Seuraa meitä

Omenasose

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

n. 1,5 litraa

30 min 

Omenasose onnistuu helposti ilman sosemyllyä, kun käytät sauvasekoitinta. Katso helppo ohje!

Ainekset

2 kg

omenoita

1 dl

vettä

0,5 dl

sokeria 

(kanelitanko tai kanelia)

Omenasoseen teko on mahdollista sauvasekoittimella.

Ohje

  1. Huuhtele omenat. Teet omenasoseen helposti, kun jätät omenat kuorimatta. Jos kuorit ne, saat sileämmän ja yleensä väriltään vaaleamman lopputuloksen.
  2. Laita 1 dl vettä kiehumaan kannen alle reilun kokoiseen kattilaan (n. 5 litran kattila). Lisää halutessasi veteen kanelitanko.
  3. Poista omenoista siemenkodat. Lohko omenat. 
  4. Kun vesi kiehuu, lisää omenanpaloja sitä mukaa, kun saat niitä paloiteltua. Ripottele omenoiden päälle sokeria. Pienennä lieden tehoa ja käytä kantta. Sekoita omenoita välillä.
  5. Kun kaikki omenat ovat kattilassa, anna niiden pehmetä kannen alla kiehuen (noin 10 min, riippuen omenalaadusta ja palojen koosta).
  6. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää maun mukaan sokeria tai hieman kanelia (poista kanelitanko ennen soseuttamista).
  7. Annostele kuuma omenasose puhtaisiin lasitölkkeihin. Jos pakastat soseen, anna sen jäähtyä ja pakasta tiiviissä rasioissa.



Vinkit


  • Puhtaisiin tölkkeihin pakattu sose säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Pakastettuna voit hyvin käyttää sitä seuraavan vuoden satoon asti.
  • Käytä omenasosetta esim. puuroissa, leivän päällä, kakuissa ja jälkiruoissa (kuten omena-quesadilla).




Katso myös


Seuraa meitä

Omenasose

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

n. 1,5 litraa

30 min 

Omenasose onnistuu helposti ilman sosemyllyä, kun käytät sauvasekoitinta. Katso helppo ohje!

Ainekset

2 kg

omenoita

1 dl

vettä

0,5 dl

sokeria 

(kanelitanko tai kanelia)

Omenasoseen teko on mahdollista sauvasekoittimella.

Ohje

  1. Huuhtele omenat. Teet omenasoseen helposti, kun jätät omenat kuorimatta. Jos kuorit ne, saat sileämmän ja yleensä väriltään vaaleamman lopputuloksen.
  2. Laita 1 dl vettä kiehumaan kannen alle reilun kokoiseen kattilaan (n. 5 litran kattila). Lisää halutessasi veteen kanelitanko.
  3. Poista omenoista siemenkodat. Lohko omenat. 
  4. Kun vesi kiehuu, lisää omenanpaloja sitä mukaa, kun saat niitä paloiteltua. Ripottele omenoiden päälle sokeria. Pienennä lieden tehoa ja käytä kantta. Sekoita omenoita välillä.
  5. Kun kaikki omenat ovat kattilassa, anna niiden pehmetä kannen alla kiehuen (noin 10 min, riippuen omenalaadusta ja palojen koosta).
  6. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää maun mukaan sokeria tai hieman kanelia (poista kanelitanko ennen soseuttamista).
  7. Annostele kuuma omenasose puhtaisiin lasitölkkeihin. Jos pakastat soseen, anna sen jäähtyä ja pakasta tiiviissä rasioissa.



Vinkit


  • Puhtaisiin tölkkeihin pakattu sose säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Pakastettuna voit hyvin käyttää sitä seuraavan vuoden satoon asti.
  • Käytä omenasosetta esim. puuroissa, leivän päällä, kakuissa ja jälkiruoissa (kuten omena-quesadilla).




Katso myös


Seuraa meitä

Omenasose

Rated 5 stars out of 5
5.0
(3)

n. 1,5 litraa

30 min 

Omenasose onnistuu helposti ilman sosemyllyä, kun käytät sauvasekoitinta. Katso helppo ohje!

Ainekset

2 kg

omenoita

1 dl

vettä

0,5 dl

sokeria 

(kanelitanko tai kanelia)

Omenasoseen teko on mahdollista sauvasekoittimella.

Ohje

  1. Huuhtele omenat. Teet omenasoseen helposti, kun jätät omenat kuorimatta. Jos kuorit ne, saat sileämmän ja yleensä väriltään vaaleamman lopputuloksen.
  2. Laita 1 dl vettä kiehumaan kannen alle reilun kokoiseen kattilaan (n. 5 litran kattila). Lisää halutessasi veteen kanelitanko.
  3. Poista omenoista siemenkodat. Lohko omenat. 
  4. Kun vesi kiehuu, lisää omenanpaloja sitä mukaa, kun saat niitä paloiteltua. Ripottele omenoiden päälle sokeria. Pienennä lieden tehoa ja käytä kantta. Sekoita omenoita välillä.
  5. Kun kaikki omenat ovat kattilassa, anna niiden pehmetä kannen alla kiehuen (noin 10 min, riippuen omenalaadusta ja palojen koosta).
  6. Soseuta omenat sauvasekoittimella. Lisää maun mukaan sokeria tai hieman kanelia (poista kanelitanko ennen soseuttamista).
  7. Annostele kuuma omenasose puhtaisiin lasitölkkeihin. Jos pakastat soseen, anna sen jäähtyä ja pakasta tiiviissä rasioissa.



Vinkit


  • Puhtaisiin tölkkeihin pakattu sose säilyy jääkaapissa useita viikkoja. Pakastettuna voit hyvin käyttää sitä seuraavan vuoden satoon asti.
  • Käytä omenasosetta esim. puuroissa, leivän päällä, kakuissa ja jälkiruoissa (kuten omena-quesadilla).




Katso myös