Seuraa meitä

Omena-puolukkahillo

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

n. 14 dl

Omena-puolukkahillo on hyvä tapa säilöä omenoita silloin, kun saatavilla on myös puolukoita. Kirpeänmakea hillo on maukas lisä esimerkiksi kaalilaatikolle tai vaikka aamupuuron päälle.

Ainekset

500 g (9 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

2 dl

vettä

1 kg

omenoita

6 dl (500 g)

hillosokeria

Omena-puolukkahillo säilöö syksyn maut.

Ohje

  1. Perkaa puolukat tarvittaessa. Soseuta puolukat, jos haluat sileämmän hillon.
  2. Laita puolukat ja vesi kattilaan. 
  3. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi (poista siemenkodat). Lisää omenaraastetta kattilaan sitä mukaan, kun sitä valmistuu. 
  4. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  5. Lisää hillosokeri. Keitä noin 20 min hiljalleen poreillen. Sekoita välillä. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori sitä pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  6. Purkita omena-puolukkahillo kuumana puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit


  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin, pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voi keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Siirrä purkit sitten jääkaappiin. Huolella säilötty omena-puolukkahillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.


Katso myös

Seuraa meitä

Omena-puolukkahillo

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

n. 14 dl

Omena-puolukkahillo on hyvä tapa säilöä omenoita silloin, kun saatavilla on myös puolukoita. Kirpeänmakea hillo on maukas lisä esimerkiksi kaalilaatikolle tai vaikka aamupuuron päälle.

Ainekset

500 g (9 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

2 dl

vettä

1 kg

omenoita

6 dl (500 g)

hillosokeria

Omena-puolukkahillo säilöö syksyn maut.

Ohje

  1. Perkaa puolukat tarvittaessa. Soseuta puolukat, jos haluat sileämmän hillon.
  2. Laita puolukat ja vesi kattilaan. 
  3. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi (poista siemenkodat). Lisää omenaraastetta kattilaan sitä mukaan, kun sitä valmistuu. 
  4. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  5. Lisää hillosokeri. Keitä noin 20 min hiljalleen poreillen. Sekoita välillä. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori sitä pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  6. Purkita omena-puolukkahillo kuumana puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit


  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin, pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voi keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Siirrä purkit sitten jääkaappiin. Huolella säilötty omena-puolukkahillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.


Katso myös

Seuraa meitä

Omena-puolukkahillo

Rated 0 stars out of 5
0.0
(0)

alle 1 tunti

n. 14 dl

Omena-puolukkahillo on hyvä tapa säilöä omenoita silloin, kun saatavilla on myös puolukoita. Kirpeänmakea hillo on maukas lisä esimerkiksi kaalilaatikolle tai vaikka aamupuuron päälle.

Ainekset

500 g (9 dl)

puolukoita (tuoreita tai kohmeisia)

2 dl

vettä

1 kg

omenoita

6 dl (500 g)

hillosokeria

Omena-puolukkahillo säilöö syksyn maut.

Ohje

  1. Perkaa puolukat tarvittaessa. Soseuta puolukat, jos haluat sileämmän hillon.
  2. Laita puolukat ja vesi kattilaan. 
  3. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi (poista siemenkodat). Lisää omenaraastetta kattilaan sitä mukaan, kun sitä valmistuu. 
  4. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes vesi höyryää.
  5. Lisää hillosokeri. Keitä noin 20 min hiljalleen poreillen. Sekoita välillä. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori sitä pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  6. Purkita omena-puolukkahillo kuumana puhtaisiin purkkeihin. 



Vinkit


  • Jos haluat hillon säilyvän hyvin, purkita se yön yli liotettuihin, pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kuumenna purkit uunissa (125 astetta noin 15 min), tai pese kansineen astianpesukoneen kuumalla ohjelmalla juuri ennen purkitusta. Metalliset kannet voi keittää kuumassa vedessä juuri ennen käyttöä.
  • Anna purkitetun hillon jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Siirrä purkit sitten jääkaappiin. Huolella säilötty omena-puolukkahillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.


Katso myös