Nuudeli-kanakeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

alle 30 min



Kirkas nuudeli-kanakeitto viimeistellään raikkaalla limen mehulla.

Ainekset

4 annosta

10 dl

vettä

0,5

kanaliemikuutio

3

porkkanaa

0,5 - 1

punainen chili, medium

- - -

450 g

hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

2 rkl

rypsiöljyä

100 g (2 dl)

maissia (pakaste)

200 g (5 dl)

parsakaalia (tuore tai pakaste)

90 g (pss)

pikanuudeleita (kanan makuinen, esim. Mama)

1 rkl

soijakastiketta

1

limen mehu (2 rkl)

Nuudeli-kanakeitto viimeistellään limen mehulla.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita vesi kattilaan kiehumaan. Lisää puolikas kanaliemikuutio. 
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne kattilaan.
  4. Huuhtele chili ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan.  
  5. Kuumenna paistinpannu ja paista broileri kypsäksi öljyssä.
  6. Kun porkkanat ovat kiehuneet noin 5 minuuttia, lisää kattilaan maissi ja parsakaali (huuhtele ja paloittele parsakaali, jos se on tuoretta). Lisää myös paistettu broileri. 
  7. Anna kiehua noin 5 minuutin ajan (tai kunnes porkkanat ovat kypsiä). 
  8. Murustele pikanuudeleita kevyesti avaamattoman pussin läpi (katkeilleet nuudelit on helpompi syödä lusikalla). Lisää nuudelit keittoon. 
  9. Anna kiehua vielä noin minuutin ajan (tai kunnes nuudelit ovat kypsiä). Mausta soijakastikkeella ja limen mehulla. 



Vinkit


  • Nuudelit turpoavat nopeasti, jos valmis keitto kiehuu pidempään. Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa (tai murusteltua kanaliemikuutiota), jos keitto muuttuu liian sakeaksi. 
  • Nuudeli-kanakeitto kypsyy nopeasti, kun paloittelet porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Keitä porkkanoita tarvittaessa pidempään, jos palat ovat isompia. 


Nuudeli-kanakeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

alle 30 min



Kirkas nuudeli-kanakeitto viimeistellään raikkaalla limen mehulla.

Ainekset

4 annosta

10 dl

vettä

0,5

kanaliemikuutio

3

porkkanaa

0,5 - 1

punainen chili, medium

- - -

450 g

hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

2 rkl

rypsiöljyä

100 g (2 dl)

maissia (pakaste)

200 g (5 dl)

parsakaalia (tuore tai pakaste)

90 g (pss)

pikanuudeleita (kanan makuinen, esim. Mama)

1 rkl

soijakastiketta

1

limen mehu (2 rkl)

Nuudeli-kanakeitto viimeistellään limen mehulla.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita vesi kattilaan kiehumaan. Lisää puolikas kanaliemikuutio. 
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne kattilaan.
  4. Huuhtele chili ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan.  
  5. Kuumenna paistinpannu ja paista broileri kypsäksi öljyssä.
  6. Kun porkkanat ovat kiehuneet noin 5 minuuttia, lisää kattilaan maissi ja parsakaali (huuhtele ja paloittele parsakaali, jos se on tuoretta). Lisää myös paistettu broileri. 
  7. Anna kiehua noin 5 minuutin ajan (tai kunnes porkkanat ovat kypsiä). 
  8. Murustele pikanuudeleita kevyesti avaamattoman pussin läpi (katkeilleet nuudelit on helpompi syödä lusikalla). Lisää nuudelit keittoon. 
  9. Anna kiehua vielä noin minuutin ajan (tai kunnes nuudelit ovat kypsiä). Mausta soijakastikkeella ja limen mehulla. 



Vinkit


  • Nuudelit turpoavat nopeasti, jos valmis keitto kiehuu pidempään. Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa (tai murusteltua kanaliemikuutiota), jos keitto muuttuu liian sakeaksi. 
  • Nuudeli-kanakeitto kypsyy nopeasti, kun paloittelet porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Keitä porkkanoita tarvittaessa pidempään, jos palat ovat isompia. 


Nuudeli-kanakeitto

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

alle 30 min



Kirkas nuudeli-kanakeitto viimeistellään raikkaalla limen mehulla.

Ainekset

4 annosta

10 dl

vettä

0,5

kanaliemikuutio

3

porkkanaa

0,5 - 1

punainen chili, medium

- - -

450 g

hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

2 rkl

rypsiöljyä

100 g (2 dl)

maissia (pakaste)

200 g (5 dl)

parsakaalia (tuore tai pakaste)

90 g (pss)

pikanuudeleita (kanan makuinen, esim. Mama)

1 rkl

soijakastiketta

1

limen mehu (2 rkl)

Nuudeli-kanakeitto viimeistellään limen mehulla.

Ohje

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Laita vesi kattilaan kiehumaan. Lisää puolikas kanaliemikuutio. 
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne kattilaan.
  4. Huuhtele chili ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää kattilaan.  
  5. Kuumenna paistinpannu ja paista broileri kypsäksi öljyssä.
  6. Kun porkkanat ovat kiehuneet noin 5 minuuttia, lisää kattilaan maissi ja parsakaali (huuhtele ja paloittele parsakaali, jos se on tuoretta). Lisää myös paistettu broileri. 
  7. Anna kiehua noin 5 minuutin ajan (tai kunnes porkkanat ovat kypsiä). 
  8. Murustele pikanuudeleita kevyesti avaamattoman pussin läpi (katkeilleet nuudelit on helpompi syödä lusikalla). Lisää nuudelit keittoon. 
  9. Anna kiehua vielä noin minuutin ajan (tai kunnes nuudelit ovat kypsiä). Mausta soijakastikkeella ja limen mehulla. 



Vinkit


  • Nuudelit turpoavat nopeasti, jos valmis keitto kiehuu pidempään. Lisää tarvittaessa vettä ja suolaa (tai murusteltua kanaliemikuutiota), jos keitto muuttuu liian sakeaksi. 
  • Nuudeli-kanakeitto kypsyy nopeasti, kun paloittelet porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Keitä porkkanoita tarvittaessa pidempään, jos palat ovat isompia.