatäyte



  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Sekoita tuorejuusto ja sokeri (0,5 dl) kulhossa.
  3. Vaahdota 2 dl vispikermaa kermavaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos (kevyesti sekoitellen).
  4. Lämmitä 1 dl vispikermaa pienessä kattilassa höyryävän kuumaksi - älä keitä. Ota kattila liedeltä. Lisää paahdettu valkosuklaa kerman joukkoon. Sekoittele vispilällä, kunnes suklaa sulaa. (Laita kattila tarvittaessa takaisin liedelle hyvin pienelle teholle, jotta suklaa sulaa.)
  5. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä suklaaseos ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa (noin 2 tunnin ajan) ennen puolukkatäytteen valmistamista. 



Puolukkatäyte



  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen.
  2. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. 
  3. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Lisää puolukkasose. Sekoita. 
  4. Vaahdota vispikerma (3 dl) kermavaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti sekoitellen. 
  5. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet, sekoita huolellisesti. Kaada liivateliemi täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada puolukkatäyte valkosuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan.



Koristelu


  1. Aseta valkosuklaa-puolukkajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se vuoasta. 
  2. Koristele kakku esimerkiksi murustetulla paahdetulla valkosuklaalla (kuvassa) ja tuoreilla puolukoilla. Voit käyttää kakun koristeluun myös rosmariinin tai myrkyttömästi kasvatetun laventelin varsia (kuvassa).



Paahdettu valkosuklaa-puolukkajuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

20 - 22 cm vuoka (12 palaa)

yli 5 tuntia



Paahdettu valkosuklaa ja puolukkainen täyte luovat juustokakkuun hurmaavan yhdistelmän: paahtamisen myötä valkosuklaa saa kinuskisen maun, joka sopii mainiosti yhteen kirpeän puolukan kanssa. 

Valkosuklaan paahtamisessa on hyvä olla tarkkana. Jos se on sinulle uutta, testaa paahtamista ensin pienellä määrällä, jotta suklaa ei pala ja arvokasta raaka-ainetta mene hukkaan.


Pohja

150 g

digestivekeksejä

75 g

margariinia

tippa

rypsiöljyä (vuoan reunojen voiteluun)

Valkosuklaatäyte

200 g

valkosuklaata, paahdettuna

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

2 + 1 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

1 rkl

vettä

Puolukkatäyte

200 g (4 dl)

puolukoita(pakaste tai tuore)

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

3 dl

vispikermaa

2 rkl

vettä

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Paahdettua valkosuklaata

Tuoreita puolukoita

Paahdettu valkosuklaa ja puolukka luovat upean parin juustokakun täytteisiin.

Ohje

  1. Paahda valkosuklaa: Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paloittele valkosuklaa ja paahda sitä vaaleassa vuoassa leivinpaperin päällä noin 15 - 30 minuuttia, kunnes suklaa on sisältä vaalean ruskeaa. HUOM! Voit samalla paahtaa suklaata myös kakun koristelua varten. Katso tarkempi ohje paahtamiseen: ruokajakoti.fi/Paahdettu+valkosuklaa.
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuoan pohjalle (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Sivele vuoan sisäreunat sipaisulla rypsiöljyä. 



Valkosuklaatäyte



  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Sekoita tuorejuusto ja sokeri (0,5 dl) kulhossa.
  3. Vaahdota 2 dl vispikermaa kermavaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos (kevyesti sekoitellen).
  4. Lämmitä 1 dl vispikermaa pienessä kattilassa höyryävän kuumaksi - älä keitä. Ota kattila liedeltä. Lisää paahdettu valkosuklaa kerman joukkoon. Sekoittele vispilällä, kunnes suklaa sulaa. (Laita kattila tarvittaessa takaisin liedelle hyvin pienelle teholle, jotta suklaa sulaa.)
  5. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä suklaaseos ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa (noin 2 tunnin ajan) ennen puolukkatäytteen valmistamista. 



Puolukkatäyte



  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen.
  2. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. 
  3. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Lisää puolukkasose. Sekoita. 
  4. Vaahdota vispikerma (3 dl) kermavaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti sekoitellen. 
  5. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet, sekoita huolellisesti. Kaada liivateliemi täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada puolukkatäyte valkosuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan.



Koristelu


  1. Aseta valkosuklaa-puolukkajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se vuoasta. 
  2. Koristele kakku esimerkiksi murustetulla paahdetulla valkosuklaalla (kuvassa) ja tuoreilla puolukoilla. Voit käyttää kakun koristeluun myös rosmariinin tai myrkyttömästi kasvatetun laventelin varsia (kuvassa).



Paahdettu valkosuklaa-puolukkajuustokakku

Rated 5 stars out of 5
5.0
(2)

20 - 22 cm vuoka (12 palaa)

yli 5 tuntia



Paahdettu valkosuklaa ja puolukkainen täyte luovat juustokakkuun hurmaavan yhdistelmän: paahtamisen myötä valkosuklaa saa kinuskisen maun, joka sopii mainiosti yhteen kirpeän puolukan kanssa. 

Valkosuklaan paahtamisessa on hyvä olla tarkkana. Jos se on sinulle uutta, testaa paahtamista ensin pienellä määrällä, jotta suklaa ei pala ja arvokasta raaka-ainetta mene hukkaan.


Pohja

150 g

digestivekeksejä

75 g

margariinia

tippa

rypsiöljyä (vuoan reunojen voiteluun)

Valkosuklaatäyte

200 g

valkosuklaata, paahdettuna

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

2 + 1 dl

vispikermaa

3

liivatelehteä

1 rkl

vettä

Puolukkatäyte

200 g (4 dl)

puolukoita(pakaste tai tuore)

200 g

tuorejuustoa (maustamaton)

1 dl

sokeria

2 tl

vanilliinisokeria

3 dl

vispikermaa

2 rkl

vettä

4

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Paahdettua valkosuklaata

Tuoreita puolukoita

Paahdettu valkosuklaa ja puolukka luovat upean parin juustokakun täytteisiin.

Ohje

  1. Paahda valkosuklaa: Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paloittele valkosuklaa ja paahda sitä vaaleassa vuoassa leivinpaperin päällä noin 15 - 30 minuuttia, kunnes suklaa on sisältä vaalean ruskeaa. HUOM! Voit samalla paahtaa suklaata myös kakun koristelua varten. Katso tarkempi ohje paahtamiseen: ruokajakoti.fi/Paahdettu+valkosuklaa.
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20 - 22 cm irtopohjavuoan pohjalle (ruokajakoti.fi/Keksipohja+kakkuun+digestive-kekseista).
  3. Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sen joukkoon. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Sivele vuoan sisäreunat sipaisulla rypsiöljyä. 



Valkosuklaatäyte



  1. Laita liivatelehdet (3 kpl) likoamaan kylmään veteen (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto).
  2. Sekoita tuorejuusto ja sokeri (0,5 dl) kulhossa.
  3. Vaahdota 2 dl vispikermaa kermavaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos (kevyesti sekoitellen).
  4. Lämmitä 1 dl vispikermaa pienessä kattilassa höyryävän kuumaksi - älä keitä. Ota kattila liedeltä. Lisää paahdettu valkosuklaa kerman joukkoon. Sekoittele vispilällä, kunnes suklaa sulaa. (Laita kattila tarvittaessa takaisin liedelle hyvin pienelle teholle, jotta suklaa sulaa.)
  5. Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet kuuman veden joukkoon yksitellen, samalla sekoittaen. Kaada liivateliemi täytteeseen ohuena nauhana, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Lisää vielä suklaaseos ja sekoita.
  7. Kaada täyte heti keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa (noin 2 tunnin ajan) ennen puolukkatäytteen valmistamista. 



Puolukkatäyte



  1. Laita liivatelehdet (4 kpl) likoamaan kylmään veteen.
  2. Soseuta puolukat sauvasekoittimella. 
  3. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri kulhossa. Sekoita tasaiseksi. Lisää puolukkasose. Sekoita. 
  4. Vaahdota vispikerma (3 dl) kermavaahdoksi. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti sekoitellen. 
  5. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Lisää "kuivaksi" puristetut liivatelehdet, sekoita huolellisesti. Kaada liivateliemi täytteen joukkoon, samalla huolellisesti sekoittaen. 
  6. Kaada puolukkatäyte valkosuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan.



Koristelu


  1. Aseta valkosuklaa-puolukkajuustokakku tarjoiluastialle. Irrota se vuoasta. 
  2. Koristele kakku esimerkiksi murustetulla paahdetulla valkosuklaalla (kuvassa) ja tuoreilla puolukoilla. Voit käyttää kakun koristeluun myös rosmariinin tai myrkyttömästi kasvatetun laventelin varsia (kuvassa).