Seuraa meitä

Omenapiirakka

Rated 4.354838709677419 stars out of 5
4.4
(31)

1 pyöreä piiras (8 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Tämä omenapiirakka valmistuu sekoittamalla aineet keskenään. Lisää omenat pinnalle viipaleina tai kuutioina.

Pohja

2,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 dl

sokeria

2 dl 

kermaviiliä (1 prk)

1

kananmuna

75 g

leivontamargariinia sulatettuna

Pinnalle

2-3

omenaa

1 tl

kanelia

1 rkl

(fariini)sokeria

Vuoan voiteluun: margariinia

Omenapiirakka maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija n. 26 cm). Sulata margariini, jätä odottamaan (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua välttääksesi sotkua).
  2. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja sokeri.
  3. Lisää jauhoseokseen kermaviili, kananmuna ja margariini. Sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa ylimääräistä.
  4. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja levitä se tasaiseksi vuoan pohjalle. Taikinan kuuluu olla löysää, eikä sitä ole tarkoitus nostaa vuoan reunoille. 
  5. Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  6. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Ripottele päälle kaneli sekä sokeri (tai fariinisokeri).
  7. Paista omenapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja keskeltäkin kypsä.



Vinkki



  • Älä stressaa omenoiden asettelusta. Maistuvan piirakan saat myös leikkaamalla omenat kuutioiksi, jotka ripottelet taikinan päälle. 
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperia ei tarvitse voidella.
  • Omenapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota sen kanssa esimerkiksi vaniljavaahtoa.


Katso myös

Seuraa meitä

Omenapiirakka

Rated 4.354838709677419 stars out of 5
4.4
(31)

1 pyöreä piiras (8 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Tämä omenapiirakka valmistuu sekoittamalla aineet keskenään. Lisää omenat pinnalle viipaleina tai kuutioina.

Pohja

2,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 dl

sokeria

2 dl 

kermaviiliä (1 prk)

1

kananmuna

75 g

leivontamargariinia sulatettuna

Pinnalle

2-3

omenaa

1 tl

kanelia

1 rkl

(fariini)sokeria

Vuoan voiteluun: margariinia

Omenapiirakka maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija n. 26 cm). Sulata margariini, jätä odottamaan (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua välttääksesi sotkua).
  2. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja sokeri.
  3. Lisää jauhoseokseen kermaviili, kananmuna ja margariini. Sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa ylimääräistä.
  4. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja levitä se tasaiseksi vuoan pohjalle. Taikinan kuuluu olla löysää, eikä sitä ole tarkoitus nostaa vuoan reunoille. 
  5. Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  6. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Ripottele päälle kaneli sekä sokeri (tai fariinisokeri).
  7. Paista omenapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja keskeltäkin kypsä.



Vinkki



  • Älä stressaa omenoiden asettelusta. Maistuvan piirakan saat myös leikkaamalla omenat kuutioiksi, jotka ripottelet taikinan päälle. 
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperia ei tarvitse voidella.
  • Omenapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota sen kanssa esimerkiksi vaniljavaahtoa.


Katso myös

Seuraa meitä

Omenapiirakka

Rated 4.354838709677419 stars out of 5
4.4
(31)

1 pyöreä piiras (8 palaa)

15 min (valmistus) +

25 min (uunissa)

Tämä omenapiirakka valmistuu sekoittamalla aineet keskenään. Lisää omenat pinnalle viipaleina tai kuutioina.

Pohja

2,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

1 tl

vanilliinisokeria

1,5 dl

sokeria

2 dl 

kermaviiliä (1 prk)

1

kananmuna

75 g

leivontamargariinia sulatettuna

Pinnalle

2-3

omenaa

1 tl

kanelia

1 rkl

(fariini)sokeria

Vuoan voiteluun: margariinia

Omenapiirakka maistuu vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija n. 26 cm). Sulata margariini, jätä odottamaan (jos sulatat margariinin mikrossa, käytä mikrokupua välttääksesi sotkua).
  2. Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja sokeri.
  3. Lisää jauhoseokseen kermaviili, kananmuna ja margariini. Sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei kuitenkaan kannata sekoittaa ylimääräistä.
  4. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja levitä se tasaiseksi vuoan pohjalle. Taikinan kuuluu olla löysää, eikä sitä ole tarkoitus nostaa vuoan reunoille. 
  5. Pese omenat ja kuori ne halutessasi. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  6. Asettele omenalohkot taikinan päälle. Ripottele päälle kaneli sekä sokeri (tai fariinisokeri).
  7. Paista omenapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea ja keskeltäkin kypsä.



Vinkki



  • Älä stressaa omenoiden asettelusta. Maistuvan piirakan saat myös leikkaamalla omenat kuutioiksi, jotka ripottelet taikinan päälle. 
  • Jos haluat tehdä koko pellillisen piirakkaa, kaksinkertaista ohje ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperia ei tarvitse voidella.
  • Omenapiirakka maistuu sellaisenaan, mutta halutessasi voit tarjota sen kanssa esimerkiksi vaniljavaahtoa.


Katso myös