Seuraa meitä

Oreo-kakku

Rated 4.2727272727272725 stars out of 5
4.3
(11)

ø 20 cm kakku (10 palaa)

20 min (valmistus)

+ hyytyminen n. 5 tuntia 

+ koristelu

Oreo-kakku sisältää reilusti herkullista keksimurskaa. Valmista kakku hyvissä ajoin, jotta täyte ehtii jämäköityä.

Pohja

150 g (1 pkt)

Oreo-täytekeksejä 

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

400 g (2 prk)

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

- - -

4 dl (2 prk)

vispikermaa

- - - 

150 g (1 pkt)

Oreo-täytekeksejä

2 rkl

kahvia tai vettä

3

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Oreo-keksejä

Marenkeja tai kermavaahtoa

Oreo-kakkuun sopii yksinkertainen koristelu.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. vuokaspray) tai käytä reunakalvoa.
  2. Jauha Oreot murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata 30 g margariinia. Sekoita se keksinmurujen joukkoon.
  3. Painele muruseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle (esim. lusikalla).


Täyte 


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). Murskaa Oreot monitoimikoneella (tai veitsellä, jos haluat isompia paloja).
  2. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  3. Vaahdota vispikerma. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen. Lisää Oreo-murska.
  4. Kuumenna kahvi. Purista liivatelehdet ja sekoita ne kahvin joukkoon niin, että ne liukenevat. Kaada liivateseos täytteeseen samalla hyvin sekoittaen.
  5. Kaada täyte pohjan päälle. Painele tasaiseksi esim. lusikan selkäpuolella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.


Koristelu


  1. Aseta Oreo-kakku tarjoilualustalle. Irrota se vuoasta. 
  2. Koristele esimerkiksi puolitetuilla Oreo-kekseillä, murskatuilla Oreoilla, marengeilla tai kermavaahdolla.



Vinkit



  • Jos koristelet kakun puolikkailla Oreoilla (kuten kuvassa), kannattaa kakun teko aloittaa puolittamalla keksit koristelua varten. Hajonneet keksit voi käyttää pohjaan tai täytteeseen. 
  • Keksit käytetään täytteineen.
  • Oreo-kakku jää vaaleammaksi, jos murskaat täytteeseen tulevat keksit reilumman kokoisiksi paloiksi. Kuvan kakussa Oreot on jauhettu pieneksi muruksi. 




Katso myös


Seuraa meitä

Oreo-kakku

Rated 4.2727272727272725 stars out of 5
4.3
(11)

ø 20 cm kakku (10 palaa)

20 min (valmistus)

+ hyytyminen n. 5 tuntia 

+ koristelu

Oreo-kakku sisältää reilusti herkullista keksimurskaa. Valmista kakku hyvissä ajoin, jotta täyte ehtii jämäköityä.

Pohja

150 g (1 pkt)

Oreo-täytekeksejä 

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

400 g (2 prk)

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

- - -

4 dl (2 prk)

vispikermaa

- - - 

150 g (1 pkt)

Oreo-täytekeksejä

2 rkl

kahvia tai vettä

3

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Oreo-keksejä

Marenkeja tai kermavaahtoa

Oreo-kakkuun sopii yksinkertainen koristelu.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. vuokaspray) tai käytä reunakalvoa.
  2. Jauha Oreot murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata 30 g margariinia. Sekoita se keksinmurujen joukkoon.
  3. Painele muruseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle (esim. lusikalla).


Täyte 


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). Murskaa Oreot monitoimikoneella (tai veitsellä, jos haluat isompia paloja).
  2. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  3. Vaahdota vispikerma. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen. Lisää Oreo-murska.
  4. Kuumenna kahvi. Purista liivatelehdet ja sekoita ne kahvin joukkoon niin, että ne liukenevat. Kaada liivateseos täytteeseen samalla hyvin sekoittaen.
  5. Kaada täyte pohjan päälle. Painele tasaiseksi esim. lusikan selkäpuolella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.


Koristelu


  1. Aseta Oreo-kakku tarjoilualustalle. Irrota se vuoasta. 
  2. Koristele esimerkiksi puolitetuilla Oreo-kekseillä, murskatuilla Oreoilla, marengeilla tai kermavaahdolla.



Vinkit



  • Jos koristelet kakun puolikkailla Oreoilla (kuten kuvassa), kannattaa kakun teko aloittaa puolittamalla keksit koristelua varten. Hajonneet keksit voi käyttää pohjaan tai täytteeseen. 
  • Keksit käytetään täytteineen.
  • Oreo-kakku jää vaaleammaksi, jos murskaat täytteeseen tulevat keksit reilumman kokoisiksi paloiksi. Kuvan kakussa Oreot on jauhettu pieneksi muruksi. 




Katso myös


Seuraa meitä

Oreo-kakku

Rated 4.2727272727272725 stars out of 5
4.3
(11)

ø 20 cm kakku (10 palaa)

20 min (valmistus)

+ hyytyminen n. 5 tuntia 

+ koristelu

Oreo-kakku sisältää reilusti herkullista keksimurskaa. Valmista kakku hyvissä ajoin, jotta täyte ehtii jämäköityä.

Pohja

150 g (1 pkt)

Oreo-täytekeksejä 

30 g (2 rkl)

margariinia

Täyte

400 g (2 prk)

tuorejuustoa (maustamaton)

0,75 dl

sokeria

1 rkl

vaniljasokeria

- - -

4 dl (2 prk)

vispikermaa

- - - 

150 g (1 pkt)

Oreo-täytekeksejä

2 rkl

kahvia tai vettä

3

liivatelehteä

Koristeluun esim.


Oreo-keksejä

Marenkeja tai kermavaahtoa

Oreo-kakkuun sopii yksinkertainen koristelu.

Pohja

  1. Käytä halkaisijaltaan n. 20 cm irtopohjavuokaa: Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ohuesti rypsiöljyllä (esim. vuokaspray) tai käytä reunakalvoa.
  2. Jauha Oreot murskaksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimen teholeikkurilla. Sulata 30 g margariinia. Sekoita se keksinmurujen joukkoon.
  3. Painele muruseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle (esim. lusikalla).


Täyte 


  1. Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmää vettä (ruokajakoti.fi/Liivatteen+kaytto). Murskaa Oreot monitoimikoneella (tai veitsellä, jos haluat isompia paloja).
  2. Yhdistä tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Sekoita ne hyvin keskenään (esim. lusikalla).
  3. Vaahdota vispikerma. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon kevyesti käännellen. Lisää Oreo-murska.
  4. Kuumenna kahvi. Purista liivatelehdet ja sekoita ne kahvin joukkoon niin, että ne liukenevat. Kaada liivateseos täytteeseen samalla hyvin sekoittaen.
  5. Kaada täyte pohjan päälle. Painele tasaiseksi esim. lusikan selkäpuolella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään seuraavaan päivään.


Koristelu


  1. Aseta Oreo-kakku tarjoilualustalle. Irrota se vuoasta. 
  2. Koristele esimerkiksi puolitetuilla Oreo-kekseillä, murskatuilla Oreoilla, marengeilla tai kermavaahdolla.



Vinkit



  • Jos koristelet kakun puolikkailla Oreoilla (kuten kuvassa), kannattaa kakun teko aloittaa puolittamalla keksit koristelua varten. Hajonneet keksit voi käyttää pohjaan tai täytteeseen. 
  • Keksit käytetään täytteineen.
  • Oreo-kakku jää vaaleammaksi, jos murskaat täytteeseen tulevat keksit reilumman kokoisiksi paloiksi. Kuvan kakussa Oreot on jauhettu pieneksi muruksi. 




Katso myös