Nopea "bearnaisekastike"

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

15 min 

Aito bearnaisekastike on emulsiokastike, johon tulee kananmunaa ja reilusti voita. Tämä nopea ja helppo muunnos jäljittelee tuttua makumaailmaa, mutta onnistuu takuuvarmasti!

Ainekset

50 g

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

- - -

1 dl

kuohukermaa

1 tl

rakuunaa (kuivattu)

0,5 tl

sokeria

0,25 tl

sipulijauhetta

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

- - -

0,75 tl

suolaa

1 tl

valkoviinietikkaa

1 tl

sitruunamehua

Nopea bearnaisekastike valmistuu helposti ilman kananmunaa.

Kuvan kastike on pienessä tarjoiluastiassa. Valmistamiseen kannattaa käyttää suurempaa kattilaa.

Ohje

  1. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. 

  2. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin (esim. vispilällä), kunnes seos kuplii - älä ruskista.

  3. Lisää vesi vähän kerrallaan, muutamassa erässä. Sekoita samalla hyvin.

  4. Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa, jotta kastike juuri ja juuri kiehuu). 
  5. Lisää kuohukerma, rakuuna, sokeri, sipulijauhe ja valkopippuri. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia
  6. Lisää lopuksi suola, valkoviinietikka ja sitruunamehu. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on liian paksua.



Vinkit



  • Lisää vesi muutamassa erässä (kohta 3). Sekoita kastike aina tasaiseksi ennen veden lisäämistä. Kastike saattaa alussa näyttää rakeiselta. Jatka kuitenkin sekoittamista ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes rakenteesta tulee sileä.
  • Tarjoa nopea bearnaisekastike esimerkiksi broilerinfileiden, naudan pihvien tai kalan kanssa. Voit tehdä kastikkeen hyvissä ajoin ja lämmittää sen ennen tarjoilua.



Nopea "bearnaisekastike"

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

15 min 

Aito bearnaisekastike on emulsiokastike, johon tulee kananmunaa ja reilusti voita. Tämä nopea ja helppo muunnos jäljittelee tuttua makumaailmaa, mutta onnistuu takuuvarmasti!

Ainekset

50 g

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

- - -

1 dl

kuohukermaa

1 tl

rakuunaa (kuivattu)

0,5 tl

sokeria

0,25 tl

sipulijauhetta

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

- - -

0,75 tl

suolaa

1 tl

valkoviinietikkaa

1 tl

sitruunamehua

Nopea bearnaisekastike valmistuu helposti ilman kananmunaa.

Kuvan kastike on pienessä tarjoiluastiassa. Valmistamiseen kannattaa käyttää suurempaa kattilaa.

Ohje

  1. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. 

  2. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin (esim. vispilällä), kunnes seos kuplii - älä ruskista.

  3. Lisää vesi vähän kerrallaan, muutamassa erässä. Sekoita samalla hyvin.

  4. Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa, jotta kastike juuri ja juuri kiehuu). 
  5. Lisää kuohukerma, rakuuna, sokeri, sipulijauhe ja valkopippuri. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia
  6. Lisää lopuksi suola, valkoviinietikka ja sitruunamehu. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on liian paksua.



Vinkit



  • Lisää vesi muutamassa erässä (kohta 3). Sekoita kastike aina tasaiseksi ennen veden lisäämistä. Kastike saattaa alussa näyttää rakeiselta. Jatka kuitenkin sekoittamista ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes rakenteesta tulee sileä.
  • Tarjoa nopea bearnaisekastike esimerkiksi broilerinfileiden, naudan pihvien tai kalan kanssa. Voit tehdä kastikkeen hyvissä ajoin ja lämmittää sen ennen tarjoilua.



Nopea "bearnaisekastike"

Rated 5 stars out of 5
5.0
(1)

4 annosta

15 min 

Aito bearnaisekastike on emulsiokastike, johon tulee kananmunaa ja reilusti voita. Tämä nopea ja helppo muunnos jäljittelee tuttua makumaailmaa, mutta onnistuu takuuvarmasti!

Ainekset

50 g

voita

2 rkl

vehnäjauhoja

2 dl

vettä

- - -

1 dl

kuohukermaa

1 tl

rakuunaa (kuivattu)

0,5 tl

sokeria

0,25 tl

sipulijauhetta

ripaus

valkopippuria (jauhettu)

- - -

0,75 tl

suolaa

1 tl

valkoviinietikkaa

1 tl

sitruunamehua

Nopea bearnaisekastike valmistuu helposti ilman kananmunaa.

Kuvan kastike on pienessä tarjoiluastiassa. Valmistamiseen kannattaa käyttää suurempaa kattilaa.

Ohje

  1. Mittaa voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. 

  2. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin (esim. vispilällä), kunnes seos kuplii - älä ruskista.

  3. Lisää vesi vähän kerrallaan, muutamassa erässä. Sekoita samalla hyvin.

  4. Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen (pienennä lieden tehoa, jotta kastike juuri ja juuri kiehuu). 
  5. Lisää kuohukerma, rakuuna, sokeri, sipulijauhe ja valkopippuri. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia
  6. Lisää lopuksi suola, valkoviinietikka ja sitruunamehu. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on liian paksua.



Vinkit



  • Lisää vesi muutamassa erässä (kohta 3). Sekoita kastike aina tasaiseksi ennen veden lisäämistä. Kastike saattaa alussa näyttää rakeiselta. Jatka kuitenkin sekoittamista ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes rakenteesta tulee sileä.
  • Tarjoa nopea bearnaisekastike esimerkiksi broilerinfileiden, naudan pihvien tai kalan kanssa. Voit tehdä kastikkeen hyvissä ajoin ja lämmittää sen ennen tarjoilua.