Seuraa meitä

Nopea suklaamousse ilman liivatetta

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

6 annosta

15 min

Tämä suklaamousse valmistuu nopeasti ilman liivatetta. Tarkista makeus ennen kulhoihin annostelua, sillä lopputulos voi vaihdella käyttämäsi suklaan mukaan.

Ainekset

6 annosta

100 g

suklaata 

(esim. taloussuklaa)

0,5 dl

kahvia

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

Helppo suklaamousse ilman liivatetta.

Ohje

  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvia).
  2. Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kahvi. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä suklaaseos tuorejuustoseokseen. Sekoita hyvin. Lisää kermavaahto. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin että saat ainekset sekoittumaan. Kun et sekoita turhaan, mousse pysyy kuohkeampana.
  6. Tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria.
  7. Annostele suklaamousse kulhoihin. Jos et tarjoile sitä heti, kannattaa kulhot peittää esimerkiksi kelmulla ja laittaa jääkaappiin. 



Vinkit


  • Voit korvata kahvin maidolla.
  • Käyttämästäsi suklaasta ja haluamastasi makeudesta riippuen voi olla, että mousseen tarvitaan enemmän tai vähemmän sokeria.
  • Sulatettu suklaa tahraa helposti varsinkin vaaleat muoviastiat astianpesukoneessa. Suklaiset astiat kannattaakin huuhdella hyvin kuumalla vedellä ennen astianpesukoneeseen laittoa.
  • Katso vinkki koristeisiin ruokajakoti.fi/Helpot+suklaakoristeet.
  • Käytä suklaamoussen koristeluun vain syötäviä, myrkyttömiä kukkia.




Katso myös


Seuraa meitä

Nopea suklaamousse ilman liivatetta

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

6 annosta

15 min

Tämä suklaamousse valmistuu nopeasti ilman liivatetta. Tarkista makeus ennen kulhoihin annostelua, sillä lopputulos voi vaihdella käyttämäsi suklaan mukaan.

Ainekset

6 annosta

100 g

suklaata 

(esim. taloussuklaa)

0,5 dl

kahvia

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

Helppo suklaamousse ilman liivatetta.

Ohje

  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvia).
  2. Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kahvi. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä suklaaseos tuorejuustoseokseen. Sekoita hyvin. Lisää kermavaahto. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin että saat ainekset sekoittumaan. Kun et sekoita turhaan, mousse pysyy kuohkeampana.
  6. Tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria.
  7. Annostele suklaamousse kulhoihin. Jos et tarjoile sitä heti, kannattaa kulhot peittää esimerkiksi kelmulla ja laittaa jääkaappiin. 



Vinkit


  • Voit korvata kahvin maidolla.
  • Käyttämästäsi suklaasta ja haluamastasi makeudesta riippuen voi olla, että mousseen tarvitaan enemmän tai vähemmän sokeria.
  • Sulatettu suklaa tahraa helposti varsinkin vaaleat muoviastiat astianpesukoneessa. Suklaiset astiat kannattaakin huuhdella hyvin kuumalla vedellä ennen astianpesukoneeseen laittoa.
  • Katso vinkki koristeisiin ruokajakoti.fi/Helpot+suklaakoristeet.
  • Käytä suklaamoussen koristeluun vain syötäviä, myrkyttömiä kukkia.




Katso myös


Seuraa meitä

Nopea suklaamousse ilman liivatetta

Rated 5 stars out of 5
5.0
(4)

6 annosta

15 min

Tämä suklaamousse valmistuu nopeasti ilman liivatetta. Tarkista makeus ennen kulhoihin annostelua, sillä lopputulos voi vaihdella käyttämäsi suklaan mukaan.

Ainekset

6 annosta

100 g

suklaata 

(esim. taloussuklaa)

0,5 dl

kahvia

100 g

tuorejuustoa (maustamaton)

0,5 dl

sokeria

1 rkl

vanilliinisokeria

2 dl

vispikermaa

Helppo suklaamousse ilman liivatetta.

Ohje

  1. Valmista vahva kahvi (esimerkiksi keittimen minimimäärä vettä ja 3 mitallista kahvia).
  2. Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kahvi. Kuumenna sekoitellen niin, että suklaa melkein sulaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vanilliinisokeri.
  4. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi kermavaahdoksi.
  5. Yhdistä suklaaseos tuorejuustoseokseen. Sekoita hyvin. Lisää kermavaahto. Sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin että saat ainekset sekoittumaan. Kun et sekoita turhaan, mousse pysyy kuohkeampana.
  6. Tarkista makeus. Lisää tarvittaessa sokeria.
  7. Annostele suklaamousse kulhoihin. Jos et tarjoile sitä heti, kannattaa kulhot peittää esimerkiksi kelmulla ja laittaa jääkaappiin. 



Vinkit


  • Voit korvata kahvin maidolla.
  • Käyttämästäsi suklaasta ja haluamastasi makeudesta riippuen voi olla, että mousseen tarvitaan enemmän tai vähemmän sokeria.
  • Sulatettu suklaa tahraa helposti varsinkin vaaleat muoviastiat astianpesukoneessa. Suklaiset astiat kannattaakin huuhdella hyvin kuumalla vedellä ennen astianpesukoneeseen laittoa.
  • Katso vinkki koristeisiin ruokajakoti.fi/Helpot+suklaakoristeet.
  • Käytä suklaamoussen koristeluun vain syötäviä, myrkyttömiä kukkia.




Katso myös